• siolina

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag förstår inte riktigt, men är nyfiken då jag försöker bli gravid men inte lyckas, trots ivf, med två ET och ett FET. Får många ägg som befruktas men de delar sig dåligt. Blir nog ganska lätt gravid men det verkar som att utvecklingen stannar på äggen för jag har fått MA två gånger och en gång upptäcktes det att fostret inte utvecklades som det skulle via blodprov.
    Får alla som vänder sig till den där läkaren höra att de har immunologiska problem eller säger han någonsin att hans behandling inte behövs?

  • siolina

    Och kan inte även akupunktur också hjälpa om man har problem med immunförsvaret? Det är ju billigare om mindre krångligt. 

  • siolina
    HollyGolightly skrev 2012-12-26 19:55:32 följande:
    Jag testade akupunktur innan jag gjorde utredningen i Aten, men blev tyvärr inte gravid ändå trots flera försök så jag tvivlar på att jag hade lyckats bli gravid utan immunbehandling.
    Det som hände var dock att jag fick hela sju embryon till frysen (jfr med ett vid IVFet dessförinnan) så jag säger absolut inte att det inte är värt att prova, det kan ju ha andra positiva effekter. Jag har också en vän som haft flera missfall och som fick sin bebis efter att ha gett akupunktur en chans, sen är det ju så klart svårt att veta om det var akupunkturen som var avgörande eller om hon hade "tur" denna gång. På det stora hela är dessutom inte heller akupunktur så värst billigt, jag betalade 7500 kr för 10 gånger och dessutom flera tusenlappar till för olika naturmedel, teer etc som var en del av behandlingen. Det är inte direkt svårt att göra av med pengar när man försöker bli med barn ...

     
    Det är sant. Vad kostar en utredning i Aten då? Inkl resa och hotell, ca?
  • siolina
    TWH skrev 2012-12-26 19:05:57 följande:
    Siolina, det är många som inte har fått diagnosen immunproblematik som har varit hos dr D. Däremot så har ju de flesta som söker sig dit genomgått mängder av utredningar o undersökningar innan de söker sig till dr D, utan att ha kunnat få hjälp i Sverige. Själv gick jag igenom två missfallsutredningar på två stora sjukhus i Sthlm. Dock så kollas inte många immunologiska orsaker av den svenska vården. Läs boken "is your body babyfriendly" och se om du känner igen dig i något/några symptom, då kan det ju vara lämpligt att kontakta någon klinik i USA, UK eller Aten (det finns säkert många fler). När det gäller akupunktur så önskar jag att du hade rätt, men då skulle vi ju kunna bota autoimmuna sjukdomar med det och det vore ju fantastiskt, tyvärr verkar det lite mer komplext.
    ok, då så, jag trodde typ alla som vände sig dit fick hjälp på mer eller mindre samma sätt.
    kanske borde läsa boken. 
     
  • siolina

    Vill inte ställa dumma frågor men borde det inte kunna hjälpa lite om man tar kortison från ägglossning och framåt då? Typ sådana suppar man kan köpa receptfritt mot hemorojder?

  • siolina

    Hej hej alla. Har läst lite grann hur et går för er men inte så mycket för jag har inte varit aktiv på familjeliv för att vi har varit mellan behandlingar så att säga. Nu är vi igång igen, har börjat spraya och så går jag på akupunktur. 

    Men jag funderar på, jag har fått två missed abortion där fostret har dött i ca vecka 5-6 och då tänker jag att det kanske kan bero på blodproppar så jag funderar på om jag skulle testa att ta prednisolone och fragmin/clexane.

    Vad tror ni, finns det några risker med det? Jag kommer inte få det utskrivet men kan köpa utomlands så den biten borde lösa sig, det är bara dosering osv som är trixigt. Finns det några nackdelar? Är fragmin/clexane bättre än babyalbyl? 

    Skulle verkligen uppskatta era tips om detta för om det är fördelar med att testa medicinering så vill jag ju göra det men jag vet inte så mycket om dosering och så. Vad säger ni experter? 

  • siolina

    TWH du svarade mig om prednisolone för ett tag sedan, tack för svaret! Är inte inne så mycket men jag är tacksam för att ni delar med er av er kunskap även om jag inte har så mycket att erbjuda tillbaka. 

    Jag bör alltså strunta i prednisolone men jag har babyasirin eller motsvarigheten som man kan köpa på apoteket, aspirin minor eller vad den heter. Det kan ändå hjälpa mot ev små blodproppar? Misstänker att det kan vara det jag har fått eftersom mina missfall har varit likadana, tidigt i graviditeten ca v5-6 har de stannat av.

    Nu har jag faktiskt en till fråga som jag skulle bli jättetacksam om någon kunde svara på: jag har precis börjat spruta inför ivf-behandling men har upptäckt att mina gamla hemorrojdproblem är på väg tillbaka. (Hihi lite pinsamt hoppas ingen jag känner läser detta.) Egentligen skulle jag vilja göra en behandling men det är med hydrokortison och det är väl inte bra att använda när man vill bli gravid? Eller kan man använda det så länge det är innan embryoåterföringen?

    Skulle bli mycket tacksam för hjälp. 

  • siolina
    TWH skrev 2013-03-07 11:02:43 följande:
    Hej! Under spraytiden fick jag rådet att inte ta baby aspirin, vet inte varför - men börja på ET!
    Tack, det ska jag. Men är det nån som vet om man kan ta hydrokortison eller om det försvårar när man vill bli gravid? Är det isåfall också under spruttiden eller bara efter ET? 
  • siolina

    Jag äter babyaspirin nu sedan några dagar tillbaka iallafall. Kortison vill jag inte köpa på eget bevåg på grund av att det väl finns så många sorter och jag vet inte vilken man skulle ta i så fall. Jag får hoppas att det går bra utan, även fast det låter intressant om man hade kunnat prova. Ska det ta ned immunförsvaret bara eller hur funkar det? Fast min klinik skulle inte skriva ut det till mig, det vet jag. 

    Angående mensvärk efter ivf/insemination. Många säger ju att de får det. Jag tror jag också har haft det och en massa som sedan också visat sig vara gravida och fått barn. Så det behöver kanske inte vara en dålig sak?

    Jag tror inte jag har så jättesvårt för att bli gravid men sedan har graviditeten avstannat i vecka 6 ca två gånger så jag hoppas att babyaspirinet ska hjälpa för det. Hoppas så på denna omgång för det är mitt sista försök. Idag får jag veta när det blir äggplock. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!