• Skogskantarellen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er tjejer.

    Tack för denna tråd!!!

    Jag har själv en kronisk autoimmun sjukdom och kämpar just nu för att få ta immunologiska tester här i Sverige innan nästa IVF-försök. Men kommer inte speciellt långt.

    Har ett misslyckat IVF-försök med 1st ET och 3st FET bakom mig senaste året. IVF-läkare i Sverige är helt omöjliga och ointresserade av den immunologiska biten. Har ngn av er lyckats ta dessa tester i Sverige? Vilka är de exakta testerna som ni fått ta via Aten?

    Tack på förhand.

    Mvh

    Skogis

  • Skogskantarellen
    UndrandeSökare skrev 2018-06-19 12:57:58 följande:

    Välkommen hit till tråden. Svenska läkare rent allmänt erkänner tyvärr inte att immunförsvaret kan orsaka fertilitetsproblem. De prover som tex Dr D på Life clinic i Aten tar kan INTE analyseras i Sverige. De måste tas och skickas till ett speciallabb i USA och det måste stå en läkare bakom, en patient kan inte ta dem på egen hand.

    Så de alternativen man har att välja på är att endera resa tilll Dr D i Aten eller Dr Gorgy i London eller ta kontakt med tex Dr Braverman i USA.

    De flesta här har valt Dr D i Aten för han är billigast. En immunutredning där kostar ca 20.000kr plus flyg, hotell, mediciner (som du köper på apoteket i Aten).

    Det bästa är om man reser till Aten och träffar Dr D.

    Då tas alla prover där, han gör vul ochan kan få sitt första IL-dropp satt under läkarens översyn.

    Men om man absolut inte kan resa dit så kan man bli Dr Ds patient på distans och han skickar då de papper som behövs. Priset för utredningen blir dock detsamma oavsett.

    Men man behöver då själv hitta ett ställe där man kan få blodet draget och få dem utlämnade, du måste själv packetera dem, ordna med Fedex och skicka dem till labbet i USA. Blodet måste dras och skickas omedelbart till USA, det får max ta 36 timmar mellan att blodet tas och att det ska vara framme för analys i USA.

    Hör av dig igen om du vill ha Dr Ds mailadress.


    Tusen tack för svar. Du är en ängel. ? Jag tar gärna hans mejl. Kan man kanske komma i kontakt med dig per telefon för fler frågor? Jag kan skicka dig mitt nr via pm här på Familjeliv.

    Mvh

    Skogis
  • Skogskantarellen

    Vill ni vara gulliga och skriva ner exakt vilka prover som Dr D tar i Aten. Jag förstår att han inte skriver alla tester till alla men skriv ändå de tester just ni fått ta.

    Tusen tack!

  • Skogskantarellen

    Priserna i Aten hos Life Clinic ser ut som följer nedan. Min fråga är ... ska jag välja uppföljning fram till en förlossning eller bara fram till en gravidtet (och i sånt fall i vecka i gravidteten menas)?

    "Cost


    The American immune tests (Chicago) will cost 950 euros + 50 the courier.
    Also there are some additional blood tests that can be done in Athens. If you will need them, and according to what you will need, there is an extra cost of 170-250 euros.
    The consultation, the immune review of the tests, the treatment plan and the follow up till the end of the pregnancy will cost 1250 euros. (150 consultation, 650 for the follow up till a successful pregnancy, 450 euros for the follow up, up to the delivery) or 800 euros up to the successful pregnancy if you don?t require or want the pregnancy follow up. In this case if you will request for it separate, it will be a cost of 500 euros."
  • Skogskantarellen

    Nu kanske jag är för petig, men en behandlares hemsida är ju också viktig för att locka in patienter/kunder. Om man jämför Dr Ds och Dr Gs hemsidor så ser Dr Ds väldigt amatöraktig ut. Man ser inte ens ett ordentligt foto på läkaren. Dom har ett gmail epostadress. Och dom har ingen fb-sida kopplad till sin klinik, där folk kan lämna synpunkter. Är jag lite nojig nu eller vad tycker ni andra? 

    www.lifeclinic.gr/
    www.fertility-academy.co.uk/about-us/dr-a-gorgy/

  • Skogskantarellen
    Skogskantarellen skrev 2018-07-01 22:44:49 följande:

