• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • aylak

    Tack TWH!! Jag har nog som MijnC ändå inte fått riktigt allt. Såg ett gammalt inlägg om vad dr D ville ha och allt det tog jag: Leukocyter, Lymfocyter, Erytrocyter, Hemoglobin, Trombocyter, MCV, MCH, MCHC. När jag frågade om type diff. för lymfocyterna fick jag till svar värdet för Monocyter samt Trofila/Lymfocyter?! Ingen av mina läkare visste vad FBC var för något... och översättningen till blodstatus innehöll mycket värre parametrar.Jag tar gärna emot excelfilen om du har möjlighet att skicka över den. Annars tar jag det med dr D senare, har inte fått svaret på Chicagoproverna så jag har inget behandlingsplan än, men fick ändå prova IL nere i Aten.


    Tack Zin! Skönt att få bekräftat att din tolkning också är att jag svarar bra på IL Glad Kanske svarar jag för bra för idag har jag en ordentlig halsont-förkylning - min första på 10 år!!!! Men jag har för mig att dr D sa till mig på vår första telefonkonsultation att jag skulle se förkylningar och feber som positiva tecken för mig (eftersom jag aldrig varit "riktigt" sjuk på alla dessa år) och ett steg i rätt riktning. Och faktiskt så är min sjukliga trötthet inte förvärrad av förkylningen snarare tvärtom. Så här ligger jag och njuter av mitt halsont Flört


     
  • Jenso

     Hejsan


     Jag skrev ett inlagg i en annan trad men fick tips om att komma hit istallet.


     Jag bor i London och vi har gjort vart enda gratis forsok och har nu bytt klinik och ska forsoka igen.


     Nar vi gjorde var forsta icsi sa satte vi tillbaka tva tre dags embryos med ok kvalite (grade tva har jag vet inte hur det jamfor med Sverige) och ungefar 6 dagar efter aterinforandet sa kandes det som jag holl pa att fa matforgiftning, lederna i kroppen kandes omma , jag hade huvudvark och var valdigt varm och det kandes bara i hela kroppen som om det var nat dar som inte skulle vara dar. Nar jag namde det ahr for den lakaren som vi hade da sa hon bara att det troligen var en reaktion till cyclogest som jag tog.


     Manga av toppklinkerna har gor numera nk cell assay och jag har haft en kansla av att det ar nagonting med mitt immunforsvar som gor det svart for oss att bli gravida.


    Varan klinik specialiserar sig inte mot immunproblematik men de got iallafall chicago blodtesten som jag nu har gjort. Igar fick jag ett brev hem dar det star att min NKa 50:1 ar 35.7 (det inte ska vara hogre an 15%) och att en hogre koncentration av NK celles (CD19 och CD56). Jag ska behandlas med intralipid och steroider. Jag har bett att fa en kopia pa testerna men inte fatt det an.


    Just nu sa ar det bara sa manga tankar som flyger runt, kan man ha ett aggressivt immunförsvar utan anledning eller om det finns en orsak till det? Nån som vet om detta gör det istortsett omöjligt att lyckas naturligt? Var det jag kande i frosta forsoket en trolig immunforsvar reaktion pa embryoet?

    Aven om jag har bott i England lange sa blir ibland alla medicinska termer lite mycket sa det skulle vara intressant att fa lite rad eller tankar pa svenska.

