• mom2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MoM11 skrev 2015-11-19 12:53:16 följande:

    Jag har testat både Gonal F och Menopur. Jag tror det var både första och andra försöket med Gonal F. Kort protokoll båda. Sedan tre gånger megd Menopur långt protokoll. Kanske skulle man testa att kombinera. Har haft höga doser hela tiden.

    På ett sätt vill jag testa igen här hemma, men samtidigt har jag tänkt de två senaste gångerna att det är sista i Sverige, sen får det bli utomlands.


    Jag var I din sits en gång kring att välja hormon. Jag satte mig ner och gick igenom alla behandlingar och skapade statistik för utfallet med de olika preparaten. Så kom jag fram till gonalf f var bäst för mig i kombinatoon med långt protokoll.

    Har du testat elonva? Det är en vidareutveckling av gonalf.
  • mom2012

    Här var det game over och slut på graviditet för denna gång. Vi mötte hcg idag igen och det sjunker nu. Så nu väntar vi inte längre barn utan missfall. Gu va hemskt....Efter 10 ivf lyckas vi få vårt efterlängtade plus och så försvann det så fort igen. Jag hade en vecka där immunförsvaret lekte rövare och jag mådde riktigt dåligt, kroppen vann eller så va embryot inte livsdugligt.

    Vi har en eskimå i frysen så vi återkommer när vi återhämtat oss.

    Vi pratade med dr d om Neupogen om nästa försök då mitt immunförsvar verkligen överraskade med att slå till med full kraft. Han menar att jag får avgöra det sjökv. Svårt för jag vet för lite om Neupogen. Vet bara det stimulerar vita blodkroppar från benmärgen. Om man har högt antal nk killer cells, vill man då ha ännu starkare immunförsvar? Eller. Vet någon här vad Neupogen bidrar med?

  • mom2012
    pink lily skrev 2015-11-24 20:49:43 följande:

    Sitter här och vågar knappt andas! Haft helt skruvade immunvärden, neutrofila och leukocyter över 17 och 18, och fick blödning. Fortf UVI som plågar mig, blir inte av med skiten, och nu rejält förkyld med svulla körtlar. Men, nu sitter jag här och tittar på ett hcgvärde på 1716, 14 dgr efter ET av 5dagars. Gravid?!?!?!, för första gången i mitt liv! Har både skrattat o gråtit, helt tom, hur ska jag rädda pyret från allt som pågår i min kropp ...

    Min första tanke, kan man lita 100% på werlabs hcg-prov? Kan inte kontrolltesta med urinprov då UVI kan ge falskt positivt resultat....


    Men grattis! Hcg visar att du är gravid! Njut!!!!
  • mom2012
    che971 skrev 2015-11-25 11:20:23 följande:

    Beklagar o kramar om. Så tråkigt.

    Jag var tvungen att ta om Chicago proverna här hemma (för de fastnade i snöstorm i Europa o kom fram för sent från Aten i Mars 2013)

    Men eftersom jag plötsligt var gravid igen direkt efter missfall o Aten så tog jag immunbehandling.

    (Första Intralipiddroppet fick jag på hotellet i Aten innan vi visste om graviditeten)

    Jag fick mitt 6 e missfall (en ofostrig graviditet som upptäcktes i v 9 på VUL ...25000 i hcg samma dag..som kroppen kan luras) med immunbehandling. Helt säkert fördröjde immunmedicinerna missfallet.

    Så efter det var jag desperat o trodde aldrig att jag skulle kunna fixa proverna (min VC hade ju "hoppat av" droppsättning som de lovat, när jag väl kom dit som plötsligt gravid ) men tack vare en vän som fixade rätt provrör o en annan som stack mig fick jag ihop 14 rör som vi skickade med Fedex samma em....så nervöst om de skulle hinna fram i tid...

    Dr D ordnade med Chicago remiss men frakten på ca 1100 kr fick vi stå för.

    TNF-a var 43 visade det sig men det var samma behandling nästa graviditet så undrar varför Dr D så prompt ville proverna. Jag hade många tecken på immunproblematik..bla tarmsjukdom, diskbråck, eksem, upprepade missfall.

