• Hemliga damen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Jag hoppar in i den här tråden om det är ok utifrån att jag går hos Penny, Serum och att jag grubblar på immunologivärlden fortfarande. Ursäkta korkade frågor men jag vill höra vad ni tror om det här

    Men först kan jag rekommendera www.titania.gr om man vill bo mycket fräscht och billigt. 450 spänn natten. Det är ett affärshotell som visserligen ligger en bit ifrån kliniken och en del kan säkert tycka att Omonia (andra stationen fr Syntagma) är ett sjaskigt område - men jag har lärt mig att det beror på vilket håll man går åt när man kommer med tunnelbanan. Jag var jätteskeptisk när sambon hade bokat det eftersom vi bott i skumkvarter på ett trist hotell i just Omonia på vår första resa. Men oj vad jag blev nöjd när jag klev in i en jättemarmor reception och fräscha rum! Jag stormtrivdes! Och blev gravid så det stänkte om det (3 stycken....men det är en annan historia Gråter ) En sökmotor värd att använda är www.trivago.se  
     

    Nu till mina funderingar. Jag har blivit rekommenderad att göra lite immunoligska tester hos en Dr Econoumus såsom "NK population test and immunophenotype" och sedan förmodat sättas på intralipider. Och nu undrar jag, när sådana har tester görs, skickar man alltid till Chicago för analys? Jag får en känsla av att det här är något annat utifrån kostnaden som hon anger. Hur många tillfällen behöver man? Penny verkar vid äggdonationation köra typ 2 före transfer och en efter, Någon som vet? Har också läst mig till här på forumet att Penny kan tänka sig att skicka intralipider? Vad handlar det om för pengar? Det verkar som om det varierar hur villiga svenska läkare är att hjälpa till med droppet, Christinakliniken verkar positiva - stämmer det? Vad riskerar en sjuksköterska om jag skulle be någon av mina vänner att göra det? Förstår om ni tycker jag verkar pengafixerad men jag har mina skälGlad
      
    Ha det gott så länge alla kämpar!
       
      

  • Hemliga damen

    Ursäkta om allt står i ett stycke, skriver på läsplattan. Angla - det där med statistik i de här sammanhangen är rätt ointressanta mkt p g a klinikerna rapporterar olika och i många fall av någon anledning inte följer upp. Det är ju stor skillnad på att bli gravid och sen verkligen föda ett levande barn att ta med hem. Så jag har bestämt mig för att strunta i statistiken, hur gärna jag än skulle vilja förlita mig på vetenskapliga bevis. Någon skrev i en tråd att henne klinik inte var särskilt intresserade av att få reda på hennes resultat, det var hon själv som låg på och berättade om sina födda barn t ex. Poussin - när jag började leta äggdonationsklinik 2010 fann jag Serum men tyckte det låg långt bort och var dyrare än Tjeckien. Tjeckien har bra kliniker men vi valde en urusel och många med oss, vi var ett gäng därifrån som valde Serum utifrån att de verkade ha goda resultat. Många blir gravida av två anledningar tror jag, en är ett grundligt förarbete före insättning och det andra är att man sätter 3. Det senare är jag inte så glad åt, känner mig osäker på hur embryona påverkar varandras utveckling. Särskilt efter vad som hände oss. Jag testade för hidden c och det var negativt, aquascanen såg jättebra ut och Penny var övertygad om att jag skulle bli gravid med de fina embryona som odlats. Och hon hade ju rätt, även om det slog tillbaka fullständigt och hon tror inte att det bara var otur att alla 3 stannade av i nionde. Nu vill hon eliminera tänkbara orsaker före vi gör FET.

  • Hemliga damen

    Angla och Pechi - jag rekommemmenderar varmt Fertility Friends sida om immunologi med Agates FAQ. Sidan har också trådar som särskilt berör Hidden C. Jag vet inte och har inte bestämt mig för hur jag skall förhålla mig till immunologivärlden men jag gjorde ialla fall hidden c provet och fick neg som tur var. Penny gör LIT men inte IVIG enligt Agate om jag inte missminner mig.

  • Hemliga damen

    Hej vänner!

    Maria80- välkommen!
     Doctor ZIn, gillade den TJorven   Glad Jag förkortar till Doc ZIn Glad 
    Och nu när vi är igång på ditt namn så undrar jag vad syftet med ditt VUL är? Hoppas det gick bra!

