• siingoalla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hejsan allihop!

    Jag är en nybliven medlem här på FL. Jag har dock denna tråd bokmärkt i datorn sedan några månader tillbaka, och har varit här och läst lite då och då (tänk: uppslagsverk). Det är nämligen så att vi ska åka till Grekland för att göra en IVF i oktober!
    Jag har endometrios, så det är ju inte alltför långsökt att misstänka att jag skulle kunna ha immunologiska problem som gör det svårt för mig att bli gravid - därmed så ville jag komma till en klinik som jobbar med immunologi på en gång.
    Efter mycket efterforskningar och mail-skickande till olika kliniker i Grekland så fick jag en fin kontakt med Penny på Serum, så Serum fick det bli (det var Life eller Serum 50/50)!
    Detta är min första IVF, så jag börjar bli ganska så nervös.
    För att göra det hela värre så har min fertilitetsläkare här i Uppsala - som var den som tipsade oss om att göra IVF:en utomlands - ångrat sig vad det gäller att hjälpa oss med att översätta recepten och göra ett VUL innan vi åker. PANIK.
    Allt är ju bokat och bestämt! Vet inte vad vi ska göra nu. Ringa runt till alla privata gynekologer i Uppsala/Stockholm? Hur gör ni med recepten?
    Vet någon av er om det finns någon läkare häromkring som inte har något emot att översätta Grekiska IVF-recept?

    Tar tacksamt emot all form av hjälp....

  • siingoalla

    Hej allihop!

    Jag skrev ett jättelångt inlägg här häromdagen där jag bla svarade på stumpan81 och aylak:s frågor - blev jätteförvånad nu när jag inte kunde hitta det! Skrev inlägget under rätt lång tid, för jag grejade med lite annat emellan - så jag kanske hann bli utloggad och då kanske inte inlägget kom in..?
    Nåväl. Jag ska försöka komma ihåg vad det var jag skrev.

    stumpan81: I och med att jag aldrig har gjort någon IVF förut så vill jag ge min kropp en chans först, innan jag gör en massa tester, och se vad som händer. Och Penny gick med på det, men hon sa att hon inte ville göra någon mer IVF på mig om denna inte lyckas. Inte förrän jag har gjort en laparoskopi och de tester som hon anser är nödvändiga. Hårda bud i Mellerud Flört. Nej, men jag förstår och håller med henne - ingen idé att hålla på att slänga ut pengar och tid på IVF om min kropp ändå inte är mottaglig för ett embryo.
    Nu blev jag VÄLDIGT nervös av inläggen här om TSH-värden och missfall, för den 12/6-13 när jag tog prover så låg mitt TSH på 4.75 vilket min fertilitetsläkare tyckte var liite högt så jag fick ta om provet ett par dagar senare och landade på på 3.03 vilket hon tyckte var bra! VA!? Och hon är fertilitetsläkare! Som vet att vi ska göra IVF nu! Mindre än 4 veckor kvar, hinner man får ner TSH på den tiden om jag på nåt sätt kan få henne att skriva ut Levaxin.
    Nåväl. Här är min behandlingsplan.


    Pre-treatment plan


    From day 15.9.2013 and onwards please take:

    Celebrex 200mg tabs 1 tab per day


    Prednizolone 5mg tabs 2tab per day (to be taken in the morning, please minimize salt and sugar intake


    Folic Acid 5 mg tabs 1 tab per day


    TREATMENT PLAN

    From 5.10.2013 and onwards please take:


    2 vials of Menopure in the same syringe
    1 clexane 40 injection (please stop this after having done 7 injections)
    2 pills of Prednisolone 5mg in the morning (please minimize salt and sugar intake)
    1 doxycycline 100mg in the morning and 1 at night
    1 folic acid 5mg (Fillicin) per day. 1 celebrex 200mg 150 IU of Puregon
    Förbehandlingen avser till att sänka mitt förmodade överaktiva immunförsvar och hämma inflammation. Så mycket vet jag, men vad det gäller stimuleringsplanen så säger den mig inte så mycket, här är jag sannerligen en novis - har ingen koll på dessa mediciner. Vore fasligt snällt om ni kunde "översätta".... Innehåller den något utöver det vanliga? Sedan föreslog Penny vid vårt telefonmöte att jag kunde få IL-dropp väl i Grekland. Är det bra, tror ni? Fungerar det?

    Aylak: Vi åker den 12:e och stannar till den 22:e oktober - är du där då?

    Vi åker med vår 3-åriga dotter och vi tänkte att vi skulle bo i Voula/Glyfada - nära stranden -  för hennes skull (det blir ju lite restid och taxipengar har jag förstått, men det är det värt!). Hon ÄLSKAR sand, vatten och att bada.
    Hur länge brukar ni stanna vid IVF? Tror ni att vi kommer att hinna med att åka till någon av de närliggande öarna? Kan ni rekommendera något?

