• Maxad

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla. Helt ny här men har läst denna tråd och även den om kliniken i London hos drG. Hoppas jag kan få råd eller tips av er då min man och jag bestämt för att göra en immunologisk utredning. Och vi vill starta omgående.

    Kort om mig. Jag är precis fyllda 44 och har blivit gravid spontant och även genom ivf men det har alltid slutat med MA. Mina värden ser bra ut för min ålder sägs det och vi får alltid ett till två fina ägg att återföra vid ivf. Senaste amh låg på 1,0 men det togs för några månader sedan.

    Däremot behandlas jag med Levaxin eftersom jag har hög dos tpo-ak som så att säga attackerar sköldkörteln. Levaxinet äter jag endast för att kunna bli gravid. För att boosta min äggkvalitet äter jag DHEA i rätt hög dos och det har gett resultat. Senaste ivf gav 7 ägg varav tre befruktades. Två var toppägg som återfördes men de fäster inte. Från en tidigare ivf har vi en blastocyst i frysen som vi vill återföra. Men innan dess vill vi alltså göra en immunologisk utredning.

    Vad är bättre med Athen än London och drG? Vilka prover kan jag göra hemma i Sverige för att spara pengar? Är det klokt att vända sig direkt till Kalifornien och Beers kliniken där?

    I övrigt har jag en blockerad gängledare troligtvis av en blindtarmsoperation som barn eller clamydia jag fick i sen ålder. Jag har tagit bort gluten och laktos ur min kost, går på regelbunden akupunktur och äter mina vitaminer. Allt för att öka chanserna. Hoppas jag kan bistå med hjälp i min tur till er!

  • Maxad

    TWH - tack för svar och uppåtpuff ;). Jag hoppas vi har goda chanser framöver.

    Tänker att klinikerna kanske inte nämner prover som jag bör ta om de själva inte utför dessa.

    Vad är din erfarenhet och hur kan jag själv ta reda på vilka tester jag behöver ta oavsett var de görs?

  • Maxad

    TWH, perfekt. Då sätter jag igång och ber att få återkomma sen igen. Alla ni andra mitt i behandling eller som precis hittat hit; stort lycka till!

  • Maxad

    TWH och ZINFANDEL - vilken bra hemsida! Läsvärt och tydligt! Precis vad jag behövde. Tänk - nu saknas bara kliniken här i Sverige...

  • Maxad

    TWH och Lotus. Jag har varit inne på tråden i januari och har nu äntligen kommit till skott. Vill berätta att jag imorgon har min första konsultation med DrD. Hurra! Jag har gjort flertalet ivf:er i Falun och nu har vi en blastocyst i frysen, men jag vill nog göra en kort ivf och försök med färska beroende på vad mina prover kommer att visa. Om er läkare vill följa med på min resa så bor jag i Stockholm och träffar henne gärna. Jag har höga tpo-ak värden och har hypotyroid. Jag informerar alla läkare om immunologiska undersökningar samt att jag tack vare DHea fått fina ägg. Tycker att det är oerhört viktigt att vi drar med sjukvården i våra egen research för att få läkarna att vilja se att det kan finnas mer orsaker än "ofrivillig". Inboxa mig om er läkare vill följa mig i min utredning från början. I övrigt kan jag inte nog uttrycka vilken himla bra tråd detta är och vad målmedvetna och starka ni är allihop! Jag har faktiskt läst igenom varje inlägg. Från start till nu :) Zinfandel - tack för din sida. Den är ju fantastisk!

  • Maxad

    TWH - ja hungriga läkare och öppna för att det inte är enligt skolboken från högskolan är A och O.  
    Jag har skickat länkar till tex min hemortsläkare här i Stockholm angående Dhea som han inte ens orkade öppna, tills min överläkaren på min ivf:klinik blev eld och lågor och tyckte vi skulle prova. Då först började han prata om hur de börjat skriva ut det till patienter.

    Sitter nu och vänta på Dr Dimitris rel samtal, bara 25 min sen :).
     

  • Maxad

    Jag pratade med DR D idag och jag åker till Aten i mars! Han ringde upp ca 50 min efter avtalstid och vi hade ett samtal i över en timme. I mitt fall pratade han om återkommande urinvågsinfektion, munsårsherpes och stressmage, samt höga tpoa-k värden och tsh som eventuella orsker till att vi inte blir gravida. Var så stressad i slutet av vårt samtal då jag hade ett möte och folk satt och väntade på mig så jag fick BE om att vi skulle sluta prata :) Hur ofta händer det med en läkare?! Nu undrar jag hur DrD ser på hidden clamydia? Jag har haft det en gång men fick behandling. Min man också, det var precis när vi träffades. Behöver jag kolla ändå? Kollade efter min antibiotikabehandling då och det såg bra ut. Medicinerna man ska köpa hem efter Aten;, hur vet jag vad jag ska köpa eftersom proverna först skickas till USA och labbet? Tänker också att jag vill spara pengar genom att be min läkare i Sverige hjälpa mig med recept. Om inte så hittar jag någon tänker jag optimistiskt. Grattis till er alla som blivit gravida! Vilken fertilitetstråd detta blivit! Så roligt att det fungerar efter alla försök.

  • Maxad

    Che - det gick på två dagar. Jag mejlade Aten bad om att få veta mer. Sedan fyllde jag i ett frågeformulär som jag mejlade tillbaka. Två dagarcsenare hadevjag ett samtal med dr D. I över en timma pratade vi om mitt läge. Nu har vi bestämt att vi åker dit mitt i min cykel för att även kolla mina äggledare samt ta alla prover. Vi kommervträffa honom då också. Ok då kan ni köpa Prednisolon därnere. Var det någon som kunde förklara varför ni köper upp all medicin i Aten INNAN ni får svar på proverna? Tänker att den ordineras väl utifrån mina resultat?

  • Maxad

    Tack för förtydligande svar ang recepten. Jag har inga problem med att få trombyl, fragmin och prednisolon här hemma så det blir väl IL medicinen jag får köpa upp mig på.

    Den har jag inget grepp om; kan man få den utskriven i Sverige eller är det någon slag specialmedicin? För det är väl den med min makes vita blodkroppar eller blandar jag ihop detta?

    Fick era män också ta prover i Aten? Vilka ska de i sådana fall ta?

    Är det enklare att göra ivf i Aten eller är det smidigare att göra det hemma i Sverige men gå på de Dimitris ordination? Vill spara på resor fram och tillbaka eftersom det är svårt med jobbet.

    Jag funderar också sedan kring detta med att få droppet. Bor i Stockholm och ska så småningom försöka hitta någon som kan hjälpa mig.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!