• sanna38

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!  Är ny här undrar om någon kan hjälpa mig med info om var jag kan få hjälp med att sätta Intralipiddropp i Uppsala/Stockholmstrakten? Är singel och har sen maj 2012 gjort 4 misslyckade inseminationer och 6 IVF i Danmark   Var till Serum i Aten  i maj och tog bort polyper (Hysteroskopi). Vid IVF i juni tog jag prednisolone och trombyl och blev gravid men fick ma i augusti. Nytt tidigt missfall i oktober. Ska åka till Aten igen för ny Hysteroskopi i december och ska få Intralipider pga starkt immunförsvar (har psoriasis och är aldrig sjuk). Behöver hjälp med att sätta Intralipiddropp och vore jättetacksam om någon kan hjälpa mig med tips på var jag kan vända mig ! Tack på förhand!

  • sanna38

    Hej !
    Gör ett inlägg här för jag är så ledsen och frustrerad :(
    Kanske någon av er varit med om nåt liknande och kan ge ett råd...

    Var  i Aten och gjorde en Hysteroskopi i tisdags -de gjorde implantationcut & en skrapning för att öka implantatoionschanserna inför nästa IVF på CFC (med sprutstart nu till helgen troligtvis om blödningen kommer som den gjorde vid min förra Hysteroskopi i Aten).

    Sköterskan på sjukhuset som satt droppnålen var sur och kände allmänt oproffsig, det gjorde fruktansvärt ont når hon satt nålen och efter 5 min stod jag inte ut längre utan frågade om nån kunde titta på nålen men fick till svar att det skulle göra ont och det lägger sig om ett tag. 

    Kom hem till Sverige i onsdags och armen började värka och svullna. Var till akuten och fick veta att jag fått "tromboflebit" -inflammation och små blodproppar i venen och fick Hyradoidsalva att smörja på. Detta kan man bl a få av att droppnålen suttit fel, att man ej rengjort ordentligt innan nålen sätts mm.
    Har fortfarande samma smärta och ser på nätet att en det kan ta 2-3 veckor innan det blir bra?
    Vet att det var några härinne som fått ont i armen efter att ha fått IL -dropp. Hur har det gått för er?

    I går kväll slog det mig att  p-piller och hormonbehandling kan öka blodproppsrisken. Såg på nätet att "Cyclacur"  östradiopreparatet som jag tar dagligen efter Hysteroscopin för att få tillbaka mensen absolut inte får tas om man har en Troboflebit ( ökar blodproppsbildningen) ! Inte heller för Gonal-f , Lutinus osv får tas vid tromboflebit.
    Så nu gissar jag att det inte blir nån IVF för mig på ett tag och det känns som att jag slängt 20 000 kr i sjön:(

    Nån som vet nåt om detta och vill dela med sig till mig så vore jag tacksam !

  • sanna38

    Tack så mkt för ditt svar Snart lycklig !
    Nej det är inte roligt alls detta :(

    Jo jag har läst denna tråden en tid eftersom jag har varit i Aten i maj förra året på Serumkliniken men har bara gjort något inlägg... Även då gjorde jag en Hysteroskopi och tog bort "polypoid endometrium", fick implantation Cuts & blev gravid för första gången vid IVF som gjordes direkt efteråt men det slutade tyvärr i MA.

    Opererades denna gång på ett annat sjukhus än sist ; Mitera Hospital (Atens största privatsjukhus) via Serum.
    Mailade Penny på Serum igår för jag hade några frågor kring mediciner inför nästa IVF och nämnde också att jag fått en tromboflebit. Igår tänkte jag inte på att hormonbehandling i samband med tromboflebit inte är bra, får se om Penny nämner det i sitt svar...

     Skönt att ditt onda i armen efter IL-dropp gick över snabbt!

  • sanna38

    Tack för ert stöd & kommentarer kring tromboflebiten !

    Ringde sjukvårdsupplysningen igår som för säkerhets skull hänvisade vidare  till Kvinnokliniken & båda tyckte att jag kunde fortsätta hormonbehandlingen :)
    De sa att man är "tvungen" att varna för kombinationen hormoner & tromboflebit för att vara på den säkra sidan men risken för att få en allvarlig blodpropp är minimal. Det är en inflammation i venen och de ev. proppar som bildas sitter på kärlväggen och är så små att kroppen själv kan ta hand om dem. Man ska dock smörja m Hyradiodsalva som motverkar proppar.

