• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En enkel fråga, har ni som fått positivt resultat på hidden c på labb i Aten blivit anmälda till smittspårning od i Sverige när ni berättat om resultatet här hemma? Undrar hur de agerar här på ett resultat av ett test som inte finns i Sverige, men som gäller en sjukdom som lyder under smittskyddslagen här. Vid alla omtest av könsjukdomar inför ivf:er måste man väl uppge om man haft könssjukdom tidigare? Vad gäller om man redan är behandlad?

  • pink lily

    Svar på frågan om vad hormonterapi är. Tror det var HRE som frågade. Eg heter det HRT= hormone replacement therapy/treatment, alltså ersätter man de hormoner som kroppen inte kan producera fullt ut t e x under förklimakteriet och när man kommit i klimakteriet. De flesta gör det för att minska besvär som svettningar, hjärtklappning, trötthet, viktproblem, humörsväningar etc. De som försöker få barn i hög ålder kan behöva det för att få regelbunden menscykel, ha ägglossning och en tillräckligt lång lutealfas. Jag har nu även fått lära mig att det är svårt att bygga en tillräcklig slemhinna och att livmodern kan krympa om kroppen producerar för lite östrogen. Detta sista är ett problem för många av oss som är över 40 som försöker bli gravida, med eller utan ivf. Det verkar bara vara dr Sheer i USA som insett att man bör åtgärda östrogenbristens effekter på slemhinna o livmoder innan man börjar med ivf. Tre mån. på både östrogen och progesteron innan man gör ivf har enl Sheer en mkt god effekt, och kvinnor slipper göra så många -dyra- ivf-försök under en lång tidsperiod innan de lyckas. Är det verkligen ingen klinik i Europa som tillämpar denna metoden med hormonersättning i ett par månader inför ivf?

  • pink lily

    Grattis HRE! Håller fortsatt tummarna Snart lycklig! Hoppas det går bra för dig också Zwillinge, vi dras ju med liknande hormonproblem så jag tänker du visar att inget är omöjligt förrän motsatsen bevisats! Hoppas allt är bra! Ja lillebob, jag tror vi håller på att bli både upplysare, handledare och kunskapsbank i Sverige inom både sexuell hälsa och fertilitet! Synd vi inte får betalt för mödan också. Fast det är väl lilla bebisen ....!

  • pink lily

    Grattis alla plussare! Jag är så uppgiven själv, men gläds åt er! Vet inte om ni en gång också reagerade som jag då/om ni också fick beskedet att medfött överaktivt immunförsvar som hela tiden verkar förvärras kommer att stlälla till det mycket vid ivf. Dr D lät inte så hoppfull och jag tänker bara, hur fasen ska jag kunna leva i min kropp i framtiden?

  • pink lily

    Lillebob och LinneaSvea, efter att aldrig varit gravid till testdatum så har jag fått rådet att inte bara göra IVF med donerade ägg (pga min ålder), utan även donerad sperma. Stor sannolikhet att immunförsvaret inte tolererar partnerns sperma. Men, det är klart att cykellängd osv också ska vägas in om man använder egna ägg. Lillebob, om du gör ÄD så behöver inte TSH ligga på 1,0. Båda klinikerna i Aten och en i Tjeckien som jag kollar upp tycker att mitt på 2.5 är ok vid ÄD. TSH bör ligga på 1,0 när använder egna ägg dock. Fråga mig ej varför det är skillnad.

  • pink lily
    HRE skrev 2015-04-02 09:31:53 följande:

    Ni som är "trötta" på er kropp. Jag förstår precis men försök vänd på det. Ni VET vad som är felet och då kan man göra något åt det.

    Jag undrar om någon har Menopur-sprutor över. Jag använder dem till Neupogen-injektionerna och mina börjar ta slut.

    Antingen om någon bor i Skåne så kan jag hämta - annars betalar jag gärna porto så klart.


    Du har så rätt! Blev dock rätt chockad av beskedet att man i resten av livet bara kan vänta sig ett alltmer aggressivt immunförsvar. Medicinen heter: ingen stress! Ja, det blir ju en utmaning att ta reda på var den döljer sig. Har bytt jobb, flyttat till landet etc allt för att stressa ned redan. Dags ta nya tag!
  • pink lily

    Snälla, hjälp mig att avgöra i vilket område/neighbourhood som är bäst att bo när ska besöka Dr D för provtagning och hysto. Har bara kunnat knyta gatuadressen Iras 18 till Dr D. Vet att kliniken flyttat för en tid sen, var det till Iras 18? Ligger kliniken nu i Halandri eller Attika? Ni som gjort hysto hos Dr D var ligger sjukhuset där han gör op? Vad heter det? Typiskt att jag glömde fråga just detta .... Tack!

  • pink lily
    Zinfandel skrev 2015-04-06 10:10:24 följande:

    Området heter Marousi och adressen är IAKENTRO, 4 Fragkokklisias, MAROUSI.

    www.google.se/maps/search/4+Fragkokklisias++MAROUSI/@38.0394287,23.8027943,17z/data=!3m1!4b1

    Mer info: www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/specialistkliniker.php

    Sjukhuset heter General Hospital men du åker säkert dit med Dr D.

    Närmsta hotel är Civitel Olympic, www.civitel.gr


    Stort tack Zin!
  • pink lily

    Solkatta, lukta på eller slicka lite på färsk, skalad ingefära alt sniffa på Vicks "förkylningsdoftstick". Slår ut mitt illamående när jag har migränkräkningar! Kan kanske hjälpa.

    Jag siktar också på ED IVF i Tjeckien i juli. Men, det kan hända mkt innan dess. Intressant teknik du nämner, ska kolla hur de gör dit jag vill. Håll ut, man är gravid till motsatsen bevisats ...

  • pink lily

    Som sagt, hoppas på ED IVF i juli, och vill ha Dr D:s immunsupport. MEN, life clinic har ju semesterstängt i Augusti och nu undrar jag om det har det varit möjligt för andra här att få utvärdering av blodproven efter ivf och åtgärdsförslag under augusti månad. Kliniken har öppet för akutfall ...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!