• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Maxad skrev 2013-03-05 09:53:11 följande:
    Stort grattis Holly! Fantastiskt med de två små mirakerna. Njut av varandra nu. Själv har jag precis träffat Dr D. Han är ju makalöst trevlig och engagerad på alla plan! Nu ska jag ara få svar på mina prover om ca 10 dagar nakna bli kul att höra.
    Fick du IL dropp?
    Jag ska dit nästa måndag.
    Berätta ALLT!
    Kram
  • che71

    Ni som varit i Aten: Är det lätt att hitta Life clinic om man vill promenera från Halandri tunnelbanastation?
    Är det skyltat till Genesis Hospital o ligger Life Clinic i det sjukhuset?

    Tar man tunnelbanan direkt från flygplatsen till stan o hotellet o vad kostar det?

    När man går på apotek där, ligger allt man behöver framme eller måste man fråga efter det?
    Får man köpa hur mycket man vill?

    Fick ni med er utförliga instruktioner från Dr D angående blodprov o IL dropp eller får man det först efter svaren från USA?
    Hämtar ni sen ut IL dropp i Sverige med Dr D:s recept?

  • che71

    Finns det något trevligt ställe i Halandri hyfsat nära Life Clinic som man kan äta lunch innan vi ska träffa Dr D?
    Ska man har kontanter med till Dr D mötet?
    De 200 Euro för IL dropp behöver väl inte vara kontant?
    Resten kommer det en faktura hem sen eller hur fungerar det?

  • che71
    Skogsbruden skrev 2013-03-05 19:07:49 följande:
    che71: Jag svarar på det jag kan. Vi tog flygbussen x95 från flygplatsen till Syntagmatorget eftersom vi kom så sent att tunnelbanan slutat gå. Det kostade 5 euro har jag för mig och var väldigt smidigt.  

    På apoteken får du be om det du ska ha. De har ofta väldigt små lager så du får räkna med att gå till många. De är utmärkta med ett grönt plus och ligger bokstavligen i varenda gathörn. De allra flesta apoteken har stängt måndag eftermiddag så du vet. På helgerna är det mesta stängt. Det finns bara jourapotek öppna.

    Infon om blodprov och behandling och provsvar fick jag i samband med uppföljningssamtalet. Han skrev bara en instruktion till "min" sköterska hur hon skulle ge IL-droppet när vi var nere eftersom hon hade bett om det.

    Jag fick med mig 5 påsar IL från Dr D och sedan sa han att han kunde skicka fler om jag behövde. Resten av medicinerna har jag bara tillräckligt till jag eventuellt blir gravid, klurar på hur jag ska lösa det. I värsta fall blir det en resa ner till Aten igen då, men blir jag gravid känns det som om allt kvittar, det löser sig. En del tjejer har hittat svenska läkare som skriver ut.      
    Åh tack för all bra information!!

    Vet du varför du inte fick IL dropp på plats?
    De 5 påsarna - vad kostade det?
    Vad tog de mer för prover på dig mer än USA proverna?
    Vet du vad slutkostnaden blir?

    Det borde bli ca 2500 euro har jag räknat ut inkl några grekiska prover o IL dropp o hjälp hela vägen genom graviditeten också. OM man nu blir gravid igen, för annars dras det av 400 euro eller hur gör man?
  • che71
    HRE skrev 2013-03-05 19:18:22 följande:
    Jag skulle inte rekommendera att promenera, i alla fall inte dit. Visserligen bara rakt fram men tar lång tid. Jag tog taxi dit och promenerade tillbaka och det var mycket längre än jag trodde. Dessutom väldigt trafikerad väg.
    Finns ett jättebra lunchställe som Dr. D. rekommenderade mig, på andra sidan gatan från Genesis Hospital, mittemot en bensinmack, inte den närmst sjukhuset utan nästa. Stället ligger på vägen från Halandri till sjukhuset men alltså nära sjukhuset.
    Life Clinic ligger i Genesis Hospital och taxichauffören visste direkt var det var. Det är lite snurrigt där inne och bered dig på att vänta... Jag betalade någon typ av patientavgift på 15Euro, funkade bara med kontanter.

    Ta tunnelbana eller bussen som rekommenderats ovan till stan. MEN, kolla så det inte är strejk när ni ska hem! Var strejk dagen när jag skulle åka hem så det var bara till att ta taxi. Kostade visserligen bara 40 Euro men ändå.
    Jag fick inga instruktion avseende mediciner eller mediciner med mig hem men beror säkert på vad han misstänker man har för "fel".
    ok tack för information!!
    fick du inte IL dropp varken där på plats eller med hem?
    Detvar ju några veckor sen du var där, hur lång tid tog det att få svar o vad sa Dr D, vilken behandling får du nu?
  • che71
    CurlyRed skrev 2013-03-06 07:30:40 följande:
    Själv får jag just nu nöja mig med att njuta av en härlig dröm igår natt att jag var gravid med tvillingar - en pojke och en flicka. Vi var på ultraljud och det var så verkligt när vi fick se Lill-killens ansikte. Kommer fortfarande ihåg det. Gissar att det var ditt härliga inlägg HOLLY om din födsel som triggade drömmen. Men ååååh så härligt om det var en sann dröm😊... Ha en fin dag🌷
    Mysig dröm!!!
    Glad
  • che71

    Tack Maxad o Strumpan81 o Skogsbruden!!
    Då är det rätt billigt med taxi, bara 7 euro inne från stan alltså.
    Längtar till Aten!!!
    Hoppas bara att mensen kommer nu så att jag inte blöder så mycket på måndag på VUL, vill bara att det ska komma igång snabbt efter senaste missfallet, 22 dagar sen.

  • che71

    Imorgon flyger vi till Aten!!Glad
    I em ska en läkare ringa från en VC o jag hoppas få klartecken till att de kan ge IL droppet där o fixa blodprovsremiss.

  • che71

    Tack alla!!!Glad

    Det gick bra med telefonsamtalet med läkaren. Han fixar blodprovsremiss för FBC o ser till att jag får satt IL dropp, han kan till o med skriva ut mer IL när jag behöver sen. Helt fantastiskt!!!
    Jag har oroat mig så, nu känns det så skönt!!

    Ha en trevlig helg tjejer!!

  • che71
    Vilaa skrev 2013-03-08 00:05:15 följande:

    Jag känner mig helt galet glad över att det börjar finnas doktorer som skriver ut il!!! Jag har ju inte råd med Aten, vore såååååå underbart om jag kunde få kontakt med en läkare som hälper till här hemma =) =)


    Fast det är ju inte samma sak. Han kan tänka sig att skriva ut så att det inte blir så krångligt med grekisk recept på svenskt apotek. Sen håller ju Dr D i själva behandlingen, när o hur mycket.
    Vet inte om de är redo för det stora steget. En helt vanligt VC läkare, ingen fertilitetsexpert alltså.
    Vet inte ens om de tror på denna behandling egentligen, men jag är så glad att de ställer upp o fixar det till mig, så att jag kan få Dr Ds ordination.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!