    Blev gravid på min 42 årsdag med min flicka som nu är 1 1/2 år!

    Håller tummarna för dig. Kram


    Tack! Jag hade också liknande tfn alfa. 47% eller så. Även förhöjda Nk. Fick du humira eller Neupogen eller "bara" det vanliga = IL, prednisolon, baby aspirin, fragmin?
  • mom2012
    pink lily skrev 2015-11-25 19:58:15 följande:

    Tack alla snälla:)

    Detta är en stor, jättestor, delseger, tar en minut i taget ...

    Redan nojjar jag över att progesteronnivån gått ned sedan förra testet....

    Borde man börja smörja med kräm ?

    Solkattan, jag har heller knappt haft några symptom, bara morgonen efter ET.

    Nog därför lite chockad också.

    Tänker på dig och hoppas så att det lyckas.

    Kom ihåg att vi andra finns här för dig, vad som än händer och sker.... Kram


    Vad säger  Serum om Progesteronet?

    Om jag inte minns helt fel är progesterone ett hormon som kan variera lite från dag till dag och vilken tid på dygnet man tar det (någon får rätta mig om jag har fel här).

    Om Serum tycker det behövs stöd av Progesteron kanske du kan få tex Lutinus utskrivet av en svensk gyn? Så du får det på högkostnadsskydd/frikort. 

  • mom2012
    Solkattan skrev 2015-11-26 11:28:53 följande:

    Kan tas både och. Typ transferdagen så rekommenderas oralt. Dock hört att man kan bli riktigt yr i bollen av dem oralt. Köpte utrogestan nu i Prag och körde med lutinus fram till återföringen. Sen bara utrogestanet.

    Sitter här o stirrar lite. Har svårt att fatta att vi åter igen har misslyckats. Försöker hitta historier på nätet om hur många ägg/embryodonations försök det krävs för att lyckas. Testade med en 20 mäts HCG sticka imorse. Med lite envishet så kan man ana 2 streck. Men om HCG 8 igår så borde streckets synts bättre ? Jag vet ju innerst inne att detta försök är över. Hade HCG 22 på dag 9 sist. Och HCG 21 på dag 7 sist. Och typ 32 på dag 16 innan dess. Alltid dessa kemiska graviditeter ! Min kropp måste vara världsbäst på att skrämma iväg embryon ? Kan man få nån form av medalj för det ? Väntar på svar ifrån dr d. Han måste snart tröttna på mig. Även han tyckte sist att det var exceptionellt att lyckas få tre kemiska graviditer på rad. Nu lägger jag till en fjärde. Hurra. Eller kanske inte. Jag undrat lite stilla VAD jag ska göra nu ? Känns som jag provat allt. Orkar inte mer. Just nu.


    Är det verkligen helt kört? Är du på 9 dgr efter åteföring av 5 dgrs nu?

    Har du haft olika donatorer vid dina försök, eller samma kvinna?

    Vad tror Dr D är felet?

    Ang. att se på stickan. HCG 8 är väldigt lågt och ger nog inte utslag. Jag fick svagt svagt streck på urinsticka när jag hade blod-HCG på ca 57. Behövde upp till iaf 190 innan det blev tydligare streck.


  • mom2012

    Jag sitter här och förundras över hur hjärna och kropp fungerar. Den vill framåt hela tiden. Även om missfallet för vår del inte är fullbordat ännu så sitter och jag och funderar på mina Chicago tester, varför det hände som hände och vad vi kan göra på annat sätt sista gången (1 embryo I frysen kvar).  För min del gick immunförsvaret igång helt galet w.5 (embryo vecka 3) och hade ihjäl embryot så gott det kunde. Mitt immunförsvar och gifterna har iaf skadat det rejält.

    Chockade såg vi - trots sjunkande HCG nivåer att embryot levde I tisdags, med ett hjärta som slår. Men det är minus 2 veckor I storlek och hjärtat kommer troligen sluta slå tills nästa ultraljud. Om inte så får vi ta beslut om att ta bort det, beroende på hur det växt. Såvida inte en blödning kommer innan dess. Då löser sig allt på egen hand.

