• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2017-11-15 17:58:19 följande:

    Ariellan- Om Dr D sa att problemet kanske ligger hos din sambo, så kan det innebära att det är dnafel eller fragmentationsafel på sperman. Flera kliniker utomlands gör sperm dna fragmentationstest rutinmässigt på alla manliga patienter tex Serum och AvaRiga. Men inte Dr D.... Hade han tagit det provet på min sambo hade vi direkt sett att det aldtig skulle gå vägen utan donator. Men han tog inga tester alls på sambon och vi fick fortsätta med många månaders lönlösa försök.

    Sperm dna fragmentationstest går inte att göra i Sverige, men man kan göra det testet separat på vissa kliniker tex i Riga. Går både båtar och flyg dit. Flyget tar en timme från Arlanda.

    Du kan ju fråga Dr D om han vill att ni ska ta sperm dna fragmentationstest eller några andra prover för att utreda mer.

    Dr D brukar förklara för alla oss immuntjejer att våra immunsystem pendlar på ett mer onormalt sätt än de utan immunproblem. Pendlingarna är större hos oss. Men ditt kanske dessutom pendlar alldeles för fort.

    Hoppas Dr D kan hjälpa dig !


    Okej då förstår jag. Såg din sambos spermatest helt normalt ut på testerna som görs i Sverige?
  • Ariellan
    Zwillinge86 skrev 2017-11-15 19:04:41 följande:

    Ariellan: som UndrandeSökande skriver så var jag relativt ung i sammanhanget när de svenska klinikerna hänvisade oss till ÄD. Fick ett missfall i v11 efter spontan graviditet på första försöket när jag var 25år. Allt såg bra ut under fertilitetsutredningen, men mitt amh indikerade låg äggreserv. Gjorde några IVF:er med dåliga resultat, vilket aldrig resulterade i plus. Fick info om att låg reserv inte nödvändigtvis behöver betyda dålig kvalitet, men just dålig kvalitet är vad de svenska läkarna skyller på när jag regelbundet ändå blir gravid men får missfall. Dr.D menar istället att mitt låga amh och dåliga stimuleringsresultat (samt hormonella obalans) är ett resultat av överaktivt immunförsvar. Jag har utöver mina fertilitetsproblem inga tydliga symptom, förutom lite allergier och utslag. Blir tex ofta sjuk. D trodde att vi varken skulle behöva IVF eller ÄD, så vi försökte naturligt med immunsupport i ca 6mån sen kom vi fram i ÄD-kön och kombinerade det med immunsupport och fick äntligen en son. Blev året efter spontant gravid och började behandla vid plus, men det räckte inte och vi fick nytt missfall. Nu är vi strax igång med ÄD nr2 och då kör jag immunsupport på eget bevåg.


    Tack för svar och vad härligt att allt resulterade i er lilla son! Jag har amh på 4,5 och pcos...är det ett bra värde? Läst att det kan stiga vid pcos.
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-11-15 19:27:43 följande:

    Vi gjorde missfallsutredning i Sverige efter mina 3 första missfall och det enda testet soom gjordes på min sambo då var ett kromosomtest (blodprov) vilket var 100% normalt.

    Han fick inte göra spermatest trots att vi frågade om det. För de sa " Onormala spermier kan inte befrukta ägg" (vilket är helt fel).

    Dr D tog inga prover alls på mannen, trots att vi frågade utan vi fick samma idiotiska uttalande även av honom "Onormala spermier kan inte befrukta ägg".

    Så, svaret på din fråga är Ja, allt såg normalt ut på min sambo på de test de tog i Sverige, Dr D tog inga alls.


    Okej förstår. Min sambo fick ta blodprov (vet dock inte om är var kromosomtest) och sen gjordes också en spermaanalys som enligt läkaren var utmärkt och de var tillräckligt många och rörliga.

    Men tror du jag måste vänta till nästa cykel med att köra igång eller kan jag köra på denna? Är ju bara på dag 2 och man vill ju köra igång så fort som möjligt...
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-11-15 19:55:39 följande:

    Ariellan- Tror nog du kan köra igång i denna cykel ifall du har behandlingsplanen och alla mediciner du behöver. Du kan ju maila Dr D och säga att du är på cd2 idag och att du kör igång med hans brhandling nu.

    Sen följer du bara behandlingsplanen du fick.


    Har ju mycket av medicinerna kvar från Maries behandling. Bad också om en ordination för il. Den är ju dock på engelska, brukar klinikerna godta det?
  • Ariellan

    [quote=78194640][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2017-11-15 20:15:46 följande:[/quote-nick]Du kan ju fråga om din klinik accepterar engelska ordinationer.[/quote

    Ska begära ut journalerna från den kliniken då och undersöka det med morfologi.

    Ja, jag får kolla. Är bara rädd att de kommer säga nej om jag frågar. För tänkte först hitta en läkare som kan översätta hela ordinationen och låtsas att det är en svensk läkare men kom då (smart som jag är ;) ) på att Dr D:s namn och adress står på ordinationen...

  • Ariellan
    Jovita skrev 2017-11-15 21:32:14 följande:

    Hej Ariellan :)) skulle bara upplysa dig att Dr D gjorde ett dna fragmentationstest på min mans spermier när jag bad om det. Det kostar självklart extra men kommer inte ihåg hur mycket. Lycka till nu! :))


    Hej! Åh tack för tips! Då ska vi undersöka det :)
  • Ariellan
    Niskan15 skrev 2017-11-18 13:10:21 följande:

    Hej alla!!

    Just nu sitter vi på Arlanda och ska strax åka till Aten!!!! Tänk att detta verkligen händer!

    Från att ha googlat, tittat i olika forum och sedan tagit kontakt med denna läkare. Nu står vi här färdiga för denna kommande resa. Det känns lite pirrigt samtidigt som detta känns positivt. Vi ska strax börja på vår "barnresa" ännu en gång. Efter 4 år hoppas jag att han verkligen kan hjälpa oss!

    Håll tummar och tår för oss!

    Tips mottages på restauranger, apotek etc etc... kärlek ??


    Så härligt! Stort lycka till! :)
  • Ariellan

    Hej alla ni!

    Har precis börjat med Prednisolon som D ordinerat. Är det vanligt att man får börja med 10 mg direkt? Fått för mig att det ska trappas upp?

  • Ariellan

    En fråga om EU-recept. Det är väl inte samma A4a-papper som själva ordinationen på intralipidroppet?

    Hur ser liksom själva EU-receptet ut?

  • Ariellan

    lill111- jag brukar ta crp (snabbsänka) och det är ett prov som mäter ett protein i kroppen som stiger vid inflammation. Så är crp högt tyder det ju på att kroppen försöker jobba bort något, tex ett embryo.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!