    Förlåt för alla frågor! Skäms

    Börjar bli nervös nu på allvar och frågorna poppar upp som popcorn i skallen...!

    {#emotions_dlg.flower}
  • siingoalla

    Jag har fått svar från Penny ang mina testvärden på TSH (4.75 resp 3.03). Fick ju lite smått panik när jag läste här i forumet om att värden över 2 ökar mf-risken med 6%!

    Vi lånar till den här IVF:en, har inga föräldrar som hjälper oss, och fram till i våras studerade vi båda två. Såå, det lär dröja ett år eller två tills vi har råd med en till. Och då vill man banne mig att allt som man kan göra något åt ska vara så perfekt som det kan bli!

    Men Penny tyckte inte att jag hade tillräckligt högt TSH för medicinering, hon var rädd att det då - enligt hennes erfarenhet - skulle bli för lågt och att det påverkar fertiliteten negativt. Vilken lättnad! För vad jag har förstått så tar det några månader innan levaxin ger någon effekt - och jag har endast 4 v. kvar till IVF så...

    Men hon sa att jag skulle påminna henne om att testa mitt TSH när vi kommer, och att jag ska göra det i början av graviditeten eftersom det som sagt kan sticka iväg då.

    Känns så skönt!

  • siingoalla

    HJÄLP! Nu är jag verkligen i desperat behov av hjälp... Vänder mig till er för råd. Det är så att jag har endometrios med en svår smärtproblematik. Vi lyckades att bli gravida innan min endo blev alltför aggressiv och utbredd - och vår dotter är nu tre år Och nu längtar vi så (alla tre) efter en liten till. Min endoläkare och fertilitetsläkare säger att det är en mycket liten chans att jag kan bli gravid i naturlig cykel, men däremot så kommer endometriosen garanterat att börja växa och smärtan kommer att öka och öka. Vi tänkte ändå ge det en chans (studerar båda två, och har en mycket dålig ekonomi så IVF kändes helt ouppnåeligt) så vi försökte i fem månader. Men efter att ha varit nedreglerad i sju månader så ville inte min cykel sätta igång! Mycket frustrerande. Smärtorna blev värre, men jag hade inte ens någon ägglossning! Och läkarna ville inte ge mig äl-stimulering då det skulle ge endon en massa bränsle. Så vi fick till slut ge upp och jag fick börja med GnRH medicinen igen (enanton). Men nu har min man börjat jobba, så nu kan vi ta ett lån till IVF! Fertilitetsläkaren tyckte att vi skulle göra IVF utomlands, och det lät toppen så vi hakade på direkt! Hon kunde översätta medicinerna sa hon. Perfekt! Nu är allt bokat och klart. Pretreatment har redan börjat, börjar spruta den 6e okt och vi flyger till Aten den 12:e! Men när vi skulle ta kontakt med läkaren ang översättning av recepten som vi nu fått, så hade hon frågat sin chef . Och hon sa nej (tyckte medicinerna var för dyra). Så nu står vi utan hjälp. Frågade min kompis som är AT-läkare, och hon sa att hon kunde göra det (lyckan= total!) men sen ångrade hon sig. Har ringt till alla privata gynekologer i hela Uppsala, men inget napp. Har också ringt två läkare som jag fick tips om här, men de var fullbokade. Jag tror att de tycker att det verkar suspekt att det är så här i sista minuten, och att andra läkare har ångrat sig. Varken jag eller min make har någon familj som kan hjälpa till ekonomiskt heller. Och vi har fått lån - men vi trodde ju inte att vi skulle betala läkemedlen så lånet räcker end till resa, boende och behandlingen. Finns det någon här som har minsta lilla tips? Vet inte vad vi ska göra!

  • siingoalla

    Hej, Maken pratade med försäkringskassan förut. Det kommer ju nya regler ang. Ersättning för vård utomlands den 1:e oktober, så vi tänkte fråga om man med de nya reglerna kunde få ersättning för medicinerna. Men det får man inte, för medicinerna ska täckas av den svenska sjukvårdsförsäkringen - alltså högkostnadsskyddet. De räknar alltså med att man har en läkare som översätter recepten. TWH: Jag fyllde 30 i förrgår, varför undrar du? Du har rätt! Ska absolut ta kontakt med patientombudsmannen. Dessutom så ska jag ringa min fertilitetläkares chef (det var nämligen chefen som hade sagt nekat henne att skriva ut recept till mig), och fråga vad hon grundar det beslutet på! Har liiite bättre självförtroende nu när man vet att man på nåt diffust sätt ändå har rätt till att få medicin på högkostnadsskyddet. Sedan har jag fått ett par tips här också att följa upp - tack Cathy & södertjej! Men det är ju RIKTIGT svårt att få tid hos en gyn-läkare med såhär kort varsel... Gah! Sån här stress är det sista man behöver veckorna innan IVF...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!