• Ulri

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej, nu här och har besök hos dr d om en timme. Hittar adressen ipponeatus 166 men inte dörren... var går man in? Om det är nån online som vet vore jag tacksam :).

  • Ulri

    Hej, nu här och har besök hos dr d om en timme. Hittar adressen ipponeatus 166 men inte dörren... var går man in? Om det är nån online som vet vore jag tacksam :).

  • Ulri
    pipperoni skrev 2018-03-12 12:51:08 följande:

    Det är första porten från hörnet på huset. Det sitter en ringklocka utanför på höger sida som du får ringa på. Ippokratous 166.


    Tack! Vi hittade in till slut men den anonyma dörren var lite förvirrande :). Skönt att få träffa honom till slut och så noggrannn han var. Blir nu att köpa med IL oxh kortison hem sen får ci se om der blir neupogen också nör provsvaren är tillbaka. Vi funderar på att göra en hel stimulation hos dr d. Nån här som gjort det? Imorrn bär det vidare till serum.
  • Ulri
    Zwillinge86 skrev 2018-03-12 18:48:23 följande:

    Någon som ska till Aten inom de närmsta veckorna och kan tänka sig att köpa antibiotika åt mig om jag får positivt på mensblodstestet? Funderar på att skicka på nytt när nästa mens kommer, men undviker gärna de 1000kr Serum vill ha för att skriva E-recept.


    Jag är här nu om du vet vad du behöver. Min familj kommer oxh hälsar på mig i Österrike i helgen oxh kan ta med oxh skicka det i Sverige nösta vecka.
  • Ulri
    UndrandeSökare skrev 2018-03-12 22:38:43 följande:

    Köp gärna med dig mer av varje sort än Dr D rekommenderar, för det går åt mycket mediciner under behandlingen. Köp gärna på dig Utrogestan 100mg också i Aten åt dig själv (progesteron som kladdar mindre än Lutinus) finns inte i Sverige. Tabletter kan du förvara i handbagaget men intralipid, Clexane och andra vätskor och sprutor måste du ha i väskan du checkar in.

    Om du ändå är på Apoteket i Aten skulle du kunna fråga för min del vad de tar för Prontogest 100mg/ml per ask? (progesteron i olja i kapslar som man drar upp i sprutor och injecerar i en muskel). Bara nyfiken på priset. Det brukar vara 3st behållare i en ask.

    Ha det bra i Aten och hör av dig om du undrar över något med Dr Ds mediciner eller behandlingen.


    Tack för tipset! Ska kolla vad progesteronet kostar, kanske köper med mig själv om det är billigt. Vi har det i Österrike där jag bor men man måste betala receptavgift som för tex kortisonet är dyrare än kortisonet här i Grekland. Vi har även utrogestan i Österrike som tur är :). Får ge mig på jakt på IL nu, inget apotek hade det igår men ett beställde iaf 5 påsar åt mig. Hur många borde man köpa med? Kan få det hemma med men säkerligen dyrare.

    På väg till sjukhuset nu för test innan det blir hysteroskopi imorrn ordinerat av serum. :)
  • Ulri
    UndrandeSökare skrev 2018-03-13 14:00:56 följande:

    IL säljs vanligtvis i lådor med 10påsar i varje. De finns i 100ml, 250ml och 500ml.

    Du ska köpa i 100ml eller 250ml påsar. INTE 500ml. Den vanligaste doseringen är 100ml eller 200ml IL per gång rent eller utspätt med 100ml NaCl (Koksalt).

    Nu vet jag inte hur det fungerar i Österrike där du bor, men här i Sverige kan koksalt för droppbruk endast köpas på recept. Så om du vill kan du också köpa med dig en del påsar NaCL 100ml från Aten. 

    Man vet inte i förväg hur mycket mediciner som kommer att gå åt, speciellt prednisolon går det åt mycket av eftersom man får ta doser på 15-25mg per dag och Dr D vill att man tar det hela graviditeten.

    Vissa har köpt 30 förpackningar av varje medicin med sig hem.

    Det vanligaste Dr D brukar rekommendera är Baby Aspirin 100mg, Clexane 6000ie, prednisolon (5mg tabletter så man lätt kan trappa upp och ner i doser) och IL 100ml eller 200ml.

    Vissa har fått ta 10 dropp under sin graviditet, andra får ta 30, allt styrs av de blodprover som du kommer ta regelbundet i ditt hemland när du börjar med behandlingen. Han vill att man ska ta FBC (Full Blood Count) som i Sverige motsvaras av Blodstatus plus B-celler/diff. Om Werlabs finns där du bor, så kan man köpa blodprovsremisser genom dem.

    Du kan fråga Serum vad de tar för Prontogest 100mg, jag har hört att de säljer direkt till patienter.

    Ha det bra i Aten !


    Frågade serum idag oxh en låda med tre injektioner kostar 7 euro.

    Har fått tag på några intralipidpåsar idag men vissa apotek som skulle beställa hade inte fått nåt (eller kanske inte ens beställt vem vet). Får köpa resten hemma i Österrike. Nu ver jag i alla fall två apotek man kan lita på.

