• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    Påskliljan skrev 2013-10-06 11:07:52 följande:
    Grattis Prickig och alla er andra det går bra för.
    För min del går det tyvärr dåligt, hcg hade sjunkit från 451 förra veckan till 115 denna veckan. Nu trodde inte heller Dr D att det fanns nån chans längre. Så nu väntar jag i princip bara på att jag ska blöda ut det:(
    beklagar Påskliljan va tråkigt!!
    stor kram
  • april12
    aylak skrev 2013-10-06 09:37:12 följande:
    april12: För höga halter av kortison gör att T4-hormonet (levaxinet) får svårare att ombildas till det aktiva hormonet T3, vilket kan leda till  nivåerna av T4 stiger och ger symptom på överstimulering så som t.ex. hjärtklappning. Det finns personer som inte alls tål tillskott av T4, jag mår bättre på enbart T3. Så kanske långsamt prova att sänka levaxinet, men det tar några veckor innan du märker om det fungerar... Men å andra sidan om dosen levaxin är nogsamt utprovad och du i vanliga fall mår mycket bra på den dosen, så kanske du minska kortisonet istället och inte ta så mycket som dr D säger... Svårt det där!

    Stort tack Blinbling, Aylak, Vilaa och Zinfandel om inlägg kortsion och levaxin. Det är märkligt att ni ändå är en del som vet detta och Dr D kan inte alls se detta samband. Enligt DR D ska jag endast ta ca 10 mg kortsion vid eventuellt plus, om jag då skulle ta ännu mindre blir det ju en himla liten dos.. Svårt att veta om man ska minska kortisonet eller levaxin isåfall.. Men som Aylak skriver så har jag en bra levaxin dos på 50 ug. Zinfandel- har du egen erfarenhet av medrol?, men de biverkningar som jag tycker är jobbigast med speedad, hjärtklappningar och hög puls, högt blodtryck lär väl inte vara mindre med medrol..? Jag googlade lite, men svårt att hitta info så bara att ifall man ger det till hund så kan få mindre vätskeansamling, och den biverkan är ju inte så jobbig tycker jag. Jättestort tack också för info om AG och fina bilden :). En till fråga om AG- eftersom jag inte fått tillbaka min mens efter aborten som var för 5 veckor sedan. Ska man vänta och börja med AG tills mensen startar eller ska man börja nu, jag menar kan det vaar så att den hjälper till att starta igång mensen? En del av säger att den förlänger menscykeln, då kanske man inte ska börja nu.. Så tråkigt och ledsamt Påskliljan, blir jätte ledsen för din skull, fy fy fasiken! ( Jag e fortfarande helt utslagen efter femte aborten och känner , nej nu ger jag upp, som jag skrev här senast) men sen fick jag lite hopp igen efter Dr D samtal... och man kör på igen) MumwannaB- På sahlgrenska kommer säkert duktiga anestesisjuksköterskor sätta pvk och de är ju experter på att sätta nål överallt så de kommer kunna hitta ett stort fint kärl som funkar. Om det går kan du väl försöka få deras hjälp i fortsättningen också.. Så det inte blir sådann stress.
  • Skogsbruden

    Påskliljan, vad tråkigt att det inte gick vägen! stor kram

    MumwannaB, håller med om att det är en chock att det är en sådan tortyr när man äntligen blir gravid. Jag hade som du i början, vi fick två embryon och båda fäste, men bara ett fortsatte att utvecklas. De upptäckte att det var två efter att jag fick en blödning. Efter det har det andra embryot och hinnsäcken tillbakabildats, men det kan vara därför du fått en färgad flytning. 

    Jag har också haft likadant med svårigheten att bli stucken, en ssk gav upp med mig också. I vanliga fall är jag hur lättstucken som helst, men det kanske är fragminet som ger problem då. Sedan är man väl ärrig som en gammal knarkare efter alla blodprov och dropp. För mig har det gått lättare att få droppet i handen, men ni har väl provat det också gissar jag. Hoppas det funkar bättre nästa gång. Mina symptom kom också och gick i början. Brösten kunde ömma jättemycket en dag för att nästan vara som vanligt nästa. Jag höll på att bli galen. Skönt att du har VUL snart igen. Lycka till!

    April12, jag undrar också vad mina läkare diskuterade. Dr D skrev tom att han inte varit så trevlig i sitt mail, men när jag sedan pratade med min svenska läkare sa hon att hon var glad över hans långa svar och bättre förstod hans syn nu. Eftersom hon inte ansåg att någon del i behandlingen var skadlig lämnade hon över det medicinska ansvaret till honom, men stödjer med extra UL och blodprov. Hon ville dock inte skriva ut någon medicin utom Levaxinet eftersom indikationerna inte stöds av svensk tradition. Jag var så glad att jag fick precis som jag ville så jag har faktiskt inte orkat/vågat fråga mer till någon av dem utan bara tacksamt tagit emot hjälpen och sinnesron.

