Inlägg från: Li79 |Visa alla inlägg
  • Li79

    Sjuksköterskestudenter!

    Kikar in här då och då :) Har precis börjat på Ssk-programmet på högskolan i Jönköping och än så länge är allt toppen. Vi har haft massor av intressanta föreläsningar och på fredag är första seminariet. I slutet av februari är det tentamen i Omvårdnad, ska oxå bli himla spännande men nervöst!!

  • Li79

    Jag har strax klarat av första terminen, hemma har jag en tös på 1,5 och en pojk på 5 år. Dessutom pendlar jag 3 timmar om dagen. Hittills har det funkat kanon och jag tycker utbildningen är jätte rolig! Vi är på Högskolan ca 3 dgr i veckan annars hemmaplugg..
    Lycka till!

  • Li79

    Msma123, nej inte distans utan den ordinarie Ssk programmet i Jönköping. De dagar jag reser blir ju ganska långa med restiden men i gengäld är hemmadagarna kortare och jag kan nyttja dan hur som haver :)
    Här läser vi hela kroppens anatomi och fysiologi på fem veckor och den kursen tyckte jag var tuff, resterande har varit lugnare! Sista tentan är nästa vecka före lovet o ämnet är Psykologi, jätte intressant faktiskt :)

  • Li79

    Hej, går t2 i Jönköping och trivs kanonbra! Har bara haft en fältstudiedag än så länge men nästa termin ska vi ut 5 veckor.
    Förra terminen läste vi Omvårdnad 1, Mikrobiologi, Anatomi och Psykologi. Idag har jag avslutat första kursen i Gerontologi och startar Sjukdomslära på måndag.
    Vi har en del litteratur på engelska, speciellt under anatomin som f.ö var en otroligt faktaspäckad kurs.

    Har två mindre barn och pendlar 8 mil ToR 2-4 dagar i veckan men än så länge går det jätte bra!

  • Li79

    Ngn som kan förklara infusionslösningar för mig?

    Isotona
    *Nacl, Ringer acetat, glukoslösning, Redhydrex

    Kolloida lösningar

    Hypertona lösningar

    Missade den delen av föreläsningen och känner mig allmänt förvirrad :(


    August & Astrid - mina vackra barn!
  • Li79

    Avocadoo, jag har två stycken om du vill ha fler. Skriver från iPhonen och kan inte länka men kan mejla dig om inboxar din mejl, eller skriver den här.
    När jag gjorde Anatomi/fysiologitentan gjordes den muntligt. Man fick ett antal individuella frågor och fick sedan några minuter på sig innan redovisning för examinator och övriga lärare. Snacka om att jag var nerös - men det gick vägen :)

  • Li79

    Emmellina - kämpa kämpa, du kommer klara det! Har haft flera i min klass som blivit underkända i flera kurser första året men kämpat sig tillbaka.
    Själv har jag precis startat T3 och idag ringde det en kvinna från kirurgen på sjukhuset o erbjöd mig sommarjobb. Har någon varit på en kirurgavdelning? Hur är det där?
    Ska på intervju på måndag!

  • Li79

    Hej er som pluggar till anatomi och fysiologi. Jag hade inget liv under den kursen, pluggade, pluggade och åter pluggade. Men Shit så mycket jag lärde mig. Vi hade muntlig tentamen inför en examinator och en lärare plus 5 andra studenter, väldigt nervöst men det gick bra och jag fick ett B.
    Lycka till!

  • Li79

    Ska vara 5 veckor på Ortopeden, börjar om 1,5 vecka, ska bli spännande!
    Igår hade vi praktisk examination i Basala hygienprinciper i samband med exempelvis venprovtagning, sugning, smittad patient etc. Lite nervöst men det gick jätte bra.

  • Li79

    Tjejan83, jag läste Naturkunskap B på distans för ca 2 år sedan.
    Läste lite på kvällar o helger men tyckte inte det var ngt speciellt svår kurs, däremot lite tråkig då de ämnen man behandlade inte intresserade mig jätte mycket. (Endast det kapitlet om människokroppen) :). Det var lite pyssel med att utföra laborationerna hemma, men jag hade en lärare som man kunde ringa och rådfråga.
    Samma lärare kontaktade mig per telefon på sluttampen och "förhörde" mig gällande min svar på slutprovet. Sen fick jag ett betyg faxat och vips kunde jag söka till ssk-utbildningen :) Lycka till !

  • Li79

    Vi har totalt 19 veckors VFU på hela utbildningen. Först 5 veckor i T3 på sjukhus sedan 5 veckor i T4 inom kommunens äldreboende o hemsjukvård. Sista VFUn är i T6 och 9 veckor, och då delas det upp på primärvård samt sjukhus.
    Innan fanns det valbara kurser där det gick att välja mer praktik men tyvärr borttaget nu.

  • Li79

    Jo GrimbartStrike det är nog färre veckor än många högskolor har överlag. På min högskola prioriteras teori o är väldigt forskningsinriktade och de resonerar att det praktiska lär man sig ändå när man börjar jobba. Dock är kurserna så otroligt omvårdnadsinriktade och den enda anatomin/fysiologin var 5 veckor första terminen och den enda läkemedelsberäkningen vi hade var ca en vecka i t2. Sen kan vi ha 10 veckor etik, omvårdnad osv, lugna kurser som gott kunde gått över 5 veckor. Är så irriterad just nu på vår skola och bara tanken på att jag ska stå som en klar ssk om ett år gör mig skraj!

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!