    Hade min hysto idag och fixk ta bort massvis av död vävnad precis där ett embryo ska fästa så penny sa detta var nog anledningen till våra implantation failure (8 insättningar bara negative eller biokemiska). Tillsammans med dr Ds behandling hoppas jag nu sååå på success! Nu måste vi bara besluta om vi ska använda våra två frysta eller spara dem (är 35) oxh köra nytt färskt på life clinic eller serum...
  • Ulri

    Hej tjejer! Jag var ju  bara inne och skrev lite kort precis när jag var i Aten och tänkte att jag kanske skulle presentera mig lite kort (om det nu gar med min historia :) ). Blev gravid med var dotter i 2013, det var en överrasking eftersom det inte var planerat men vi sag fram emot det. Förlorade tyvärr henne i vecka 21 pga svag tapp (eller delvis pga immunförsvaret vilket dr Dr tror kan ha spelat en roll).
    Fick börja med ivf ett ar efter det för att bli gravida men har nu hallt pa i fyra ar  utan framgang, 6 ägguttag och 8 insättningar senare har vi bara haft minus eller tva biokemiska graviditeter. Efter senaste minuset pa julafton (!) sa började jag kolla upp serum och dr D. Gjorde mensblodtestet vilket var negativt och var i Aten för tva veckor sedan. Bada klinikerma konstaterade att jag inte har PCO som de har sagt till mig här, utan bara väldigt aktiva äggstockar, min adenomyose är inte alls sa illa som de sa till mig här sa jag behöver ingen nedreglering som tur är! Bada sa även att äggdonation inte alls star pa schemat för jag har massvis med ägg och de verkar ha bra kvalitet mestadels.
    Serum gjorde hysteroskopi och tog bort massvis med död vävnad som satt precis där embryot ska fästa. Hoppas detta ska hjälpa min slemhinna att växa till sig vilken haft problem att bli tjock nog under behandlingarna, speciellt om inte östrogenet kommer fram mina egna ägg utan fran tabletter.

    Dr Ds prover visar pa att "my body is boiling", generellt är den ok, alla grekiska tester var ok förutom högt antistreptolysin som varit högt i aratal hos mig men varför vet ingen. Han sa att kortisonet hjälper det under behandlingen. Men Chicao testen visar pa ett överaktivt immunförsvar och han tror att det ökar pa i faser och att jag hade en lugn fas när jag tog testerna hos honom. Det stämmer in med hur bra jag matt pa sistone med inga symptom alls. Eftersom jag far väldigt starka reaktioner (mkt allergireaktioner, immunreaktion pa vaccinering och konstiga utslag och ledsmärtor hela livet) sa vill han att jag ska ta neupogen. Sa kommer bli en dyr behanfling men efter alla dessa ar maste vi ge allt känner jag. Jag blir 36 om tva veckor sa vill inte förlora dyrbar tid pa för mycket trial and error. Sa det blir kortison, neupogen och IL (men färre än vanligt pga neuopgenet). Clexan sa han inget om, brukar man alltid fa det?

    Nästa steg är en ny stimulering i maj (vi har tva fryta embryon som vi ska spara pa) och sen en insättning av ett embryo from den stimuleringen i en fet i juni med dr Ds behandling.

    Sa det var det kortaste jag kunde berätta om mig om det var nan som orkade läsa :). Nedan mina Chicago resultat (under en lugn fas). Vi gick inte igenom dem speciellt noga utan han pratade mest generellt om helheten sa om det är nagon som har nagot intressant de kan se fran dem, shoot :)

    50:1                        20.6
    25:1                        12.1
    12.5:1                      6.8
    IL 1.5mg/ml 50:1    11.3
    IL 1.5 mg/ml 25:1   6.7
    %CD3                     88.0
    %CD19                   9.0
    %CD56                   2.1
    %CD19+CD5+       15.1

    TNFa                       18.7
    INF                           5.8 

    Kram pa er alla kämpar!

  • Ulri

    Är det förresten nagon som vet var man kan köpa/beställa en bra kylväska som jag kan använda till neuopgenet? Ska halla temperaturen sa länge som möjligt.

  • Ulri
    UndrandeSökare skrev 2018-03-28 11:13:52 följande:
    Ja, det går att köpa sådana på nätet.. Det har varit flera tips om det för några år sen itråden. Jag minns tyvärr inte namnet på sidan. Men googla så hoppas jag du hittar !
    Tack! Hittade länken du pratade om!
  • Ulri

    God morgon tjejer!
    Tänkte kolla om det är nagon som har tagit kortison i naturlig cykel? Jag hade positivt ägglossningstest igar och som tur var hinner vi med att föröska naturligt innan jag aker pa semester själv. När mensen kommer startar vi ett nytt ivf, men hoppas ju pa ett mirakel efter Serums hysteroskopi denna cykel :). Tänkte ta aspirin, clexane och kortison nu dessa tva veckor da jag har allt hemma. Hur mycket kortison har ni som provat naturlig cykel tagit?

    Kram pa er!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!