• Anemon

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Här finns en till som bestämt sig....började läsa lite i tråden sent i våras från och till efter tips från Poussin och har nu även börjat läsa ikapp början.... mycket information... nu på sid 70 eller något sådant
    Efter mycket funderande slog det mig plötsligt att det vi sett som nästa steg om det inte fungerar med mina ägg kanske inte alls ger bättre odds?! Tänk om det finns något annat problem än vad svensk vård vill fundera över? Så nu har vi bestämt oss, det blir Athen.
    Och då kanske vi även kan känna att vi ger våra frysisar samt ev sista IVF försök en optimal chans. Har vi nu "tur i oturen", om man kan säga så, så har vi helt enkelt lyckats dra nitlott väldigt många gånger och har inget immunologiskt problem. Känns dock inte som om vi vill chansa längre.... och hittas något så verkar det av att döma av era historier finnas goda möjligheter med rätt medicinering. Funderar just nu mest på allt det praktiska som kan behöva fixas efteråt om jag behöver behandling, men ett steg i taget var det väl som gällde?!

    Har i alla fall fått ett första svar från Dr D och ska nu fortsätta med att skicka över all "historik" och läsa ikapp i tråden och boken Is your....
    Kramar

  • Anemon

    Hej alla,
    försvann ju lite ur tråden direkt efter jag presenterat mig....men nu har jag äntligen fått i väg alla underlag till Athen och väntar på att få telefontiden. Hunnit läsa ytterliggare lite till i tråden men ännu inte igenom allt och inte heller boken så kanske har ni redan diskuterat det här tidigare, har bara hunnit till sid 140...
    Men jag undrar lite över FBC. Jag tog en sådan via husläkaren i somras och allt ser bra ut, ligger inom alla referensvärden utan att vara på gränsen för något alls. Jag har tagit det som bl.a. Zin listar kring sid 100ish. Men går det att säga något om vilka värden jag ur fertilitetssynpunkt vara extra observanta på? Husläkaren menade att allt var ok, och jag har kopian av testerna och ser ju att hennes svar säkert är korrekt utifrån testresultstet rent generellt men hon är allmänläkare och inte expert på fertilitetsproblem. Finns det fler specialprover man kan behöva ordna förutom FBC som en del av er tar?

  • Anemon

    Hejsan tjejer,
    Ni som varit och träffat Dr D. Vi hade telefonkonsultation förra veckan. Vilken man att ta sig tid! Helt fantastiskt, nästan två timmar och oerhört sympatisk framtoning! Ser verkligen fram emot att träffa honom! Idag har vi nu hittat en tid att åka ner men i mailet från Mina stod att vi kommer behöva besöka kliniken 3-5 gånger during your stay if everything progresses well?
    Vad har jag missat? 5 ggr? Eller kanske standard skrivning för de som gör IVF hos Dr D? Vill gärna boka flyg ikväll redan och det brukar ju ta 2-3 dagar att få svar. Vi har tid em måndag och tänkte åka hem tisdag. Det är vad jag förstått att de flesta av er också gjort. Lite förvirrad här nu

  • Anemon

    Förvirringens dimmor är skingrade
    Verkar som om vi fick med lite för mycket text i vårt mail från Athen. Fick ett supersnabbt svar från dem att det absolut räckte med tiden så precis som du säger Holly...det räcker! Så nu blir det verkligen av även för oss!
    Blev bara lite förvirrad om vi missade något i det långa samtalet...efter nära två timmars samtal så var det svårt att ta in allt på slutet och de sista 10 minuterna var inte min man med.

  • Anemon

    TWH, jag tog nyligen nytt AMH-värd, mitt gamla värde var över 2 år. Exakt samma värde...... jag lägger inte så stor vikt vid det längre men det har stressat mig väldigt mycket tidigare. Men precis som flera andra klokt skriver och även svenska läkare sagt till mig så kan det variera.
    Än så länge har jag vara behövt avbryta en behandling och fått allt mellan 2-8 ägg med mitt värde på 0,47 och det tycker jag säger en hel del om att stirra sig för blind på värdet. Att jag ännu inte lyckats nå målet kan handla om helt andra saker.
    Men det är hemskt att de flesta svenska kliniker går så strikt på värdet när det gäller IVF eller ej.
    Nästa måndag är det Dr D för mig! Hoppas lite värme dröjer sig kvar i Aten tills dess.
    Har tänkt på dig AaFT, hur har det gått hos Dr D?

  • Anemon

    Mba, har fått boka om tiden hos Claes då det krockade med besöket i Athen nästa vecka. Ny tid i slutet av oktober, hör av mig då till dig.

  • Anemon

    Någon vänlig själ i Stockholm som kan tänka sig att låna ut Is your body baby-friendly?
    Skulle alldeles för sent men nu till slut börja läsa på ytterliggare i helgen och tog med boken till stugan....3 timmars bilfärd bort och jag glömmer en väska där boken ligger! Svärföräldrar åker ner i helgen så jag får tillbaka den nästa vecka men vi sticker till Athen på lördag kväll och jag vill vara lite bättre pålästz. Helt omöjlig att få tag på i butik verkar det som efter springande på stan i dag. När jag köpte den på nätet så tog leveransen flera dagar.
    Hmm i skrivande stund kommer jag på att den kanske går att köpa som e-book? Någon som vet? Får googla

  • Anemon
    mba12 skrev 2012-10-11 09:47:20 följande:
    Anemon Hur många IVF:er har du gjort? Hur kommer det sig att ni har bestämt er för Aten? Jag har faktiskt Dr. D. i mina tankar men inte nu, har aldrig haft ärlig chans och prova hela vägen! Min mens krånglade igen, skulle börja med nedregleringen idag men det kom i måndags! Nu tyckte Claes att vi har väntat länge, vi kör korta metoden, började spruta igår. Första VUL på måndag.

    Vi bestämde oss för Athen helt enkelt för att vi gjort 9 fulla IVFer, har två "yngre embryon" i frysen vi inte vill slösa bort och överväger även äggdonation. Vi vill helt enkelt utreda om vi har en faktor som påverkar som svensk sjukvård inte beaktar. Efterom jag dels har lågt AMH, lite förhöjt TSH och det finns en bakgrund på min pappas sida med immunologiska problem så kändes det vettigt. Lycka till på VUL på måndag! Tänk jag hade också tid på måndag hos Claes innan det blev Athen besök....vi kanske hade setts i väntrummet annars
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!