• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Jag har inte skrivit på ett tag men det har hänt mycket. Var hos Dr D i början av april, immunförsvaret verkade vara i hyfsad balans men hans misstanke är (som jag kan hålla med om) att jag i perioder i livet har ett dåligt immunförsvar. Han tror detta är orsaken till att jag fått så olika resultat vid ivf (runt 10-12 ägg men alltifrån 0-9 befruktade). Han tror också att en begynnande graviditet triggar immunförsvaret och han gissar att jag mår bättre av FET än ET. Iom att IVFen i februari resulterade i 8 befruktade av 12 varav vi fick tillbaka 2 samt 1 till frysen, tror han att min kropp nu är i bra balans och producerar bra ägg. Han tror även att blastocysten är av bra kvalitet då den kommer från en bra batch.
    Därför bestämde vi att göra FET innan vi går vidare med eventuella nya försök. Efter en nervös väntan blev det av igår, så nu börjar den långa tiden till testet...
    Det som oroar mig är dels att jag inte tyckte läkaren verkade se så bra när han skulle göra insättningen (de hade ny UL apparat som han fipplade med länge och jag själv såg inte så bra på skärmen som jag brukar), dels gjorde det lite ont och blödde även lite efteråt. Det hände även vid mitt förra FET och jag har då för mig att jag läste att det inte var bra för implantationen. Hur som helst, inte mycket att göra nu mer än att vänta, ta mina mediciner och FBC prover!

    En konstig fråga, jag har sen i förrgår (dvs innan FET) ett konstigt surr i nedre delen av magen, det känns ungefär som att man har mobilen i väskan som man har mot magen och det vibrerar (först trodde jag nämligen det ringde varje gång). Det surrar en stund, slutar och börjar igen - jätteskumt och irriterande. Någon som haft liknande eller vet vad det kan vara? Det enda "nya" jag börjat med Fragmin, och så har jag höjt prednisolondosen.

    Sen undrar jag om någon har droppslangar/nålar att sälja? Jag skulle behöva 2-3 set att ha då jag har en kompis som kan ställa upp "i nödfall" tex om jag behöver ett dropp på helgen. Någon som vet var jag kan beställa det annars?

  • MoM11

    Jag går på akupunktur varje vecka för problem med nacke och huvudvärk. Gjorde FET i tisdags och fick akupunktur idag på dag 3. Kom sedan på att det kanske inte är bra - tex massage ska man ju undvika till v12. Har försökt googla på akupunktur men får motstridiga svar. Någon av er som vet om det är olämpligt?

    Idag känner jag av magen väldigt mycket och vet inte om det är bra eller dåligt. FBC som jag tog dagen efter transfer var bra enligt D. Idag har jag känt mig smått varm till och från, inte svettig men ändå en värmekänsla som kommer och går.

  • MoM11

    Maraki, jag skulle ta blodproverna på morgonen efter FET. Jag skulle även ta IL samma dag som FET.
    Lycka till!

  • MoM11

    Hej

    Just fått negativt besked igen, mitt FET med Dr Ds support funkade inte. Hcg < 3 på rd9. 6e återföringen, totalt 7e embryot. Första gången med Ds support men förra gången körde jag med immunsupport på eget bevåg.

    På dagen för återförandet tog jag IL, sedan FBC nästa dag. Då såg allt bra ut o D tyckte inte jag behövde ta mer prover. På ca dag 3 började jag känna massor av symptom men visste såklart inte om det var pga progesteronet. Men jag bar supertrött, torr i munnen, mycket molvärk, huvudvärk mm. Lite varm och något svettig på natten men inte alls så farligt. Kände ändå på mig förra helgen att jag behövde dropp men då hade jag ingen möjlighet och D trodde inte det skulle behövas. På rd6 tog jag ett dropp och kände mig därefter mycket bättre. Hade inga spottings denna gång vilket jag alltid brukar ha, både vid ivf och i vanliga cykler. Tog även FBC och det var normalt. D tror misslyckandet beror på embryot. Känner bara att detta var en fryst blastocyst. Har endast fått 3 frysbara blastocyster (sen har jag satt in på dag 2-3 flera gånger så de vet man ju inte om de också skulle blivit så bra). Av 7 stimuleringar. Känns ju rätt hopplöst nu. Vet inte hur jag ska gå vidare. Det kanske inte är immunologiskt. Men vad kan det vara då? Har försökt 4 år, allt är regelbundet och ser bra ut. Inte en tillstymmelse till plus... Ska samla mig och försöka komma upp med vad nästa steg blir.

    En konkret fråga, jag tar 20 mg prednisolon. Såhär skriver D om nedtrappning:

    Now you must stop all your medications except the prednisolone tablets.

    This must be stopped gradually, by reducing the dose every 3 days to half, and when you will take half a tablet, 2.5mg, for 3 days, then you will stop it.

    Jag förstår inte riktigt. Om jag börjar med 15 idag, hur ska jag fortsätta?

    Önskar er alla en trevlig helg.

  • MoM11

    Ytterligare en fråga: jag blev lite förvånad över att jag endast skulle ta FBC dagen efter fet. Då hade jag ju tagit IL kvällen innan. Borde man inte ta runt implantationen också, tänker att det kunde vara då kroppen börjar balla ur?

  • MoM11

    Nu ser jag att mitt inlägg klipptes, skulle stå hcg mindre än tre. Har för mig jag skrev ett långt inlägg men men. Väldigt uppgiven här och funderar på nästa steg.

    Tack mom2012 och aylak för svar om nedtrappning av prednisolon.

    Två frågor:
    Jag tar nu prednisolon 10 mg morgon 5 mg kväll. Jag glömde min kvällsdos igår. Ska jag ta vanlig dos idag eller ersätta gårdagens missade dos?

    Jag tar agnus castus från Quest som jag köpte i Aten. De är bara på 71 mg och många av er verkar ta 1000-2000 mg. D svarar "följ bara anvisningarna" - de är på grekiska men jag tror det står 1 per dag. Verkar ju vara väldigt lite. Jag höjde till 2 nu men det är ändå väldigt lite, vad tror ni?

  • MoM11

    Tack för tips om agnus castus.

    Välkommen Lilly, hoppas du kan få bra hjälp här. Lycka till med försöket.

    Lycka till nu Blåvingen! Spännande med både Cornin och plaquenil.

    En fråga ang nedtrappning av prednisolon. Jag trappade upp från 10-20 på ca 1 v, sedan åt jag 20 i ca 2 v. Nu har jag trappat ner med 5 mg var 5e dag, är nu nere på 10.
    Min muskel/ledvärk är tillbaka (handled, axel, rygg, även huvudvärk) och jag är enormt trött. Värken var mycket bättre under försöket. Vet inte om jag trappat ner för snabbt, men samtidigt tog jag det inte under så lång tid. Vad har ni andra fått för biverkningar?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!