• april12

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej
    En kort fråga jag har fått en eventuell tid till Dr Dimitri den 16 april, men måste verkligen åka hem samma dag med ett plan som går ca kl 18. Hinner man med allt man ska göra ta prover, konsultation och köpa med sig eventuella mediciner hem under en dag? ( reser på en söndag dit, men han kunde inte träffas förrens på tisdag).
    Ska dit på missfallsutredning. tacksam för era erfarenheter?

  • april12

    Twh jag har inte fått ngn tid ännu.. Men man Kan väl inte köpa mediciner utan recept? Kan man få dropp innan dr dimitri ens bedömt mig?

    Nej, det verkar lite tajt med tid måste kanske boka om..

  • april12
    TWH skrev 2013-03-28 07:43:28 följande:
    April, du behöver inga recept på medicinerna i Grekland, du kan köpa tutti rakt över disk - förutom il! Då ni har haft upprepade missfall är det troligt att ni kommer att ordineras prezolon, clexane, baby aspirin. Om ni inte behöver dem sedan finns det många tjejer här som behöver? Che, blodproverna visar ju och konstterar om/vad som är fel, även om D har sina starka aningar. Alla får inte samma behandling, du o jag får liknande och vi har ju också liknande besvär m upprepade mf. Blodproverna visar också hur man responderar på il, alla gör ju inte det. Jag hoppas verkligen att du o Saga får ta era prover snart i Sverige o skicka så ni får svar. Saga - jag tycker du ska ta proverna efter nästa äl, typ en v efter, för att se hur din kropp reagerar efter äl och vid alla hormoner då. Det är hur jag hade gjort? vi hörs efter påsk??



    TWH- tack för info, ja det e klart då tar jag med och skickar till andra som vill ha. Stavas det exakt så som du skrev ifall jag ska köpa? Hmm, undra hur mkt man ska köpa med sig...? Om jag mot förmodan inte hinner köpa med iL, visst skickar de med post då till en?

    Stort grattis till era andra som det går bra för ????
  • april12
    Lully Hill skrev 2013-04-02 19:56:39 följande:
    Idag har livet återvänt till mig!!
    Jag har nu fått svar på biopsin och det var inget farligt i mitt bröst!  En helt ofarlig cysta var det!

    Herregud vad tankarna kan fara i väg när man går och väntar på ett sådant besked!
    Nu är jag igång igen med syskonförsök enl planerna. Var i väg och tog FBC i dag! Vi får se hur jag reagerat på Il-droppet.

    Singha- I bland blir det bara ett ägg. Men det kan ju räcka! Håller tummarna att det är ett fint ett!

    Jag ska läsa fatt i tråden och återkommer..
     
    Så himla skönt Lully Hill, har tänkt på dig.
    Hade liknande för några år sedan som också visade sig inte var någon fara. Men ack vad orolig och dåligt man mådde innan man fick svar. Passa nu på och njut lite av att allt var ok.
  • april12

    Hej allihop. Blev bestulen på barcelonas flygplats med dator o Filofax igårkväll. I Filofaxen låg alla anteckningar som jag skulle ha med till aten och frågar . Skulle vara oerhört tacks am om ngn lite kort kunde säga hur mkt läkemedel man ska köpa med hem och vad det heter? Visst var det viktigt med en ordination med hem? Några andra tips? Jag åker på söndag och har tid måndag. Lully hill, vi kanske ses där. Jag o min man ska bo inne i city. ( 4 missfall på 2 år)

  • april12

    Jaha, då har man nyss fått ett intralipid dropp på ett hotelrum i Aten. Väldigt konstig känsla. Märkligt att de varken använder handskar vid blodprovning eller vid nålsättning. Ja, ja inget att lägga sig I det är bara att vara tacksam och glad.

    För övrigt kan jag säga att det är mkt svårt att få tag på clexane 6000 här på apoteken. De får knappt tag på det via sina leverantörer..

    Hur var det nu med clexane är det mkt dyrare i Sverige? 10 st här kostar 400kr.

    Jag träffade Lully Hill här så himla skönt med ngn som har erfarenhet och koll på allt. tack snälla Lully och Twh för Hjälp!

  • april12
    TWH skrev 2013-04-15 18:52:14 följande:
    April, tack själv! Skyddshandskar och bakteriedödande medel är väl bara en petitess i detta sammanhang?



    Absolut, bara en petitess.

    Men ändå ett väldigt enkel sätt att undvika infektioner eller i värsta fall blodförgiftningar. ( men jag är yrkesskadad som jobbar inom svensksjukvård ????)

    Recension så himla hemsk artikel , han verkar ju helt lost! Han har nog aldrig kommit i kontakt med verkliga kvinnor som har en barnlängtan.
  • april12
    che71 skrev 2013-04-16 14:50:26 följande:
    Idag var vi på ultraljud, v 8+2 borde det vara. Vi var nervösa förstås men kände oss ändå lugna då graviditetshormonet stigit jättebra de senaste veckorna Det var uppe i  25000 idag!!!

    (Dessutom har jag ju fått 4 intralipid dropp så att immunförsvaret håller sig i schack.)

    Men som kroppen kan luras.

    Läkaren såg en hinnsäck men inget embryo/foster, han sa att det förmodligen är en "ofostrig graviditet", som kommer blöda ut som ett missfall snart.

    Men de måste göra ett ultraljud till om en vecka för att se så att det verkligen är så. Sen om det inte blöder ut o kroppen inte fattar kan de hjälpa med tabletter eller skrapning.

    Det är ofattbart att det händer om o om igen. Hur kan man ha sån otur!



    Nej, Nej , Nej !!!! Blir så himla ledsen att höra detta!! håller tummarna för dig om en vecka !! Tror du att IL o med inte börjat verka eftersom det var första månaden du Blev gravid och fick medicinerna? 4 IL är väl mkt ibörjan..?

    dr D sa till mig idag på kliniken ha tålamod för vi måste först jobba ner mitt immunförsvar..

    Åter igen så ledsen det lät ju så bra när vi talades vid.

    Men som Zin skriver hoppet det sista som lämnar en.

    Kram
  • april12

    Che71- jag har gjort cytotec behandling på 3 av mina 4 missfall. Tycker det funkar helt okej och vill helst vara hemma i min egen säng och nära min egen toalett så man slipper dela med ngn annan person. Visst är det lite obehagligt med allt blod men i alla mina fall så kommer det mesta blodet i toaletten. Rekommenderar att ta så mkt smärtlindrande som man få och brukar använda vetekudde. Men det beror på hur man känner vissa känner ju en trygghet av att vara på sjukhus. Eftersom jag jobbar inom sjukvården vill jag helst inte se folk som påminner om jobb. Min mens har brukat komma tillbaka som förväntad mens förutom en gång då den var försenad 2 veckor efter cytotec beh.

    Håll ut tills du gjort ditt nya vul, tänker på dig! Kram

  • april12
    TWH skrev 2013-04-19 21:31:57 följande:
    Vilaa, läs denna länk apropå läkare som tror il är farligt. forums.haveababy.com/index.php Tänk på att il skrivs ut av Sös, att det ges till anorektiker och cancerpatienter och har så gjorts i årtionden. Om det var direkt farligt skulle det knappas föreskrivas så svaga patienter.Det står inte ens några livshotande biverkningar på FASS www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp&DocTypeID=3&UserTypeID=0



    Skulle gärna vilja läsa länken men det går inte att komma in.. Intressant med diabetes.. Går det att komma in på annat sett?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!