  • aylak
    Jenso skrev 2013-10-08 11:54:20 följande:
     Nån som vet om detta gör det istortsett omöjligt att lyckas naturligt? Var det jag kande i frosta forsoket en trolig immunforsvar reaktion pa embryoet? 
    Välkommen Jenso!
    Det beror på vad du menar med naturligt... de finns de som lyckas bli gravida genom vanlig hederlig älskog om de samtidigt får Intralipid-behandling. Vi har blivit rekommenderade att avvakta med fler ivf och försöka på egenhand samtidigt som jag får bl.a. Intralipid.
    Jag har haft liknande reaktioner som du vid återföring och även i sk naturlig cykel, där jag tolkat det som mycket tidig graviditet, trots att mensen kommit på utsatt tid. Jag beskrev precis hur jag upplevt det för dr D i Aten och han höll det också för mycket troligt att så var fallet - så Ja det kan mycket väl ha varit en immunreaktion mot det befruktade ägget.
  • Katt12

    Hej ni erfarna Aten-resenärer. Jag har tid på mån för mitt första besök inkl hysto. När vi bokade tiden sa de att vi innan jag kommer skulle ha en tel konsultation vilket jag ju oxå förstått att han brukar ha m nya pat. Kruxet är att de aldrig hör av sig, trots att jag mailat flera ggr o frågat när vi ska ha mötet och när jag ska komma på mån. Vad säger er erfarenhet, hör de av sig rätt vad det är trots allt el vad ska man tro? Jag har börjat tvivla på att det blir ngn resa när jag snart inte hört ngt på en vecka...

  • Cathy

    Katt12; du ska till Dr D, eller hur? Jag hade tel konsultation då bara för att kunna avgöra om jag ska åka ner till honom men om du redan har bokat en tid och ska åka ner så ser jag egentligen ingen anledning att ha en tel konsultation. Eller? Men märkligt att han eller Mina inte svarat. Ring till dem, Mina brukar svara i iaf fm. Det ordnar sig säkert!

  • lill111
    TWH skrev 2013-10-06 23:25:10 följande:
    Lill, man kan genomgå en hel graviditet med antikroppar i blodet, då mäter man dem under graviditeten. Vid din nästa graviditet så ska du be om att få detta kollat. Har du då antikroppar så kommer du under specialbevakning men inget händer med fostret förrän senare i graviditeten. Jag har aldrig fått sprutor vid mina missfall som har varit spontana eller medicinska. Jag har fått spruta vid skrapning. Jag hade inga antikroppar men fick en spruta i ca v25 då jag blödde. Sonen är positiv och det testas i tidig graviditet (typ v12 om jag inte minns fel). Jag fick en till spruta efter förlossningen.

    Tack, tack snälla för info!! Då ska jag be om ett tidigt blodprov vid nästa graviditet....ska bli intressant att även höra vad dr d säger m detta..... Tack igen för att du ger mig svar....det lugnar....måste fokusera framåt nu, planera in Atenresa väntar på svar från dr d ochntelefonkonsultation...planerar IVF i november, som min gyn här hemma föreslår....hoppas jag gör rätt bara med IVF , för vad jag förstått så kan det trigga immunförsvaret??
  • Snart lycklig
    Katt12 skrev 2013-10-08 14:40:01 följande:
    Hej ni erfarna Aten-resenärer. Jag har tid på mån för mitt första besök inkl hysto. När vi bokade tiden sa de att vi innan jag kommer skulle ha en tel konsultation vilket jag ju oxå förstått att han brukar ha m nya pat. Kruxet är att de aldrig hör av sig, trots att jag mailat flera ggr o frågat när vi ska ha mötet och när jag ska komma på mån. Vad säger er erfarenhet, hör de av sig rätt vad det är trots allt el vad ska man tro? Jag har börjat tvivla på att det blir ngn resa när jag snart inte hört ngt på en vecka...

    Jag har talat med Dr D i em, så han "lever". Hoppas han hör av sig snart.
  • Snart lycklig
    TWH skrev 2013-10-07 19:49:00 följande:

    Jag kollade min excelfil och referens för lymfocyter är 1-4 och neutrofila 1,6-7,5, vilken enhet vet jag inte
    Enheter och referensvärden på FBC är enligt karolinska labbet:

    Lymfocyter   x10(9)/L 1.0-4.0
    Neutrolfila: x10(9)/L 1.6-7.5
      

     
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!