• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Skogsbruden: JA, du ska prata med klinikchefen och JA, låt din man göra det! Jag önskar att fler tjejer tog kontrollen över sina kroppar och inte bara accepterade allt som sägs och görs över huvudet på dem. Visa att ni har en ordination, att ni kan betala för det, att ni minsann är skattebetalare och att det handlar om ett litet liv, kör hela paketet. Du har rätten på din sida!!

    Vilaa: det som det pratas om i denna tråden är inte det enda som finns och de gör ju redan Irap, en form av LIT, använder Medrol rätt friskt och är positiva till mycket annat så jag tror inte de börjar ta prover utan att ha en plan om hur de ska behandla resultaten....

    Omega 3: ca 5000 mg/dag brukar rekommenderas, 

  • södertjej

    Angående graviditet efter hysto. Jag gjorde det hos dr D i våras, har inte blivit gravid men känns ändå bra att han tittade genom livmodern för att utesluta att den är orsaken till att embryona inte fäster.

  • Zinfandel
    Maxad skrev 2013-09-11 17:30:27 följande:
    Zin. Jag köper fullt ut det med att hitta orsaken till ett problem och behandla det.
    För mig var det av en slump som jag gick på hälsokoll innan vi ens planerade barn som sköldkörtelproblematik hittades. Jag hade höga TPO-ak och Tsh värden. Läkaren då tyckte bara jag skulle ha koll på detta halvårsvis utan medicinering.

    Idag är mitt TSH runt 0,5 (rejält undertryckt för att trycka ner antikropparna).
    Jag mådde faktiskt bra när mina värden hittades och började först med Levaxin när barnresan för oss satte igång.

    Är det detta du menar som orsak till mitt immunologiska problem - eller tänker du till och med på orsaken bakom de höga värdena jag nu håller i schack? För det har jag aldrig hittat.

    Alla läkare säger att varför man får en autoimmun sjukdom är oförklarligt. Akupunktörer (i öst) säger att min infertiliet sannolikt beror på sköldkörteln.
    Det är åtminstone värt att fundera över den bakomliggande orsaken och ett eventuellt samband, den vanligaste orsaken till sköldkörtelproblematik är att immunsystemet reagerar felaktigt och bildar antikroppar mot sköldkörteln, att binjurarna är utmattade, att vi äter för lite jod & selen och stressar för mycket, för mycket östrogen i kroppen, ämnesomsättningsproblem och för lågt proteinintag osv.
  • aylak

    Vila: I den metod jag följd för att förbättra mina hyposymptom används enbart t3. Paul Robinsson som arbetade fram sin egen behandling skriver om att hans antikroppar sjönk först med enbart t3-behandling, men att de återkom för honom om han samtidigt tog t4. Men han skriver själv att han ser det som en sista utväg eftersom det är betydligt bökigare att medicinera direkt med det aktiva hormonet - det är noga med tider och doser för att man inte ska överbelasta hjärtat. Mina prover (har bara fått ta det ena antikroppsprovet) visar inga förhöjda värden så jag har inte den erfarenheten själv.  Vet inte om det hjälper, men det skulle kunna vara ytterligare ett sätt att komma åt antikroppar som attackerar sköldkörteln.

  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2013-09-11 21:40:19 följande:
    Skogsbruden: JA, du ska prata med klinikchefen och JA, låt din man göra det! Jag önskar att fler tjejer tog kontrollen över sina kroppar och inte bara accepterade allt som sägs och görs över huvudet på dem. Visa att ni har en ordination, att ni kan betala för det, att ni minsann är skattebetalare och att det handlar om ett litet liv, kör hela paketet. Du har rätten på din sida!! Vilaa: det som det pratas om i denna tråden är inte det enda som finns och de gör ju redan Irap, en form av LIT, använder Medrol rätt friskt och är positiva till mycket annat så jag tror inte de börjar ta prover utan att ha en plan om hur de ska behandla resultaten.... Omega 3: ca 5000 mg/dag brukar rekommenderas, 

    Nähä, okej då är jag med. Trodde det bara var il som gällde efter att ha läst här så mycket. Finns det många biverkningar med dom andra medicinerna? Och varför åker man till aten och väljer il framför att testa dom medicinerna först? Har cfc något belägg för att man kan dö av droppet? Tycker det verkar vara många bud och jag är dålig dräng själv :( vill helst ha en läkare som fixar allt åt mig så jag bara behöver följa och slippa vara egen doktor.
  • aylak

    Vilaa: Kan bara svara för mig själv och vi åker till Aten och dr D för att hans resonemang och behandling verkar passa mycket bra in med tanke på alla mina symptom och han var intresserad av hela raddan, inte bara barnlösheten + att många verkar har rätt bra erfarenhet av honom, han har jobbat med det här länge och sedan valt sin metod och vi upplevde honom som eftertänksam och seriös i vårt första samtal. Vi hoppas att vi väljer rätt, annars väljer vi om. 
    Jag känner precis tvärtom att jag inte vill ha en läkare som fixar allt åt mig, utan som förklarar för mig så att jag får möjlighet att fatta egna beslut.... tänker att det är jag som känner min kropp bäst och inte en läkare som träffar mig ett par timmar (i bästa fall). Också har mina tidigare läkare inte fattat särskilt kloka beslut enligt min mening.

    Jag kände mig också lite lätt panikslagen inför alla val, men vi gav oss själva en viss tid att läsa om olika behandlingar och sen bestämde vi oss bara och det känns bra nu. (och hoppas det känns lika bra efter besöket i Aten)

    På fass kan man läsa om biverkningar m.m.
    http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19640224000035&DocTypeID=3&UserTypeID=0 

  • Hoppful76

    Maxad: Jag äter Levaxin, 75 mg/dag och jag mådde också bra innan jag började, det var också i fertilitets synpunkt. Ligger nu på ett TSH på ca 2,1 och mina antikroppar ligger på ca 600. Jag tar dessa på morgonen ca 1 timme innan frukost då jag äter yoghurt. Har läst att det är bra att ta tabletten på tom mage och inte äta på någon timme samtidigt som de avråder från kalcium men jag vill inte äta bröd för jag har också läst att man kan sänka sina anti-kroppar på lång sikt genom att skippa gluten. Man blir ju lätt rådvill av allt man läser... Tar du din medicin, morgon el kväll? Har du fått några andra tips från din endokrinolog? Tacksam för lite tips

  • Maxad

    Hoppfull. Jag gör precis som du och har tagit bort gluten och äter enbart laktosfri kost. Detta har jag gjort på eget initiativ. När jag går på middag så äter jag det som bjuds (utom pasta och bröd) så jag kan låta sås redd på mjöl och vanlig mjölk slinka igenom.

    Min akupunktör tyckte jag skulle sluta med all typ av mejeriprodukter men yoghurten vill jag inte sluta med. Detta hade dock inget att göra med sköldkörteln utan en mer allmän inställning till vad människan kan stoppa i sig från hennes synpunkt.

    En intressant sak dr D sa som jag inte hunnit följa upp ( glömt) var att vid mitt senaste plock tyckte han att mina östrogen värden och tjockleken på slemhinnan var för lågt med tanke på var jag stod i cykeln. Då bad han mig att dricka mjölk. Eftersom jag inte gillar mjölk frågade jag om det gick lika bra ned yoghurt och det gjorde det. Har ingen aning om varför och hade annat i huvudet för att fråga varför. Kom på det nu bara. Någon annan som kan förklara?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!