    Även Penny sa samma sak & att jag skulle sluta oroa mig! Hon sa att det kan bero på känsliga kärl eller att sköterskan satt nålen fel och skadade kärlet. Det är annat om man får en propp spontant sa hon.

    Så idag är jag glad & lättad! Så lätt att oroa sig över allt - mycket som ska klaffa när det gäller dessa behandlingar....

    Angel00:  Har inte kollat ev. koaguleringsproblematik, funderar lite på det...
    Frågade dock Penny om man kan ta Il-dropp, prednisolon, Clexane & trombyl  vid denna IVF utan att vare sig ha gjort Immunutredning eller kollat upp hur blodet koagulerar & hon sa att det gick bra & hon skrev recept på både IL-dropp & Clexane (trombyl & prednisolon har jag sen innan).
    Någon annan som tagit Clexane & trombyl utan utredning? Penny säger att det är helt ofarligt, men jag är förstås nojjig att det kan vara farligt.....Nån som vet?

    Vill förresten tipsa om att det går bra att hämta ut både Clexane & IL-dropp på Apotek i Sverige m rätt utfomat recept. Har ju läst här att det ska gå men blev ändå glatt överaskad att det var så lätt! Dessutom billigare i Sverige -100 ml IL för 96 kr & 30 E på Serum & även Clexane var billigare. Kan va skönt att slippa frakta med sig allt på flyget!

  • sanna38

    NinaCamilla - Ok va bra, det känns lugnande :) Just kombinationen Clexane och Trombyl sa läkaren på CFC där jag gör IVF var livsfarlig så då vågade jag inte ta Clexane sist trots att jag hade köpt hem från Grekland. Brukar du ta både Trombyl och Clexane?
    Jag har ev. psoriasis / eksem och blir aldrig sjuk (många år sen sist) så därför misstänker jag att jag har lite för starkt immunförsvar...

  • sanna38

    Va bra att få höra allas erfarenheter om Clexane & Trombyl -tack :)

    Jo det är väl så att svenska & danska läkare inte har nån större erfarenhet av de här medicinerna i fertilitetsbehandlingar som de har i flera andra länder. Men nu ska nog våga prova att ta alla mediciner som Penny rekommenderat vid denna IVF.behandling...

    Zinfandel: Jag tyckte också att 100 ml IL verkar lite när jag ser att ni andra här inne tar 150 -200 ml? Vad tror du?

    Solkatten: Osäker på om IL& Clexane kan frysa i lastutrymmet på flyget & på hur mycket dropp, sprutor osv man får ha i handbagaget.  I somras hade jag dock med mig ca 15 Clexane i handbagaget & det gick bra när jag hade ett intyg från kliniken. Det var därför jag denna gång chansade på att de grekiska recepten skulle funka i Sverige vilket de gjorde:) Kliniken erbjöd sig att skicka medicinerna till mig i annat fall.

    NinaCamilla: Känner igen det där med att få med sig en liten kasse m okända mediciner med sig hem fr Serum...Om denna IVF inte fungerar får jag nog också gå över till äggdonation så därför fick jag också m mig mediciner för detta.

  • sanna38

    Tänkte höra med er hur mycket Intraliper ni fått ?
    Jag ska ha 100 ml 10 dagar före ET, vid ET & vid ev.positivt gravtest.
    Låter det lite?
    Tack på förhand!

  • sanna38

    Che71 -Tack för ditt svar! Verkar som att det kan va lite olika vilken dos man får då... Fick nyss svar fr Penny på Serum att 100 ml är en normaldos vid immunbehnadling. Kan ju va så att hon ordinerar en lite lägre dos pga jag inte gjort nån immunutredning. Får behandling ändå pga att jag har psoriasis/eksem & aldrig blir sjuk...

  • sanna38

    Cathy-Tack för svaret om Intralipiddroppet det var jätteskönt att höra! Ska som du säger försöka ta & lita på Penny o inte oroa mig så mycket:)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!