• UndrandeSökare

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej Hope !

    Hoppas det går bra vid samtalet med Dr D imorgon. Tänk på att han inte är så bra på att passa tider. Till mig ringde han drygt en timme efter utsatt tid.

    Skriv gärna ner dina frågor på ett papper först innan samtalet så du inte glömmer något. Dr Ds utredning kostar ca 20.000-25.000kr. Flyg och hotell bokar du själv via resebyrå eller internet. SAS och även andra flygbolag flyger till Aten. När det gäller hotell så har många här i tråden valt att bo nära Syntagmatorget som är centralt och nära till både tunnelbana, resturanger och många apotek. Om du har möjlighet så stanna gärna i en hel vecka i Aten och passa på att kombinera besöket hos Dr D och medicinshopping med sightseeing. Det finns massor att se i Aten ! Alla mediciner du behöver kan köpas receptfritt på Apoteken i Aten. Köp gärna mer mediciner än Dr D rekommenderar. De vanligaste medicinerna Dr D ordinerar är Baby Aspirin 100mg (motsvarar trombyl), Clexane 6000ie sprutor (motsvarar Fragmin), Prezolon 5mg (motsvarar prednisolon), Intralipid 100ml eller 250ml. Natriumklorid 100ml (Koksalt att späda intralipid med). Så kolla upp att du har giltigt pass, bra skor, bagagevåg (för att undvika övervikt på väskorna) och 2 bra resväskor (vätskor och sprutor måste läggas i väskan som checkas in, tabletter kan du ha i handbagaget). En guidebok över Aten kan ju alltid vara trevligt att ha också Lycka till !

  • UndrandeSökare

    Hej canada - Låter bra att det gick bra i Aten !

    Nästa steg blir att du kommer snart att få en faktura av Dr D via mail
    och efter du betalt den kommer du att få dina grekiska och
    dina amerikanska provsvar via mail.

    Sen kommer ni bestämma en ny telefontid och Dr D kommer gå genom era provsvar med er, och därefter får ni en behandlingsplan och en excelfil
    där du ska skriva in dina provsvar när du tar blodprov i Sverige.
    De prover du ska ta kallar Dr D för FBC det betyder Full Blood Count
    och heter Blodstatus plus Diff i Sverige. Han vill också att man ska ta Progesteron. Hos Werlabs heter det istället Blodstatus plus B-celler:
    werlabs.se/halsotester/blodstatus-b-celler
    werlabs.se/halsotester/progesteron

    Här kan du kolla ifall Werlabs finns i närheten av dig:
    werlabs.se/provtagningsstallen/

    Använder du rabattkoden "fertilitetsguiden" så blir det billigare !

    Om du vill ha EU-recept av Dr D på några mediciner så säg det till honom.
    EU-recept kan du lösa ut på svenska apotek men högkostnadsskyddet gäller inte, så man får betala 100% av kostnaden.

    Lycka till med behandlingen nu !

  • UndrandeSökare

    Solkattan - håller med dig om att det är trist med svensk sjukvård, inte lönt att rådfråga dem ens. Lita du på vad Dr D säger, han vet oftast mer än de svenska läkarna vet ! Lycka till med graviditeten.

  • UndrandeSökare

    Vallmo- jag har läst här i tråden tidigare att de prover man tar här i Sverige är inte jämförbara tyvärr med dem som Dr D tar och skickar till USA för analys. Dr D tar också många fler prover än bara Nk-celler. Är du på väg till Dr D snart? På fertilitetsguiden.com under blodprover har jag för mig, hittar du info om Nk-celler om du vill veta mer om det. Man hittar också info om det i Is your body babyfriendly boken. Lycka till.

  • UndrandeSökare

    Solkattan - Jag har också läst att man ska ta kalcium tillskott om man tar kortison för att kortisonet urkalkar skelettet annars. Plus att fostret också behöver mycket kalcium när skelettet växer.

    Vissa har pratat om Magnesium och annat.

    Läs gärna tex Redan 47s gamla inlägg, hon tog en del kosttillskott och har skrivit om vad hon tog har jag för mig.

    Dr D verkar mest trycka på att alla hans patienter ska ta Folsyra, D-vitamin och Omega 3.

    Annars fråga gärna på Apoteket vad de rekommenderar.

  • UndrandeSökare

    Solkattan - Kolla gärna om ditt järnvärde också nu när du är gravid. Barnmorskorna brukar rekommendera järntabletter till gravida. Men testa olika sorter - för man kan bli mycket förstoppad av vissa sorters järntabletter så testa dig fram tills du hittar en som funkar för dig.

  • UndrandeSökare

    Vallmo- De Nk-celltester som Dr D skickar till USA för analys de testas mot Ivig och IL. Dvs de tar blodet och ser hur det reagerar på dem och hur många Nk-celler som dödas bland annat. Det görs endast i USA. Så det är en av skillnaderna mellan de svenska proverna och Dr Ds prover. Du kommer förstå mer när du får dina provresultat från Dr D. Vill du veta mer om ivig och IL hittar du info på fertilitetsguiden.com och i Babyfriendly boken. Dr D sysslar endast med IL men det finns en Dr G i London som håller på med Ivig. Det finns de här i tråden som gjort sin behandling i London. Lycka till !

  • UndrandeSökare

    Hej Elleliasson och välkommen till tråden !

    Enligt vad jag hört från andra så ska det vara dyrare i London, men Dr G i London använder sig bland annat av Ivig. Men om du vill jämföra, så kontakta flera kliniker och bestäm dig sen. Läkaren i London heter Dr Gorgy. Googla så hittar du hans hemsida. Dr Ds klinik i Aten heter Life Clinic. Sen finns det också en annan mycket populär klinik i Aten som heter Serum där Penny är chef. Aten är populärt för det är lite billigare där och dessutom kan alla mediciner köpas receptfritt på Apoteken i Aten !

    När det gäller mediciner så kan du kontakta den privata kliniken FertilitetPlus i Stockholm, de kan också hjälpa till om du behöver hjälp med droppsättning. Lycka till.

  • UndrandeSökare

    Elleliasson- Varsågod, hoppas du får användning av mina tips !

    Om du vill inboxa någon (skicka personligt meddelande till en person), så klicka bara på kuvertet uppe i övre menyn, och skriv in namnet på den du vill skriva till och meddelandet. Om du har fått nya meddelanden så står det en siffra bredvid ditt kuvert !

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!