    Jag försöker förstå hur intralipiderna fungerar och om de fungerar på mitt problem eller om neupogen är vad jag behöver (det finns I kylen till nästa försök, vågade inte ta dem denna gången pga riskerna och Dr D var emot dem också).

    Mitt problem är högt antal NK Killer cells (16%) och lite för hög dödlighet och mkt förhöjda TNF alfa (48%). Immuntest I Juni visade de siffrorna men I September när jag körde igång hade kroppen lugnat sig och då var allt inom ramen för normalt men ngt förhöjt. Så den pendel som Dr D pratar om är ganska kraftig för mig, från lugnt till kaos. 

    Jag fick följande behandling: Stegrande upp till 25 mg kortison vid FET, intralipider (allt från 100mg till 200mg, beroende på), Baby aspirin, Fragmin, Omega3, Vitaminer + Folsyra.

  • mom2012
    pink lily skrev 2015-11-26 12:56:48 följande:

    Mom2012, jag fick veta att hysteroskopi tätt inpå ivf hjälper när intralipid inte har så stor effekt som man skulle önska.


    Hysteroskopi enbart eller hysteroskopi med inplanteringssnitt? Dr D ville jag skulle få inplanteringssnitt, men IVF kliniken trodde jag var gravid (hade en äggblåsa kvar som producerade hormon) så hon ville inte göra det på det planerade datumet. Sen blev det inte av eftersom jag hamnade fel I cykeln.


    När jag läser om hysteroskopi på nätet är det bara en titt-undersökning med ett instrument/rör man för in. Räcker det att man kika in där för att det ska "reta" slemhinnan lite? Eller har jag missuppfattat vad det är kanske?

  • mom2012
    Maraki73 skrev 2015-11-26 23:46:57 följande:

    Tyvärr vet jag ingen som kan hjälpa tpill med droppet. Jag har inte bestämt ännu om jag ska göra utredning eller inte i Aten,funderar på att kanske självmedicinera.

    Jag fick en dotter på tredje ivf. Hade börjat med akupunktur innan behandlingen och fick väldigt bra resultat av 9 ägg 7 befruktade och 5 till frysen. Har nyss gjort ett fet som blev minus. Jag har crohns sjukdom. Är det någon mer här inne som har den?

    Vad skulle hända om man tog prednisolon utan att kolla om man har agressivt immunförsvar?

    Sen tänkte jag fråga om jag när jag blir tex förkyld oftast blir det strax innan mens betyder det att mitt immunförsvar är lite nere?

    Många tankar snurrar runt i skallen på mig och jag vet inte vad jag ska göra.


    Jag avråder dig med Crohns sjukdom att experimentera med kortison. Med Chrohns sjukdom har du ev också höga tfn alfa och behöver Humira injektioner. Behöver inte vara så men det jag läst senaste året ringer en klocka kring Crohns.

    Ang förkylning så var jag förkyld varje ägglossning/mens i 6-7 mån innan jag fattade att det var ett mönster. Strax därefter fick jag akuta problem med endometrios. Därav mina problem med förkylningen tiden. Det hände mig även vid ivf ca RD 7 kom influensa symptom.
  • mom2012
    pink lily skrev 2015-11-27 14:00:01 följande:

    Usch, nu kommer det röttblod och små klumpar levrat blod ... Häller i mig massor med vatten, fick det rådet vid förra blödningen. Varit orolig i magen hela dagen och bajsat massor ... Drar och känns spänt i höger sida innanför höften. Jag vet man inte ska drabbas av panik, men inte lätt när det händer. Typiskt att det är helg snart .. Å andra sidan, vad kan man kolla upp i vecka 5 egentligen, vid en blödning?


    Förstår så väl hur du mår och tönker nu. Avvakta och se hur det utvecklar sig. En blödning måste inte betyda slutet. Försök slappna av (svårt jag vet) och gör ngt mysigt och lugnt ikväll. Om du mår dåligt och är orolig sök gynakuten men inte säkert de er något. Jag var på vul v5 och de såg inte mkt men det är olika. Det gav ärligt mer oro att de ingen såg mer än hinnsäck. Det va för tidigt sa sade de. Först v6 såg de hinnsäck gulesäck mm. Håller tummar och tår att det bara är är en ofarlig blödning.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!