Inlägg från: Hanna36 |Visa alla inlägg
  • Hanna36

    Sjuksköterskestudenter!

    Totti skrev 2013-05-23 13:37:06 följande:
    Ja precis hur.länge satt ni på.tentan? Immunologi och.mikrobiologi va de i tredje terminen?
    Vi hade det i termin 2. Tentan pågick i 3 timmar...
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    alfrida skrev 2013-05-23 15:15:33 följande:
    Hej! Jag är en T5-student som inte så aktiv i tråden. Jag börjar så smått fundera på jobb. Vad tror ni är en bra första arbetsplats om målet  så småningom är att vidareutbilda sig till distriktssköterska? Oavsett mål - vilka avdelningar kan vara bra att börja på som nyexad?
    Jag tänker att om man har erfarenhet av jobb på medicinavdelning så har man en bra och bred grund att stå på ! =)
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    Flashbulb skrev 2013-05-23 18:58:38 följande:
    Hur brukar ni göra när arbetskollegor ser ner på er eller inte tycker om er? Detta märks ibland när de inte hälsar på en eller vägrar ögonkontakt. Som student är jag så himla glad över att se dessa sjuksköterskor begå misstag i sina yrken för jag vet precis hur jag inte ska bli när jag blir färdig om 6 månader. Jag har alltid gått efter måttot, va den personal du själv skulle vilja ha som sjuk men vissa har 0 känsla för människor och ibland undrar jag om det inte är lite avundsjuka som finns där eller att man bara stör sig på andra.
    Tänker och känner som du....
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36

    Tiden går galet fort! Tyckte nyss jag började, men snart färdig med termin 3... känns så himla gött att vara halvvägs! =)
    Sommarlov, here I come!


    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    sskstudent skrev 2013-05-26 14:35:06 följande:

    Tack för tipset, har kollat vad för litteratur vi ska ha i kursen och bla är det "Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering" så då undrar jag om det funkar lika bra att öva med den istället eller har du någon erfarenhet av den? tänkte mest för spara lite pengar eftersom att den står med i litteratur för kursen men inte "träna läkemedelsräkning" eller någon som vet skillnad på dessa två böcker? :)
    Det spelar nog ingen större roll vilken bok du köper, bara du kommer igång !=)
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    Vackert skrev 2013-05-25 06:57:38 följande:
    Hanna36: Ja, det går fort :) Det jobbiga med att det går fort är att man måste fatta snabba beslut ibland tycker jag. I höst kommer jag att ha min sista VFU på kirurgen och IVA. Det är beslut jag själv fått ta under en tvåveckorsperiod, men så svårt och veta om jag har gjort rätt.
    fucktard skrev 2013-05-25 13:28:53 följande:
    Du kommer ha SÅÅ roligt! Jag gjorde IVA/op den här terminen, och det var det bästa jag har gjort! De är så otroligt duktiga, och vana med studenter och jätteduktiga på att lära ut. Jag har haft en enorm nytta av vad jag lärt mig där nu under sista praktiken. Du kommer älska det!

    jag har jobbat som USK på IVA och OP under 18 år. det är otroligt intressant och lärorikt!! =)
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    sskstudent skrev 2013-05-27 09:31:19 följande:

    Ni till hösten har vi vår första VFU (alltså 2a terminen), 4 veckor på vårdcentral, någon som nyligt haft det och vill berätta vad man får göra ? fast kanske skiljer sig mycket beroende på var man är? men det enda jag hört är att man får börja "sticka" i t2 ? någon som vill berätta lite hur terminen är, jobbig, tung, rolig eller? :) men det klart kan väl vara olika upplägg, men vet att vi kommer ha Allm.farmakologi och läkemedelsräkning samt omvårdnadshandlingar och två kurser till.


    Våran praktik i T2 gällde "grundläggande omvårdnad". Många av mina klasskompisar fick därför undersköterskor som handledare.
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    Chetti skrev 2013-07-12 15:52:15 följande:
    Blivande sjuksköterskestudent kommer här =D

    Jag kom in på sjuksköterskeprogrammet på Ersta Högskola jiihaaa
    Grattis!! =)
    Känns som jag började på högskolan nyss, men i september är det dags för termin 4... =)
    ~ Mamma till 3 goingar ~
  • Hanna36
    jeja80 skrev 2013-07-20 00:20:10 följande:
    Hej allihopa!!
    Jag har kommit in på ssk i Nyköping men står som reserv till Norrköping så jag är lite nyfiken på vad ni tycker om PBL?? Norrköping kör ju typ bara PBL som jag fattar det och jag har hört väldigt mycket dåligt om det. Har ni någon erfarenhet att dela till mig:)
    Kollegor till mig som läst PBL har inte mycket positivt att säga om det... =(
    ~ Mamma till 3 goingar ~
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!