• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    April12, vad ledsen jag blir att det fortsätter strula. Hoppas verkligen att de kan hjälpa dig snart så du får en chans att gå vidare. Lät skönt att du verkar få stöd i alla fall. Intressant med endometriebiopsi och att du verkar ha träffat någon som är öppen för lite alternativ. lycka till och stor kram

    Aylak, det lät intressant med vårdlots. Hur får man tag på en sån? Det låter precis som det man behöver i den här djungeln.

    Tack för erfarenheter kring spec-MVC. Så bra att kunna hänvisa till. Det här ska de inte komma undan så lätt som de tror.  

  • che71
    Skogsbruden skrev 2013-09-12 16:37:24 följande:
    April12, vad ledsen jag blir att det fortsätter strula. Hoppas verkligen att de kan hjälpa dig snart så du får en chans att gå vidare. Lät skönt att du verkar få stöd i alla fall. Intressant med endometriebiopsi och att du verkar ha träffat någon som är öppen för lite alternativ. lycka till och stor kram

    Aylak, det lät intressant med vårdlots. Hur får man tag på en sån? Det låter precis som det man behöver i den här djungeln.

    Tack för erfarenheter kring spec-MVC. Så bra att kunna hänvisa till. Det här ska de inte komma undan så lätt som de tror.  



    Stå på dig!! Heja heja!

    Kram
  • Skogsbruden

    Tack che, ert stöd är värt sin vikt i guld! Det gör att jag går från ledsen till förbannad. Mycket bättre. Håller tummen för att allt är bra med dig.

  • Zwillinge86

    April: Falun bad min hemortsläkare att göra LEI (det ingrepp du beskriver) veckan innan mens under detta försök. Enligt utländsk studie som de hänvisade till så fick man fina resultat på kvinnor som man tog biopsier ifrån oavsett vad biopsierna visade. På så vis drog man slutsattsen att det var skälva ingreppet som resulterade i fler graviditeter. Läkaren förklarade det med att blodgenomströmningen i livmodern ökar då kroppen fokuserar på att reparera "skadan", och det ökade blodflödet skapar en gynnsam miljö för embryot. Är nöjd med ingreppet, även om det gjorde ont. Har planerat ÄP på måndag och hoppas att ingreppet leder till ett plus denna gång.

    Aylak: spännande och positivt att ditt kämpande i vårdkarusellen tagit dig ett steg närmare en lösning. Håll mig gärna uppdaterad så att jag kan dra nytta av dina ansträngningar om/när immunologisk utredning och behandling blir aktuellt för oss.

  • aylak

    Skogsbruden: Jag googlade på Östergötland och vårdlots. Telefonnumret till vårdlotsen i Östergötland (såg att du har gyn i Linköping så jag gissar att du hör till samma landsting som mig) är 0771-84 85 86. Jag pratade med Karin och hon verkade gullig och intresserad. Jag fick själv bestämma om hon skulle ringa runt eller om jag ville ringa själv för att kunna förklara ordentligt, så jag valde det senare, iaf till att börja med - annars var jag välkommen att återkomma. Fick flera telefonnummer. Hon var mycket intresserad av att jag skulle återkoppla till henne!

    Din situation är ju mer akut och det är vårdlotsens jobb att lotsa patienten i vårdens labyrinter typ , så ring och förklara situationen så försöker de säkert hjälpa till och kan nog ordna nummer till ansvariga högre upp i hierarkin eller ringa åt dig och du föredrar det. All lycka till!

  • Maxad

    Snart lycklig. Vad intressant att du och Dr D börjat med Neupogen. När jag frågade honom för ett par månader sedan var han inte så intresserad av det. På vems initiativ kom det upp om jag får fråga och vad gör det inför en FET? Om du orkar förklara kort just nu är jag inne och läser mer om binjurarna, antikroppar och sköldkörteln. Gjorde ju analyser på detta för säkert 4-5 år sedan men hade helt glömt i hela denna karusell!

  • MijnC

    Jag har inte varit inne här på ett tag, men har nu läst ikapp. Grattis till er som kommit en bit på vägen och kämparkramar till er andra.

    Jag var i Aten i somras och tog immunproverna. Dr D trodde inte att jag hade något immunproblem, så jag fick varken IL eller recept på mediciner. Jag fick provsvaren igår och jag har högt CD56 och TNF-a.

    Jag vore tacksam om någon kan tipsa mig om vart man kan få hjälp med IL i Göteborg. Ni som lyckats få ut ett grekiskt recept i Sverige har receptet varit på de medicinerna som är tillgängliga här eller har ni fått de omskrivna av någon läkare här hemma.

    Dr D vill att jag ska ta ett nytt TNF-a ganska omgående. Är det någon som vet vart man kan dra blodet här och snabbt få iväg det med Fedex.

  • che71
    Någon som vet lite om progesteron?
    Jag hade ju 123 i progesteronvärde nu sist i v 4+6.
    Är det för högt?
    I så fall vad innebär det?
    Förra graviditeten (som visade sig vara ofostrig) hade jag runt 50 vid samma vecka.
    Nu tar jag 300 mg Lutinus (3 ggr 100mg) per dag sen jag fick plus.
    Men jag fick bara recept (av en vikarierande läkare) för sammanlagt 1 månad
    och i Beers bok står att man ska ta det till v 16.
    Om jag kan få nytt recept vilken sort o vilken styrka per dag ska jag be om?
    Det är lite bökigt med 3 ggr om dagen, men förstås OK om det är det bästa.
    Kan det vara farligt att ta progesteron om man inte behöver det?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!