Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Sjuksköterskestudenter!

    Hakar på här. Just börjat termin 2 och vi läser just nu människans livsvillkor. Haft ett seminarium hittills, två kvar samt en hemtenta innan nästa kurs, farmakologi och läkemedelsräkning börjar.

    Fick i alla fall tentaresultatet från första terminens sista tenta, anatomitentan och jag lyckades med vg. :)

    Läser förövrigt i Umeå och kommer snart ta uppehåll då jag är beräknad med mitt och sambons andra barn 21 mars.

  • micksaan

    I Umeå är det praktik 3-4 veckor på ålderdomshem/handikappboende första terminen. Då går man mest med undersköterska men fick följa med sjuksköterskan 5 dagar.

  • micksaan

    Har haft uppehåll för mammaledighet i ganska precis 1 år, och jag hoppade igår på det enda jag sparade från T2 nämligen praktiken (4v). Är på ortopeden, väldigt spännande så här långt. I höst fortsätter jag T3.

  • micksaan

    Just haft min T2 VFU i kursen "Vård vid specifika sjukdomstillstånd 1", 4 veckor på en ortopedavdelning. Läser i Umeå. Började sticka (venprover, PVK, injektioner) på skolan under T2 inför praktiken.

  • micksaan

    Har lite kompletteringar att göra till mitt VFU-arbete som jag även hade opponentskap i tisdags på. Saknar kapitelförfattarna till två kapitel i Klinisk omvårdnad 1 från 2011. Är "Perioperativ och postoperativ omvårdnad" samt "Nutrition och ätande". Någon som råkar sitta på boken och kan kolla upp dessa åt mig? :)


    Saga 100408 & Tuva 120322
  • micksaan
    Emmeliina skrev 2013-05-31 13:33:24 följande:
    Jag har dem från 2002 här bredvid mig men du vill kanske helst ha 2011?
    Ja jag har också en äldre variant hemma men kapitlena verkar inte vara detsamma. Får i värsta fall ta mig till biblioteket. :)
    Saga 100408 & Tuva 120322
  • micksaan
    avocadoo skrev 2013-05-31 22:05:11 följande:
    Kapitlet heter inte nutrition och ätande i min bok från -11?
    Hm, kan jag skrivit fel då. Sida 128 ska det vara från, vad heter det kapitlet då månntro?

    Men  Perioperativ och postoperativ omvårdnad, fanns den? 
    Saga 100408 & Tuva 120322
  • micksaan
    avocadoo skrev 2013-06-01 18:11:49 följande:
    Här kan du hitta kapitelförfattarna :) www.smakprov.se/smakprov.php&isb n=9789147094196
    Länken fungerade inte :( Försökte söka på boken på sidan men förstod inte hur man skulle kunna "bläddra igenom" :)
    Saga 100408 & Tuva 120322
  • micksaan

    Jag fick mitt andra barn mitt i T2, hon är född 22 mars 2012. Jag läste klart hela T2 förutom 4 veckors praktik som jag sparade och gjorde bort nu före sommaren. Börjar T3 nu i höst. Har alltså haft uppehåll ett år. Har man en lättsam nyfödd är det enkelt att komma ifrån och plugga på dagen medan dom större barnen är på dagis. Är även lättsamt att ha med en nyfödd på skolan om man har något praktiskt eller något grupparbete. Sikta på att läsa klart. Det värsta som kan hända är att du får ta ditt uppehåll tidigare än planerat, dvs när bebisen föds om det inte går att plugga då :)

  • micksaan

    Omvårdnadens grunden har jag använt både i termin 1 och 2, säkert mer nu när jag fortsätter termin 3. Är de enda böckerna ja (hittills) köpt :)

  • micksaan

    Jag läser i Umeå och här får man i god tid före fylla i en ansökan för särskilda skäl att få VFU nära sin bostadsort om man tex har barn. VFU-placeringarna är annars utspridda i Västerbottens län. :)

  • micksaan
    AngelandDevil skrev 2013-08-13 13:12:32 följande:

    Jo självklart går det ut över någon annan i det fallet men jag pratar inte om att inte kunna komma i tid till jobbet p.g.a. omständigheter utan om utplaceringar av VFU platser snarare.
    Håller med, är utplaceringarna av VFU som även jag tycker är bra att skolan tar hänsyn till så långt det. I mitt fall hade jag inte vilja ligga 12 mil (eller mer) hemifrån i 4 veckor när jag har småbarn hemma. Sen får man ju se till att hålla dom tider man får, och lösa det på något vis.
    Saga 100408 & Tuva 120322
  • micksaan

    Hanna36: Får man önska VFU placering på din skola? Alla terminer?

    Har också fått veta min placering som jag börjar 23 september. Ska vara 4 veckor på Infektion. Börjar T3 nu på måndag. Spännande! :)

  • micksaan

    Har också påbörjat termin 3, vi i Umeå läser Vård vid specifika sjukdomstillstånd II på 22,5 p och sen en vetenskaplig del 2. Har tre intensiva veckor nu på skolan med bland annat ett bukfallsseminarie och smärttenta innan vi går ut på 4 v VFU. Efter kommer även del 2 av läkemedelsräkningen som ingår i denna kurs ske.

  • micksaan

    Här i Umeå hade vi i T1 3-4 veckor på äldreboende/handikappboende då vi mesta dels gick med undersköterska. Innan den VFU tränade vi praktiskt på förflyttningar, blodtryck osv. I T2 hade vi 4 veckor på kirurg eller medicinavdelning. Innan det övade vi praktiskt på tex venprover och PVK. Nu i T3 var vi 4 veckor på kirurg eller medicinavdelning och övade innan praktiskt på KAD, sond, steril uppdukning, CVK,

    SVP, transfusion tex.

    Har 8 veckors praktik nu till våren T4. Ska väl vara delat på två placeringar, på sjukhuset och sen äldreboende med sjuksköterska.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!