• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    Snart lycklig skrev 2013-10-17 22:52:51 följande:
    Che, lycka till. Det verkar lovande. Vilken vecka är du i?

    Skogsbruden, jättegrattis till en kommande Aten-flicka. Vilken vecka är du i? 
    Tack!  v 10+4
  • che71

    Tack för alla lycka till o tummar o tankar!
    jag skriver o berättar senare i em hur det gick
    kram allaHjärta

  • Zinfandel
    aylak skrev 2013-10-17 22:57:50 följande:
    Å fasen, en så pass officiell förklaring. Till mig sa de bara att de inte kunde tänka sig att sätta il om det så bara fanns en chans på miljarden (!) att jag kunde få en biverkning, för "experterna" på RMC TRODDE INTE PÅ DET.  (Samma "experter" som fått mig att fly landet för vård...) Skrikandes
    Jag förhörde mig då om riskerna med att ta blodprov... så då fick jag igenom att få hjälp med det iaf. Flört
    Haha så jäkla puckat FlörtSkrikandes
  • Zinfandel
    Skogsbruden skrev 2013-10-17 21:41:01 följande:
    Tänkte bara säga att i dag var vi på köns-UL i Linköping (vi ska få en flicka) och då berättade jag att vi tom åkt till Grekland för att få hjälp med att få barn. Då frågade han lite om mediciner etc även om han verkade tycka att det mesta som inte föll inom det svenska traditionella är humbug. När jag nämnde IL så hajade han till och sa att det var ju någon som hade varit där i huset och frågat om hjälp med det (utan att få det förstås) och då plötsligt blev han mer intresserad och ville veta namnet på kliniken och läkaren. Det nya kanske börjar dyka upp på så många ställen och från så många olika håll att de svenska läkarna inte kan värja sig längre.

    Min nya BM som verkar mycket öppen sa dessutom häromdagen när jag berättade att min svenska och grekiska läkare har kommit överens, att snart måste de svenska läkarna bli mer öppna. De har inget val. Det verkade som om hon tyckte att de sitter på lite för höga hästar för tillfället. Kändes bra när hon sa så. 
    Grattis till tösen!

    Därför är det såå viktigt att ni som lyckats PRATAR HÖGT om immunterapi! Jag vet att ni är trötta och slut efter allt och alla års kämpande men snälla ni kan bana väg för SÅÅÅ MÅNGA! Kanske är det din vän eller syster eller rent av du själv eller din dotter nästa gång som behöver hjälp. Ni kan faktiskt göra skillnad!!
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2013-10-17 20:35:44 följande:
    Zin: om det inte finns svenska vetenskapliga studier... Så borde det inte finnas nån läkare som skulle bedriva det då... ? Jag ställer gärna upp som fötsökskanin... :). Fick hem boken "is your Jody babyfriendly" idag. Oj va mycket spännande läsning... Skulle kanske vara något för läkarna att läsa.. ?! :)
    Visst borde det vara så men det handlar väl om tid & pengar antar jag. Men just därför så var TWH & Lully hos fabrikören för att få dem att driva igång en studie, det finns ju uppenbarligen en efterfrågan. Det finns fortfarande en hel radda läkare som inte ens tror på kortison som ju är den främsta dunderlösningen på fertilitetsproblem.

    Boken är otroligt läsvärd och lärorik - men tänk på att den har  snart 30 år på nacken.
  • leah2012

    Grattis skogsbruden! Ja det var kul att höra.

    Och che jag Håller också tummarna för er idag!

    En fråga till er. Jag ska göra fet på söndag och kliniken har gett mig pregnyl att ta på söndag och fyra dagar senare för att stödja kroppen. Dr G har bett mig ta en progesterone mic varje kväll from idag. Ingen vet om vad den andra sagt och Dr g svarar inte på mail, än. Svarar han ngn? Skulle ni köra på både och? Lite extra progesterone skadar väl inte är det inte så?

  • singhatjejen

    Har ÄNTLIGEN lyckats få en vårdcentral att hjälpa mig med dropp!!! Jag vet inte hur många jag tjatat på och förhandlat med och i våras såg jag en ljusning men när jag väl kom dit var det stopp. Men nu ligger jag här och får dropp as we speek!! Är sååå glad :D

  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2013-10-18 08:46:47 följande:
    Har ÄNTLIGEN lyckats få en vårdcentral att hjälpa mig med dropp!!! Jag vet inte hur många jag tjatat på och förhandlat med och i våras såg jag en ljusning men när jag väl kom dit var det stopp. Men nu ligger jag här och får dropp as we speek!! Är sååå glad :D

  • Lavinen
    singhatjejen skrev 2013-10-18 08:46:47 följande:
    Har ÄNTLIGEN lyckats få en vårdcentral att hjälpa mig med dropp!!! Jag vet inte hur många jag tjatat på och förhandlat med och i våras såg jag en ljusning men när jag väl kom dit var det stopp. Men nu ligger jag här och får dropp as we speek!! Är sååå glad :D
  • NinaCamilla

    Katt12: Jag blödde direkt efter hysto/labroskopi men de tog bort mer på min livmoder än normalt. Det avtog efter 4 dagar (till och från). De sa att det skulle vara normalt att blöda efteråt. Om du är orolig och blöder mycket, gå till gyn och kolla. Efter operation finns det alltid vätska i buken, och då kan de inte se så mycket på UL. Det lär ta minst 2 veckor innan du är återställd.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!