• Stjärnan06

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Så glad jag hittade denna i formation♥
    Gjort 6 Ivf med 8 embryon och 5 i toppkvalitet.. Har två barn sen tidigare och tror att det är något som gör att det inte fäster!! Ruvardag 11 just nu men känner att mensen är på väg :(
    Nya tag nästa år och jag är redan på väg utomlands i tanken för Provtagningar ang immunförsvaret!!

  • Stjärnan06

    Godmorgon.. Tjuvtestade nu när sambon gått till jobbet GRAVID ruvardag 13 Ofattbart!!! Jag var säker på minus och ville bara få sluta med alla mediciner som jag trodde spökade med min kropp!! Har ätit Prasteron i ett Halvår!! Och fått gjort en hystroskopi efter mycket tjat!! Kanske det som behövdes. Mitt 6e ivf och är snart 42 år!! Hoppas nu att lilla stjärnan får vara kvar!!
    Kramar till er alla som kämpar och ge inte upp!!!!!

  • Stjärnan06

    Vill tipsa om att jag äter trombyl, prednisolon och östrogen tablett 2 ggr per dag sen insättningen + fortsatt med prasteton hela tiden.
    Tagit progesteron 2 ggr istället för 3 ggr per dag. I ett halv år har jag ätit multivitamin kvinna, d- vitamin, zink folsyra och omega 3 varje morgon och kväll. Samt 3 tabletter prasteton varje dag.
    Tidigare har jag haft svårt att kontinuerligt ta tabletter!! Gör det alla kanske det som behövs!!!! Rusa till Apoteket på lunchen o köpa fler test!!

  • Stjärnan06

    Katt 12: Ja det är Falun som skrivit ut till mig jag började äta i mitten av juni 3 tabletter varje dag... I augusti tog jag 2 tabletter tappade massor av hår men sen i sep ökade jag till 3 igen!!
    Jag har ätit prasteton 3 ggr per dag hela tiden!!! Frågade två gånger om detta och läkaren i Falun sa fortsätt som vanligt 3 ggr per dag hela tiden. Jag har läst om ATG många slutat under behandlingen och funderade ju på om hon svarade mig rätt.. Ringt Falun och väntar på ATG de ska ringa upp.i. Testdag är ju på söndag 22/12 och jag vill veta o. Jag ska fortsätta med all mediciner och då måste jag ha nya recept på prednisolon och trombyl.
    Jag kan säga till er alla att jag fått kämpa för allt.., ingen som tänker eller tipsar om bad som man ska göra.. Mest fått gliringar om min ålder!! Jag har tjatat till mig en hystroskopi ( i 4 år) pga av min ofantliga menstruationer... Allt såg sååå bra ut men jag vet att en hystroskopi el skrapning ökar chansen till att ägget fäster!! Gjorde hystroskopi i augusti!! Hoppas nu det håller i sig nu!! På jobbet här och allt snurrar.. Vill hem och testa testa och testa igen!

  • Stjärnan06

    Katt 12: pratat med Falun nu. Jag ska äta prasteron till testdagen 22/12 och det övriga. Sen sluta med allt utom progresteronet!! Hon skulle dubbelkolla med läkaren bara och återkomma till mig. Men det är så de brukar göra sa hon. Kram

  • Stjärnan06

    Lavinen: Jag misstänkt immunologiska problem men inga tester gjorts.. I Falun sa de denna 6e Ivfen: nu kör vi allt... Trombyl, prednisolon och östrogen tabletterna under Ruvningen!! De chansar utan att veta!! Varför har de inte gjort det från Ivf 1 kan man undra. När de ändå inte vill ta prover och hitta ev problem!!
    Väntar på att de ska ringa från Falun och berätta vad läkaren tycker! Svårt för dem att veta vad man behöver när de inte testat något!

  • Stjärnan06

    Prasteton el Dhea är ett hormon som halveras mellan åren 20 till 40 år. Prasteron stärker äggkvaliten. I USA äter alla ivf patienter prasteron. Vi köpte en burk dhea från England innan de skrev ut prasteron till mig!! Ge er inte tjata och kräv era rättigheter!! Kram kram

  • Stjärnan06

    Väntar på att Falun ska ringa igen... Vet lite mer då om medicineringen!
    Inga fel har hittats på mig eller min sambo.. Jag är snart 42 och har 2 barn sen tidigare förhållande 16 och 12 idag samt en abort dom 20 åring. Det har gått väldigt lätt att bli gravid förut. Jag har från och med 35 års åldern fått hemska menstruationer smärta och stötblödningar. Sökt för det innan jag började kämpa för att bli gravid. Jag har känt att något är fel gällande mensen.
    Inget har hittats förutom mindre polyper.
    4 år har vi kämpat och detta är mitt. 6e ivf försök. Akupunktur under 2 år men inte det senaste året... Hystroskopim i i augusti tror jag på... Hört mycket om att skrapningar är bra om man vill bli gravid!! Men de gym läkare jag mött tror inte på det...
    Inga tester tagna på mig ang immunproblem. Sköldkörteln vet jag de tagit för något år sen som såg bra ut!
    Inga förklaringar har funnits till att 8 topp embryon inte fäst...,
    Allt är ett lotteri och inte nog med att vi ska kämpa för att orka vi ska slåss mot sjukvården! Jag har gråtit många ggr och önskat att någon läkare / klinik ska engagera sig och ta reda på om fel finns!!!
    Ge er inte!!
    Äter under ruvningen: trombyl, östrogen tablett 2 ggr dagligen och prednisolon.
    I 6 mån har jag ätit Prasteron 3 ggr dagligen samt omega 3 morgon och kväll. Massa vitaminer och nästan ingen alkohol sen augusti. Väldigt lite kaffe Max en kopp dag under hela hösten.
    Återkommer med inf om vad Falun säger om förtsatt medicinering.... Svårt för dem att veta när de inte vet om jag behöver dem egentligen!! Har alltid tänkt: jag ger mig inte!! Det kommer gå och jag vet att något är fel i min kropp inte bara äggkvaliten!!!
    Kram

  • Stjärnan06

    Det är konstigt att klinikerna verkar göra olika med medicinering start och slut..
    Det känns väldigt slumpartat!! Jag ringde Falun och frågade om min medicinering nu när jag är gravid. Fick ett svar av sköterskan att fortsätta med alla tills de var slut... Bad henne rådgöra med läkare för jag hade läst om att andra fått förnyade recept el slutar direkt med viss medicin. På eftermiddagen blir jag uppringd igen och nu ska jag sluta direkt med prednisolon, östrogen tabletterna och Prasteronet. Fortsätta med Trombyl tills de är slut och nytt recept av Litinus vagitorier skrivs ut. Första ultraljud 8 januari i v 7.. då får vi veta om det är två!!

  • Stjärnan06

    Ska avsluta skrivandet här med att säga Lycka till alla!!! Jag var på väg till Athen i tanken för 4 dagar sen.. Läste på planerade när det skulle passa att åka ner... Var övertygad om att det var nästa steg!!! Hoppas nu att allt går bra för min mage!!

  • Stjärnan06

    Che 71: jag vet att Prednisolon ska trappas ner och frågade det extra men nej blir svaret du ska sluta nu.. Och ärligt talat så vet jag i te exakt varför jag fick östrogen tabletter HRE. Läkaren i Falun uttryckte sig: vi måste prova nåt nytt.. Förstått det som att msn kan ha östrogenbrist efter ÄL... Men som sagt inga tester tagna på nåt!! Hoppas nu lilla stjärnan el stjärnorna stannar kvar!!
    Man känner sig ju inte helt trygg med läkarnas utlåtanden!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!