Inlägg från: fucktard |Visa alla inlägg
  • fucktard

    Sjuksköterskestudenter!

    Hoppsan 85 skrev 2012-06-01 15:36:45 följande:
    Jag förstår att du pratar om din egna skola men oftast är det ju två lm-räknignar man har varav den sista i T6. Låter lite skumt att man kan gå vidare med praktiken utan att ha klarat första lm-tentan. Känns inte helt tryggt.
    Varför inte? Vi har ju faktiskt inget eget ansvar under praktiken - vi får inte ens ge två alvedon utan att handledaren har kontrollerat att det stämmer. Det viktigaste är ju faktiskt att vi kan det när vi står där och ska jobba själva.

    Jag kan också tycka att det är konstigt att bara ha en läkemedelsräkning, men att det skulle vara otryggt tycker jag absolut inte.
  • fucktard
    strenua skrev 2012-06-03 22:18:51 följande:
    Nu är allt färdigt, det återstår bara att vänta på att ta examen på torsdag den 7 juni :) 
    Underbart! Grattis!
  • fucktard
    niiina skrev 2012-06-05 10:32:08 följande:
    Hej.
    Jag har just avslutat T4 och har en komplettering kvar på en hemuppgift då jag inser hur kass jag är på omvårdnadsplaner!! Vill verkligen ha in detta arbetet nu och kommer inte vidare. Hade varit evigt tacksam för hjälp..

    Har skrivit om en äldre dam som vårdas palliativt i hemmet. Hon har flera obotliga diagnoser men mår väl utan värre symptom. Dock känslig hud som lätt går sönder. Hon har gott socialt nätverk men är inte nöjd med hemtjänsten men vågar inte säga till... jada jada....

    -Omvårdnadsplan-


    Resursdiagnos: Gott och välfungerande nätverk, samt  har en  positiv syn på livet och framtiden.


    Omvårdnadsmål:


    Omvårdnadsåtgärd:

    (måste skriva till hur och när utverdering ska göras)


    Problemdiagnos: Känsla av otillräcklighet då hon inte längre kan utföra vissa hushållssysslor och heller inte vill ställa krav på att andra gör jobbet.


    Omvårdnadsmål: Få situationen att fungera för ökat välbefinnande. (tydligen lite "luddigt svar. Tips på alternativ?)


    Omvårdnadsåtgärd: Försöka stötta med samtal och genom samverkan med närstående och hemtjänsten, försöka hitta en hållbar lösning.

    (måste skriva till hur och när utverdering ska göras) 


     


    Riskdiagnos: Risk för nya sår då huden är skör efter långvarigt kortisonanvändande.


    Omvårdnadsmål: Bevara hel hudkostym.


    Omvårdnadsåtgärd: Hemsjukvården undervisar i hur trycksår kan undvikas och  smörjer huden tre gånger i veckan.

    (måste skriva till hur och när utverdering ska göras)


    Jag tänker lite som Vackert, att det måste vara lite mindre luddigt. Vilken situation är det som ska fungera? Hur är det tänkt att den ska fungera?
    Jag kan tänka mig något i stil med "Mål: Att de förmågor patienten har vad gäller hushållsarbete ska bevaras så gott det går l/t ökat välbefinnande".

    Nu skriver du visserligen att patienten är palliativ, så det målet kanske är orealistiskt? Det är svårt att veta utan att veta hur sjuk patienten är (vissa får ju palliativ vård fast de klarar sig ganska bra).

    Jag har precis fått reda på att alla uppgifter är godkända, så nu är det bara en tenta på torsdag, sen är allt klart. Två tredjedelar klart, det känns helt vansinnigt. Men underbart!
  • fucktard

    Jag längtar faktiskt inte tillbaka i år. Det är helt sjukt!

    Men det är så fruktansvärt skönt att kunna gå runt och jobba och faktiskt få lön för det, och vara ledig när man slutar för dagen. Men jag har gått i skolan i 18 år med undantag för en termin, så det kanske inte är så konstigt

    Det ska iaf bli skönt att få komma ut på mer praktik. Jag känner att jag börjar bli klar med vetenskaplig metod och såna där saker - nu vill jag bara öva, öva, öva och sen bli klar!

  • fucktard
    minimera skrev 2012-07-26 08:45:09 följande:
    Jag går i Örebro :)

    Vilken termin ska du börja?
    Jag längtar tillbaka jättemycket. Men det beror nog på att jag har tagit sommarlov och är hemma med mitt barn. Behöver komma in i bra rutiner igen haha.
    Jag börjar T5. Helt sjukt, termin 5? Var tog tiden vägen? Jag minns när jag satt här på FL och läste de förra SSK-student-trådarna och bara längtade ihjäl mig...

    Jag längtar tillbaka till just de grejerna jag kommer lära mig något av känns det som. Just vetenskaplig metod är verkligen inget jag längtar efter. Men först blir det 5 veckor sjukdomslära, sen 10 veckors praktik iaf
  • fucktard





    Har ni sett den här? Det är sånt som gör att man orkar när det blir tungt med en miljard vetenskapliga artiklar på axlarna...


    If you wanna do it, do it right.
  • fucktard

    Hej och välkommen Carro!

    Ja, vem är jag? Jag är 25 år, singel och utan barn. Är uska i botten, och nu läser jag t5 på högskolan Dalarna. Snart klar, det är helt overkligt!

  • fucktard

    Vi har 40 veckors VFU.
    T2: 5 veckor geriatrik
    T4: 10 veckor somatik, 5 veckor psykiatri
    T5: 5 veckor geriatrik, 5 veckor primärvård/palliativ
    T6: 5 veckor klinisk bedömning, 5 veckor valbar.

    Jag ska ut i geriatriken igen på måndag. Känns lite skumt, för jag tycker ju att jag har gjort det där och kan det där, men 5 veckor utan föreläsningar är ju aldrig fel.


    If you wanna do it, do it right.
  • fucktard

    Ah! Jag bokade just en anställningsintervju för ett sommarvik! Som SJUKSKÖTERSKA liksom! Det är helt overkligt!


    If you wanna do it, do it right.
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!