    Själv mår jag jättekonstigt just nu. Galet trött, ont i huvudet, illamående och lite desorienterad. Trodde att det kanske var det minskade kortisonet och skrev till dr D. Trodde knappt han skulle orka svara, men jag fick svar direkt där han frågade hur snart jag kunde ta ett nytt FBC. Lite oroväckande, men han vill väl förhoppningsvis vara säker på att inget är fel. Känner att mina orosdepåer snart är slut. Kanske det är blodbrist, kom jag på nu i kväll. Borde börja med järn.  

  • Blingbling

    april12: Jag hade inte börjat med Munkpepparn förrän mensen kommit och då dra igång med den på första mensdagen. Det är ju många, inklusive undertecknad, som tar AC från cd1 och fram till ÄL. Men vad säger dr D om hur du ska ta AC, hela cykeln igenom eller bara fram till ÄL?

  • lill111
    TWH skrev 2013-10-03 22:29:49 följande:

    Japp, flera skrapningar, några medicinska o några spontana
    Nu är jag här igen och frågar om rh-immunisering....fick du verkligen ingen spruta vid skrapningarna? För det argumentet använder de mot mig att om du inte gör ngn skrapning så behöver du ingen rh-profylax? Jag oroar ihjäl mig över detta....för till mig sade de att det om vår son hade varit positiv, så hade jag fått en spruta, annars hade jag och mannen aldrig kunnat få barn tillsammans igen....som sagt vet ju inte vilken blodgrupp mitt första MA var som skedde i v 12...känns så otroligt jobbigt detta...Kunde ju mkt väl varit positivt?? Och då borde jag fått rh-profylax eller hur?
    Vilken blodgrupp har er son? Hemskt ledsen om jag tjatar om detta, men kan verkligen inte släppa detta...hade kännts tryggt att få den där sprutan i torsdags då missfallet började, nu är det ju försent...pust och suck!!
  • Mikki

    Robsan: var inte det. Det är en risk, men det behöver inte vara så. Men det är bra att veta det innan man tar beslut. Jag har opererats och fick veta detta efteråt och blev väldigt besviken över att jag inte fick den infon så jag kunde göra ett eget val utifrån det.

  • mumwannaB

    April: Hoppas verkligen att du har rätt o att de lyckas sätta pvk på SU på onsdag. Det skulle lugna mina nerver lite om jag fick i mig droppet. Då vet jag iaf att jag har gjort vad jag kan med medicinerna. Vet inte om jag vågar gå dit för ofta. Kliniken var lite osäkra på att behöva ge mig remissen. De insåg att SU inte skulle jubla om de visste att det var för IL. Hoppas de inte ställer massa frågor.

    Skogsbruden: Tack för dina ord! Fick du en ordentlig blödning? Känner att jag kan ta att det andra embryot stannat i utvecklingen men känner mig inte laddad för att stöta ut det :-/ Fick en ljusröd flytning på fm men sedan har det varit lugnt.
    Japp, ena handen är blå :)
    Skönt att du får läkarens stöd nu!

  • TWH
    lill111 skrev 2013-10-06 19:55:07 följande:
    Nu är jag här igen och frågar om rh-immunisering....fick du verkligen ingen spruta vid skrapningarna? För det argumentet använder de mot mig att om du inte gör ngn skrapning så behöver du ingen rh-profylax? Jag oroar ihjäl mig över detta....för till mig sade de att det om vår son hade varit positiv, så hade jag fått en spruta, annars hade jag och mannen aldrig kunnat få barn tillsammans igen....som sagt vet ju inte vilken blodgrupp mitt första MA var som skedde i v 12...känns så otroligt jobbigt detta...Kunde ju mkt väl varit positivt?? Och då borde jag fått rh-profylax eller hur? Vilken blodgrupp har er son? Hemskt ledsen om jag tjatar om detta, men kan verkligen inte släppa detta...hade kännts tryggt att få den där sprutan i torsdags då missfallet började, nu är det ju försent...pust och suck!!

    Lill, man kan genomgå en hel graviditet med antikroppar i blodet, då mäter man dem under graviditeten. Vid din nästa graviditet så ska du be om att få detta kollat. Har du då antikroppar så kommer du under specialbevakning men inget händer med fostret förrän senare i graviditeten. Jag har aldrig fått sprutor vid mina missfall som har varit spontana eller medicinska. Jag har fått spruta vid skrapning. Jag hade inga antikroppar men fick en spruta i ca v25 då jag blödde. Sonen är positiv och det testas i tidig graviditet (typ v12 om jag inte minns fel). Jag fick en till spruta efter förlossningen.
  • leah2012

    Undrar om det finns någon vänlig person som man kan få köpa eller låna en påse il av tills jag får hem mitt recept med posten???? I/runt Stockholm

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!