• Yrla76

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej allihop!

    Jag är ny i tråden. Har försökt läsa en del bakåt men fantastiskt många inlägg sedan tråden startade så svårt att läsa allt Jag har en lite annan situation än vad de flesta verkar ha. Vårt problem har inte varit fertilitet utan många missfall, jag har haft nio stycken. Efter fyra MF/MA fick jag trombyl, fragmin och levaxin och vår son föddes. Efter det har jag dock med samma mediciner fått fem MF/MA till. För att göra en lång historia kort så kom jag i höstas kontakt med Marie på fertilitet plus och fick tips om prednisolon och intralipid. Har även hört om det via en bekant som varit aktiv här i tråden och varit i Aten. Sedan i dec tar jag 20 mg prednisolon och får 100 ml intralipid två ggr/cykel. Tar även fragmin, trombyl och progesteron. Har lite frågor till er om ni har möjlighet att svara.

    -Undrar först om det är någon mer här i tråden som behandlas pga upprepade MF?

    -Jag har gått upp 8 kilo av prednisolonet, fler än jag som reagerat så?

    -Funderar nu på att trappa ned kortisonet till 5 mg el 0 och trappa upp om jag blir gravid. Hur har ni gjort med prednisolon? Känns inte bra att bara äta kortison månad ut och månad in. Vet ju inte hur lång tid det tar att bli gravid denna gång. Har en historia av att ha haft lätt att bli gravid så funderar lite på om det kan ha ngt med alla mediciner att göra att jag inte blivit det nu.

    -Hur mkt intralipid har ni tagit? Jag tar bara 100 ml men flera här verkar ta 200?

    Varmt lycka till, till er alla och grattis ni som lyckats! ?

  • Yrla76

    Tack för era svar snälla ni!!

    #lill111 usch vad tufft. Håller tummarna för er!!

    #MissWe Skönt att höra att det är fler än jag som går upp av kortisonet. Har själv undrat varför jag bara får 100 ml när många tar 200. Hur lång tid förs era 200 ml in? Jag har fått 100 på ca en timme, rätt långsamt mao.

    Tar redan fragmin och trombyl oxå, från strax innan Äl till mens.

    #minaimaginärabarn Jag tar kortisonet för att kroppen ska vara "beredd" om jag blir gravid. Jag har även varit hos dr Ole Christenssen i Köpenhamn och han menar att det är bra att äta kortison ngra månader innan man blir gravid. Nu har jag dock ätit det så många månader utan att bli gravid så jag väljer att trappa ut till ca 5 mg så får jag gå upp i dos snabbt om vi lyckas bli gravida.

  • Yrla76

    Får ni andra också 200 ml intralipid på en timme? Har ni 200 ml:s påsar eller de byter när den första är tom? Funderar på att höja till 200 jag oxå, hoppas bara att ssk på våc vågar höja dropptakten för nu läste hon på fass där de rekommenderade 100 ml på en timme som jag förstod det. Blir lång tid med två påsar...

  • Yrla76
    MoM11 skrev 2017-03-21 20:50:53 följande:

    Hej!
    Jag brukar ta hela IL påsen (250), oftast utspädd med 100 koksalt. Upplever att det är mindre kärlretande med koksaltet, men det funkar även utan. Det brukar gå in på en timme. Ibland har jag tagit två små påsar, då har de bytt när den första är slut.

    Jag fick mitt BHCG svar och det var 102, 9 dagar efter FET. Har fortfarande spottings varje dag och molvärk som kommer och går i styrka. Ska ta nytt BHCG på torsdag och hoppas på en fin stegring. Hoppas såklart också blödningen avtar.
    Detta är mitt första plus på 3,5 år. Vi har kämpat i 5 år.


    Håller verkligen tummarna för er!!
  • Yrla76
    minaimaginärabarn skrev 2017-04-06 14:29:22 följande:

    En liten positiv uppdatering för oss i Atentråden.

    Idag har vi varit på VUL och vi fick se en liten figur med huvud, armar och ben samt ett tickande hjärta. Barnmorskan sa att den inte kunde se mer perfekt ut. Kände mest lättnad men nu också försiktigt optimistisk.


