• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • april12

    Snart lycklig- tack för att du frågade dr d om oss andra och kommunikation. Mkt snällt! Det kändes ju bra att höra att Han inte tog det som Kritik, man Blev ju lite rädd när man läste vad Han om skogsbruden läkare, som hade lite frågor om behandlingen.

  • Maxad

    Snart lycklig. Jag förstår att du blir ledsen. det sliter så på krafterna detta resande och plockande. Men vad bra att ett blev befruktat! Då har du ett till och det hoppas vi är bland guldäggen i din samling. Du har många idag och du ska inte oroa dig nu. Bara samla krafter till återförandet och sedan tror vi benhårt på att det kommer att gå vägen. Heja och pepp.

  • Prickigchokladmal
    Zinfandel skrev 2013-09-22 18:31:13 följande:
    Klart det går att få ut EU-recept! Och även Dr Ds  Men visst, de säger inte ja direkt, så lätt ska det inte vara  Först och främst så måste det vara original, mail funkar inte men fax funkar... ;). Be helst att få det skickat per post men jag vet några som lyckats även med mail som skrivits ut med färg så det ser ut som original. Sen måste all uppgifter finnas med, patientens namn & personnummer,  läkarens namn, telenummer &underskrift, medicinen måste vara en som finns på Fass och ordinationen måste vara tydlig. Alltså precis samma info som på ett vanligt svenska recept. Så är det Clexane så måste det stå Klexane och är det IL så måste det vara en storlek som finns här annars lämnar de inte ut det. En smart tjej här i tråden begav sig till ett invandrartätt område och ett apotek där, vips så funkade det utan krångel. Dividera inte med första bästa du träffar, be att få prata med apotekschefen direkt om det inte funkar. Du kan även ringa Apoteket.se och förhöra dig i förväg om exakt vilken info som behövs. Eller bege dig till ditt apotek och säg att "jag ska hämta ut ett EU-recept, vilken info vill ni ha med?" istället för att fråga om det går.

    Jag fick höra att det även måste vara samma fabrikör i båda länderna och ordinerad dos måste finnas i båda länderna. Jag fick hjälp på ett litet apotek i Stockholm, apotekaren var väldigt påläst och hjälpsam. Inboxa mig om ni vill veta var.
  • Angel00
    Prickigchokladmal skrev 2013-09-23 02:34:57 följande:

    Jag fick höra att det även måste vara samma fabrikör i båda länderna och ordinerad dos måste finnas i båda länderna. Jag fick hjälp på ett litet apotek i Stockholm, apotekaren var väldigt påläst och hjälpsam. Inboxa mig om ni vill veta var.
    Det stämmer. Medicinen måste finnas i Fass med rätt dos och koncentration. Tror Zin skrev om det tidigare. Solig
  • Cathy
    Snart lycklig skrev 2013-09-22 13:25:41 följande:
    Lite ledsen, båda äggen var mogna men bara ett befruktades korrekt. Ja, jag vet ...... Oftast har alla våra mogna ägg befruktats korrekt. Jag är mkt medveten om att man inte kan räkna med 100%, men det är så jobbigt när man åker så långt bort och det kostar faktiskt ganska mkt pengar oxå. Jag vet oxå att jag väljer själv, men jag kämpar för att jag lika mkt som ni önskar ett barn. Usch vad barnlöshet är jobbigt! Jag känner mig så utanför alla andra. Both the eggs were mature but today only one got fertilized normally. Not bad not good. Any way, we have one more embryo frozen now. I hope you are well and happy All the best
    Å jag förstår att du är lite ledsen och hoppades på båda två. Men nu har du iaf ett till embryo i frysen som du kan  glädjas över Solig

    Läste att ni diskuterade IL doser och saltlösning eller inte. Jag har tagit alla mina IL utan saltlösning och det har gått bra. Alla mina doser har varit minst 150, oftast 180 eller 200. Den sistnämnda fungerar bäst på mig, då tar det ca 3 veckor innan mina värden gått ner, alltså lite längre än med de mindre doserna, eller rättare sagt den högre dosen ger effekt under längre tid.    
  • Maxad

    Cathy. När du skriver att dina värden går ner under 3 veckor med 200il, menar du att effekten sätter in först efter tre veckor? Eller menar du att den håller i under tre veckor för att du sedan behövt ta nytt.

  • Cathy
    Maxad skrev 2013-09-23 15:10:19 följande:
    Cathy. När du skriver att dina värden går ner under 3 veckor med 200il, menar du att effekten sätter in först efter tre veckor? Eller menar du att den håller i under tre veckor för att du sedan behövt ta nytt.
    Läste mitt senaste inlägg, skrev nog alldeles diffust Skrattande Jag menade att jag haft 'högre' värden de gånger jag tagit 200 så det har tagit lite mer tid att få ner dem (än då de varit hyvsar ok) men effekten har nog varit annars lika snabb som med mindre dos men hållit i över en längre tid.
  • MijnC

    Hur har det fungerat när ni beställt IL av Mina? Hur lång tid har det tagit? Har hon meddelat via mail att det är skickat? Jag skrev till henne i tisdags förra veckan och bad henne skicka IL. Jag har inte fått något och hon har inte svarat på mailet. Dr D bad mig ta IL på onsdag. Är det någon som har IL som jag kan få köpa?

  • Påskliljan
    MijnC skrev 2013-09-23 18:01:21 följande:
    Hur har det fungerat när ni beställt IL av Mina? Hur lång tid har det tagit? Har hon meddelat via mail att det är skickat? Jag skrev till henne i tisdags förra veckan och bad henne skicka IL. Jag har inte fått något och hon har inte svarat på mailet. Dr D bad mig ta IL på onsdag. Är det någon som har IL som jag kan få köpa?



    Förra gången svarade hon på mailet och gav mig även ett tracking nummer när hon skickat påsarna, sen gick det på ett par dagar.

    Denna gången har hon inte svarat mig heller.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!