• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    april12 skrev 2013-08-31 18:31:32 följande:
    Che71- stort grattis!! Gick ju jätte fort från förra missfallet.

    En annan fråga, det här med att frysa I tidig graviditet...? Är det verkligen en immungrej eller bara vanlig grav symptom ? Vissa av er pratar om extrem frossa, fast det e väl ngt annat eller missförstår jag kanske samma sak? Jag har frusit I alla Mina graviditeter om jag kommit till vecka 6-7. Vad beror denna frusenhet på?



    Det tog 4,5 månader denna gång...med strul i somras med försvunnen mens.

    har aldrig frusit speciellt vid graviditerna vad jag minns..

    Hoppas på bättre ägg än sist då det var ofostrig.

    Vilken vecka är du i nu?

    Hur ofta har du tagit IL dropp?
  • che71
    Tuvalina skrev 2013-08-31 19:29:41 följande:
    Jag är gravid nu (hoppas att graviditeten är kvar) och både fryser och svettas. Fryser ganska lätt på kvällen men det går snabbt över och sen på natten svettas jag från nacke och bröst. Tror inte jag har speciella autoimmuna problem.



    Hej

    Tuvalina vad glad jag blir att läsa att du är gravid!!

    Underbart!!

    Vilken vecka är du i?

    Kram
  • TWH
    che71 skrev 2013-08-31 16:49:15 följande:
    BIM - 3 idag o redan igår testade jag positivt , svagt streck men det syns lite tydligare idag 7:e graviditeten, inga barn immunbehandling sen i Mars-13 tog IL dropp för 1½ vecka sen (2 dagar efter ÄL) o ska ta på måndag också tänkte jag ska nog ta 15 mg prezolon per dag (det ville Dr D vid senaste graviditeten kommer jag ihåg) har tagit 10 mg sen innan ÄL o Fragmin o babyaspirin sen några dagar tog en progesteron vagg. imorse också Hoppas att det ska gå vägen nu!!! Twh hur många IL dropp tog du sammanlagt vid graviditeten med Victor o hur många FBC ? Så jag vet hur många påsar jag kan komma att behöva o be om fler remisser till FBC.

    Grattis!! Nu hoppas vi✊ jag tog totalt 8 il varav 4 den första månaden/fem veckorna, totalt 12 fbc, jag slutade dock m Ds immunsupport i v35
  • TWH

    Tuvalina, grattis!! Hur långt gången är du? När det gäller att frysa så har jag svettats på nätterna i alla mina tidiga graviditeter. Jag har nog inte haft frossa men däremot feberkänsla och influensasymptom. Vad roligt med så många gravida samtidigt som det är förjävligt med ditt missfall Blingbling🌺

  • Tuvalina

    Skulle ju säga grattis till ditt plus med Che!!
    Hoppas nu att IL kan hjälpa dig!!

    Jag är i vecka 5 el 6 beroende på om det är mitt eget ägg som fäst eller de donerade
    Vi får se på tisdag på VUL.

  • Tuvalina

    Tack TWH!!
    Jag tar iofs 15 mg prednisolon dagligen så och 100 mg Trombyl samt 5000 ie Fragmin så man kan ju säga att jag gör en del för immunförsvaret

  • che71
    TWH skrev 2013-08-31 20:34:06 följande:
    Grattis!! Nu hoppas vi? jag tog totalt 8 il varav 4 den första månaden/fem veckorna, totalt 12 fbc, jag slutade dock m Ds immunsupport i v35



    Så ditt immunförsvar stabiliserade sig runt v 9 o sen blev det bara 1 dropp var 6 vecka för säkerhets skull eller varför behöver man så pass få dropp sen ?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!