Inlägg från: Flashbulb |Visa alla inlägg
  • Flashbulb

    Sjuksköterskestudenter!

    Hoppar in här också från den andra tråden. Börjar T3 imorgon. Har pluggat medicinska kursen i en vecka nu. Även repeterat lite läkemedelsberäkningar. Det enda jobbiga med läkemedelsberäkningar är spädningar annars sitter det mesta bra. Ska bli kul med medicinska kursen. Jag tycker om svåra kurser, för det ställer högre krav på en och större disciplin. Tycker om att sitta och nöta in information. Jag vet inte hur ni är när ni pluggar, men jag pratar ofta med mig själv när jag pluggar. Kanske det bästa pluggrådet jag någonsin har fått i livet.

    Är lite rädd för den medicinska eftersom att det är en spärrtenta. Någon som vet hur ofta det sker att studenter måste gå om T3?   Jag har så många drömmar gällande sjuksköterskeyrket. Hoppas få jobb efter utbildningen. Sedan vill jag prova mina vingar och flytta utomlands. Jag vill så mkt, nästan för mycket ibland. Kanske det enda som kan stoppa en.

  • Flashbulb

    Sådär, då var första dagen av T3 avklarad. Idag gick vi igenom EKG och cirkulationen. Sitter här och repeterar. Var tvungen att ta en paus och käka lite flingor och skriva i den här tråden=).  Jag har lyckats få tag i en kopia av hela med vet kursen på vår skola. Fick den av en T6, så nu har jag inte bara anteckningar från lektioner, men även en stor sammanfattning på hela kursen och alla sjukdomar + tentasvar på tentafrågor. Lägg därtill böcker.

    Märkte även att vissa ej var med oss idag.. vissa i vår klass har fortfarande ej klarat anatomin och fysiologin + läkemedelsberäkningen från T1 och får därför ej fortsätta. Samtidigt fick jag se ett par nya ansikten idag. Tydligen T4or men som tvingats gå om en termin? Aja, har huvudvärk men måste fortsätta plugga!

  • Flashbulb

    Hallå tjejer!

    Ni som har läst Med vet kursen. Jag undrar hur ni gjorde för att lära er alla sjukdomar och dess behandling, symtom, orsak och diagnos. Skrev ni ner alla sjukdomar och alla delar ni var tvunga att komma ihåg eller pluggade ni bara in det?

    Kanske lättare att skriva ner alla och sedan försöka memorisera allting än att läsa från sida till sida i anteckningsblocket + i boken?

    hoppas någon förstår.

  • Flashbulb
    fucktard skrev 2012-01-17 18:29:38 följande:
    Jag skrev som en tok. Först läste jag och markerade, och sen skrev ner det. Jag antecknade hejvilt på åhörarkopiorna också, och det gick vägen för mig. Och diskutera mycket med studiekamrater! Det hjälper mig väldigt mycket, även när jag känner att jag har stor koll. Har jag koll så är det någon som har mindre koll, då får jag tänka igenom en extra gång och försöka förklara på ett annat sätt, och någon annan har säkert mer koll och kan förklara på ytterligare ett annat sätt. Det var guld för mig.
     Får skriva ner allting, blir lättare än att läsa från blad till blad om alla olika behandlingar. Kan bli rörigt i huvudet.  Pluggar som en idiot. Tyvärr står det väldigt mkt intressant info i  medicinska sjukdomar, som inte är särskilt relevant för kursen. Men det blir ändå att man fastnar i något oväsentligt som ej tillhör kursen när man läser. Men men.

    Tack för inlägget.
  • Flashbulb
    dosed skrev 2012-01-19 21:14:35 följande:
    Någon mer än jag som siktar på att bli barnmorska sedan? Jag vill helst bara jobba nåt år och sen börja läsa vidare direkt men det är ju sjukt svårt att komma in! Urvalet sker ju inte efter betyg eller högskolepoäng.. störigt!
    Hur sker urvalet då?
  • Flashbulb
    Vackert skrev 2012-01-20 11:42:30 följande:
    Fast du har ju uppenbarligen lärt dig mer om du får ett VG. Skit samma vad du får för betyg, men tycker du inte att den kunskapen du får när du läser ordentligt också är viktig? Jag som arbetsgivare skulle både vilja ha en ssk som är bra på allt. Jag som har haft urdåliga betyg i grundskolan exempelvis är skitstolt att jag får så bra betyg nu, jag är så förvånad... Men jag brinner så för det jag läser och tycker det är så fruktansvärt roligt.. och jag stressar inte ett dugg.. Jag lägger upp mina dagar bra och har en bra studieteknik!!
    Bullshit. Ett VG betyder ingenting. Det är bara ett betyg. Alla kan plugga till ett prov och få MVG. Det väsentliga är hur mkt av kunskapen som stannar kvar efteråt. Jag har än så länge bara fått en massa D i alla tentor jag har gjort. Sedan har vi dessa som får A och B på tentorna. Ändå är jag fascinerad över hur mkt mer jag kan än vad de kan efter en månad.  Vissa är inga tentamänniskor. Nervositet, stress, och många andra orsaker kan påverka utgången av att skriva en tenta. Jag är ändå en pluggnarkoman, pluggar varje dag. Men tentor är inte min grej. 
  • Flashbulb

    Hur svårt är arbetet som USKA på ett sjukhus utan erfarenhet?  Har arbetat som vårdbiträde tidigare men inte som uska.

  • Flashbulb

    Surt egentligen. Vi skulle ha heldag idag, 8-17 men båda lärarna vart sjuka så det blev inställt. surt när man gått upp ur sängen så tidigt. Blir att man själv får läsa på om lungsjukdomar + pre och postop.

  • Flashbulb

    Hur är eran pluggmijö när ni studerar? Var finner ni mest koncentration? Själv sitter jag som bäst hemma, med lugn musik i bakgrunden, samtidigt som jag har min speciella plats nära tv-bordet. Kan ej plugga i soffan, i sängen eller vid skrivbordet. Måste sitta på golvet av någon skum anledning. Pratar dessutom mkt med mig själv.  Nä, nu är fikatiden över.

  • Flashbulb

    Idag gick vi igenom Diabetes Mellitus. Vi har läkemedelstenta på måndag av alla konstiga dagar!?. Känns ändå ganska ok. Det jobbigaste med räkningen är spädning och räkning av mmol i påsarna (infusionsvätska).

    Annars har några kompisar tagit studieuppehåll nu när de ej klarat spärrarna till T3. Såg en bild på de klara T6orna häromdagen. Av 70 pers var det 37 som examinerades. Hälften har försvunnit, skumt.. Med vet tenta den 24 feb, pluggar ihjäl mig. Måste fixa detta. Vet inte vad jag gör om jag ej fixar tentan. Hoppar från en byggnad eller något. Undrar om det finns andra utbildningar som har spärrar?

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!