• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    haha mitt mål är typ vecka 25 eller ngt sånt Kanske allra helst 40. Men första realistiska målet är VUL fram tills dess ska jag försöka låta bli att oroa mig helt enkelt men njuta är att ta i Tack, för att ni är så snälla!


    Angla - mamma till slut
  • lill111
    Snart lycklig skrev 2013-10-20 15:51:13 följande:
    lill111, ja visst är det härligt varmt och skönt här. Trodde nästan mitt äggplock skulle bli imorgon, så kanske vi hade sprungit på varandra. Jag önskar er all lycka till imorgon. Det kommer att gå jättebra! D är en så varm person. Ha det nu så mysigt och njut av era dagar här. Jag har varit här så många ggr så jag har t o m tillåtet mig att ligga inne ngn timme nu på em och läst en rolig tjejbok, även fast det är så fint ute. Jag har aldrig ro att ligga och läsa en em hemma. Ska gå ut för att äta lunch/middag om en stund, sedan hem för att slappa och läsa bok igen. Ha ha, vilken tråkmåns jag är. Jag vet inte var ni bor, men bor ni i stan, så ta er till Plaka ikväll, för mat, kaffe eller kanske en drink. Det är så mysigt när det mörknar och man ser Akropolis upplyst uppe på berget. Massor av restauranger men mkt folk. Naturligtvis finns det säkert många andra mysiga ställen också. Ha deg så trevligt, men ha koll på väskan och plånböcker.

    Tack snälla du för alla tips:) precis kommit till hotelletigen, vi har gått en promenad runt halandri och ätit två gånger:) så Nu är det bad och ladda för im... Jag hoppas det kommer gå bra, skönt att han är en varm person, det behövs i dessa tider....vad härligt det låter med en god tjejbok, det är du vär, du är en kämpe som varit här flera ggr:) vi kör Plaka im, efter mötet och provtagning....det ser vi fram emot:) håller alla tummar och tår för att du får ut många fina ägg, blir det på tisdag då kanske? Så lustigt att vi är här samtidigt....vart bor du/ni? Stor kram!
  • lill111
    Angla skrev 2013-10-20 18:12:30 följande:
    Jo, fast jag är ju så neggo av mig Men det är nog mest rädslan ...
    Angla - mamma till slut

    Angla Grattis, underbart! Hade du immunsupport, IVF, många frågor nu?? Kramar!!
  • Snart lycklig

    lill111, jag är här själv och bor på hotell Chic. Nära Omonias Metrostation, men tillhör området bredvid Psrirri el dyl (heter inte så, men nästan). Gångväg in till Plaka och även till Syntagma om man orkar. Inte jättebra område, men ligger vid en stor gata, så helt ok om man inte ska gå hem sent. Nytt fint hotell. Trevlig personal, varav en är en riktig snygging . Ja, visst hoppas jag på många fina ägg, men jag vet ju redan att det inte kan bli så många. Tacksam för de jag kan få.

  • Angla
    lill111 skrev 2013-10-20 19:56:30 följande:

    Angla Grattis, underbart! Hade du immunsupport, IVF, många frågor nu?? Kramar!!

    Alltså denna gång har jag kört IL på egen hand, Trombyl och Fragmin. Omega och vanliga vitaminer. Ätit gluten, transfetter och allt annat gift. Det var FET i stimulerad cykel.
    Angla - mamma till slut
  • The new girl

    Grattis Angla!! Tror du att hyston hjälpte också? Det är nästan som om Dr D visste att ni skulle lyckas nu för han rekommenderar hysto till alla

  • singhatjejen

    Oj här händer det saker!
    Angla: Supergrattis!!!! Vad glad jag blir - och jag håller tummarna stenhårt för att det går bra hela vägen!!
    Che: Grattis till sprattel - en milstolpe passerad, vad härligt :)
    Lill och Snart lycklig: Lycka till i Aten!! :)

  • Angla

    Ingen hysto. Men han har reklmmenderat ngt sånt till mig men jag har inte gjort det ännu. En sak vi helt a v hållt oss ifrån denna gång är sex, vilket nog är bland de första gångerna. Undrar när man kan börja igen? Vad tror ni om riskerna med att jobba natt?


    Angla - mamma till slut
  • CurlyRed

    Angla - peny på serum sa "ingen sex innan ni sett hjärtslag på VUL" när vi gjorde IVF där i somras . Vet inte vad dr D förespråkar dock. Stort lycka till nu, håller tummarna hårt för er!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!