    Åh grattis minaimaginärabarn!!
  • Yrla76
    UndrandeSökare skrev 2017-04-10 23:39:39 följande:

    Det jag menar med att Dr D inte såg hela bilden är att han endast tog prover på mig och vägrade göra spermatest trots att vi bad om det. Han gav oss samma lögn/myt att "ickeperfekta spermier aldrig kan befrukta ägg". Det hävdade både svenska landstinget vid vår missfallsutredning och även Dr D.

    Men det är en grov lögn. Jag blir jättelätt gravid varje gång men alltid missfall. Vi bad att få göra spermaprov överallt, men fick inte göra det nånstans föränn vi vände oss till AvaRiga och de lät oss göra Sperm dna fragmentationstest hos dem som visade att det var spermierna som var det egentliga huvudproblemet !!!

    Så hade vi fortsatt hos Dr D hade det aldrig blivit några levande barn för vår del. Däremot hittade Dr D koagulationssjukdom hos mig så därav trombyl, sprutor och kortison.

    IL fungerar som p- piller för mig, alltså jag blir gravid direkt om jag INTE tar det. Men inte alls om jag tar det !

    Jag har berättat för Dr D och frågat hur det kan bli så men han vägrar svara ... Läste nån artikel att Dr B i Usa sagt att det kan bli så. Googla så hittar du artikeln om du är intresserad.

    Nu hos AvaRiga tar jag endast trombyl, clexane och kortisontabl, östrogen och progesteron, nu i början av graviditeten. Senare kommer jag sluta med allt utom sprutorna.

    Har tagit hcg igen och det har stigit från 230 till 1060 på 3 dagar ! Nu kommer jag inte ta fler hcg utan ska ringa min läkare som lovat fixa remiss till specmvc.

    Lycka till alla !


    Grattis till plusset!!!

    Mkt intressant med din teori om IL. Har haft nio MF och en frisk graviditet, alla tio ggr har jag blivit gravid lätt men inte nu på ett halvår med IL dropp....

    En annan fråga till er alla- hur hög dos prednisolon tar ni? Jag ligger nu på 5 mg men tänker att jag bör trappa upp om jag blir gravid. Har varit upp på 20 men svällde av det och tyckte det kändes onödigt när jag inte blivit gravid. Funderar på om jag måste upp till 20 el kan stanna lägre. Dr Christensson i cph tyckte att 5 räckte medan Stockholm (Marie) sa 20.
  • Yrla76

    Måste fråga er som haft upprepade missfall. Jag har haft många men blivit lätt gravid, tre-fyra ggr på första försöket och de övriga 6 gångerna på andra el tredje. Nu har vi hållit på sedan innan jul, 6 cykler. Tog inte intralipiddropp denna månad och har dragit ner lite på prednisolonet men idag ännu ett negativt test. Har absolut åldern emot mig (41) men blev gravid på första försök i höstas, innan medicinerna. Någon annan som upplevt detta? Funderar på om det har ngt samband el är en slump. Försöker tänka att det kanske är lite positivt då embryots hjärta slutat slå så många ggr att ett enkelt plus ändå bara lett till missfall.

  • Yrla76

    Undrande sökande- beklagar verkligen din situation och pågående missfall

    Jag kollade äggkvalitet och reserver i januari och de var bra. Hoppade intralipid denna månad så vet inte vad det är...

  • Yrla76

    Fick ett megasvagt plus igår på bim, Äl+12. Lika svagt idag och brukar plussa redan Äl+11. Gissar på kemisk graviditet, haft det en gång. Får hoppas att mensen då kommer snart så det inte blir utdraget... Svårt samtidigt att veta om jag ska ta IL dropp. Känns verkligen inte på riktigt med detta svaga, svaga plus. Vad hade ni gjort?

  • Yrla76

    Tack för era svar! Testen ännu svaga och kanske mens på g, känns lite så. Hoppas på det, ngt utdraget annat har jag ingen lust med

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!