    Nu kanske jag är för petig, men en behandlares hemsida är ju också viktig för att locka in patienter/kunder. Om man jämför Dr Ds och Dr Gs hemsidor så ser Dr Ds väldigt amatöraktig ut. Man ser inte ens ett ordentligt foto på läkaren. Dom har ett gmail epostadress. Och dom har ingen fb-sida kopplad till sin klinik, där folk kan lämna synpunkter. Är jag lite nojig nu eller vad tycker ni andra? 

    www.lifeclinic.gr/
    www.fertility-academy.co.uk/about-us/dr-a-gorgy/


    Gällande Lifeclinic: Bortse från det jag skrev om fb-gruppen (kanske inte är så vitalt med fb för en sån klinik). Såg nu också att de har ett info-mejl (som inte är gmail). Men i övrigt, vad tycker ni?
  • Skogskantarellen

    Hej, 

    Jag har valt Dr D som behandlare och kommer att ta proverna på distans och därmed inte åka till Aten. Till er som gjort detsamma, d v s tagit proverna på distans: 


    När gjorde ni en överföring till LifeClinic? Innan ni skickade iväg proverna till USA? 
    Valde ni monitorering under graviditeten eller endast fram till pos gravtest? 
    Gjorde ni även mensblodtestet via Serum i Aten? 
    Vilken klinik i Sverige vände ni er till gällande provrören (grön kork, 10 ml/provrör, beteckning LH 170 IU)? 
    Åkte ni till Arlanda och lämnade in proverna direkt till FedEx?

    Tack på förhand!
    Mvh
    S
  • Skogskantarellen
    Ladylufsen skrev 2018-07-04 21:46:03 följande:

    Hej

    Jag gjorde behandlingen på distans:

    -vi skickade blodproverna till Chicago och betalade D samma dag har jag för mig.

    - vi valde att börja med den initiala betalningen för konsultation, chicagotester osv fram till graviditet. När jag sedan blev gravid betalade vi de ytterligare 500 EUR för hans konsultation (det blir väl säkert något billigare att lägga ihop allt i ett men då vi inte visste om det skulle leda till något avvaktade vi).

    -jag gjorde inget mensblodtest

    - jag gick till aleris på Sophiahemmet i Stockholm för att ta blodproverna på Ds lista. Fick superbra hjälp där (jag tog t o m proverna två ggr på en och samma dag då jag insåg att de första proverna inte skulle hålla tidsramen för att nå fram till Chicago - de lyckades fixa fram nya rör till mig även om det skapade lite stress). Men hör av dig till medilab@aleris.se för att kolla så att de tar de prover du vill ha osv. Hon som svarade på mejl var också helt fantastisk! Så bor du i/kring Stockholm är det i af ett bra tips.

    - jag gjorde även hysteroskopi på dimitris rekommendation, lyckades få till en remiss på aleris i nacka i Sthlm hos Arne rådestad- också en superperson som är bekant med immunproblematik och tog en på allvar. Jag gick till honom flera gånger efteråt för ultraljud.

    -vi bokade först bud som skulle hämta proverna hemma men FedEx sjabblade till det så till sist åkte min man ut med proverna till Arlanda och lämnade in dem. Det funkade bra.

    Hoppas det hjälper!


    Hej och tusen tack för ditt mejl.

    Jag har ringt som en galning till diverse labb inkl Aleris Sophiahemmet men dom har inga motsvarande de rör Aten vill ha. Lyckades dom hitta de rören för dig?

    Mvh

    S
  • Skogskantarellen
    BusigaSyrran skrev 2018-07-05 21:40:07 följande:

    Är det någon här som har haft immunförsvar som gått upp och ner?

    Eller någon som har haft död vävnad i livmoder och sedan blivit gravid?

    Har ett barn med min man och sen dess har inget hänt mer än att Dr D hittade att de gick upp och ner men jag jag har tagit immunförsvar dropp och tabletter via Falun innan. Enligt filmen verkar jag ha haft väldigt mycket död vävnad i livmodern. Har precis haft första ägglossning efter behandlingen och undrar om någon är i samma sits.


    Hej, hur kan man ta reda på om man har död vävnad i livmodern? Kan man se det på VUL?

    Mvh
    A
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!