    Vad tror ni om det här? Jag har aldrig haft missfall förut och eftersom det var 3 så skrapades jag den 17 februari. Den 19 mars trodde jag att fick första mensen men vad som skett nu är jag tveksam.Det höll i sig till den ca 30. Men det var inte så mycket färskt blod utan en hel del gammalt och i mkt liten skala. Jag har alltid haft en rätt liten mens. Den 4 april får jag en blödning med färskit blod, likaså 5. De är små och gör typ någon dags uppehåll. Den 8:e har jag mensvärk och färsk blödning och betecknar den som rikliig. 9-11 april liten blödning men färsk, 12:e riklig färsk och idag väldigt riklig och färsk. Det jag funderar över hur lång tid det kan ta för kroppen att ha den första mensen efter ett missfall och visst borde väl det här vara min första egenliga mens även om den beter sig jättekonstigt?   Har aldrig blött så här länge och rikligt vad jag kan minnas.

  • Hemliga damen

    Härligt Zin! Om det kan vara till hjälp så svarade Dr Economous i Aten - pharmalogist- att han inte kunde skicka IL till mig eftersom det är förbjudet att skicka enligt grekisk lag. Hur dr D resonerar vet jag ej.

  • Hemliga damen
    Hjärtefröjd skrev 2012-04-14 12:37:41 följande:
    Det borde även vara möjligt att få IL skickat från Grekland (trots att Penny säger att det inte är så) eftersom det är ordinerat och för personligt bruk - www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/At.../

    Har Penny har sagt så? Eller tänker du på att jag skrev att Dr Economous svarat mig så? VIll bara att rätt skall vara rätt.
  • Hemliga damen

    Lycka till Hjärtefröjd i morgon! Härligt Zin! Håller tummarna! Intralipider? ? Nej det kan jag inte hjälpa dig med för det vet jag inget om - sa vår gynläkare idag med en tydlig markering att nu var vårt möte avsluata. Han tyckte väl att han sträckt sig så långt han långt han kunde genom att fixa en remiss på DNA-fragmentering fastän de i Malmö sagt att det inte var till hjälp för oss. Plus att han ska göra en spolning trots att han var tveksam på grund av infektionsrisken. Så hur fasen gör jag nu för att få till IL? Hjälp! Och är inte spolning och aquascan två olika saker?

  • Hemliga damen

    Zin- tack för värdefull info!! Jag är ju lite fel i den här tråden eftersom jag visserligen är i Aten men inte hos Dr D utan m Penny. Två av mina nära vänner är sköterskor, varav den ena erbjöd sig utan att jag frågat men sen började hon fundera på riskerna. Det är inte kört där men jag behöver ta reda på vad som behövs för att göra det säkert. Så om Peny skriver recept borde något Apotek ta det, om de nu nu inte krånglar. Jag har också en läkarbekant som jag funderar på att kontakta. Det kunde vara värre m a o!

  • Hemliga damen

    Hjärtefröjd - uhh. Den här delen är INTE kul! jag fick rejäla märken när jag tog Clexane, så det ingår. He he....Fann då en amerikansk sida med tips om hur man sprutar sig själv i dessa sammanhang som hjälpte till att reducera storleken på eländet.. Tänk på hur du vinklar nålspetsen, den slipade sidan vill du liksom ha nedåt mot huden.. Jag var rekommenderad av en kompis att sätta typ 10 cm ut från naveln snett ned men amerikanskan/sjuksyrranrekommenderade inte det och jag håller med. Ett tag om bilringen längre ut och ned från naveln fungaerade bättre på mig."Picka" dig själv lite lätt med nålen mot huden innan, för att känna var du är mer eller mindre känslig. Och sega inte med att trycka in vätskan. Byt sida och sätt inte i gamla märken. Lycka till! Zin - men skall man inte ta ett dropp en tid före ET och sen i anslutning till? Holy - "skrev"? Mejlar du vårdcentralen ?

  • Hemliga damen

    Jam08 - karyotyping kan du göra här hemma med ett enkelt blodprovför att citera min doktor. Hon sa inget om DNA-fragmentering?Hyston som Pennys samarbetspartners gör, skiljer sig tydligen från den som görs i Sverige och England. Hur vet jag inte. Ja, det är svindyrt och jag är väldigt glad att hon ansett att jag inte behöver den. Men samtidigt är det flera tjejer där det hittats saker som svenska/engelska läkare inte sett. Eller brytt sig om? Ah, denna IL vånda! Så kämpigt i onödan. Hoppas det löser sig för alla!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!