• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Vilaa
    aylak skrev 2014-05-15 08:05:13 följande:
    Det ville sig inte för vår del den här gången heller. Finfint embryo som inte vill stanna kvar. Trots 7 dropp under den här FET-cykeln och höga doser Pred. Jag hade "immunattackssymptom" med ont i leder, nacksvett och stelhet i nacken och såg rätt sjuk ut - ungefär 6 dagar efter återföringen - dock var mitt FBC ok då. Kan immunförsvaret sabotera utan att det syns i blodproverna? Någon???

    Beklagar :( var ibte heller meningen att zin's kommentar till dig skulle få en smiley med. Tycker du är en jäkla kämpe med alla dropp osv!!! kram
  • mumwannaB

    Inboxar dig Bling. Är ingen teknikstjärna men ska nog lyckas göra som Zwillinge.

    Här väntar vi otåligt på vår lilla Atenbebis. BF på söndag!

  • Snart lycklig
    mumwannaB skrev 2014-05-15 12:39:32 följande:
    Inboxar dig Bling. Är ingen teknikstjärna men ska nog lyckas göra som Zwillinge.

    Här väntar vi otåligt på vår lilla Atenbebis. BF på söndag!

    Oh så spännande! Vilken Atenbebis blir det i ordningen?

    Tänker på dig och hoppas allt går bra!
  • Snart lycklig

    Jag vill bara informera er om:

    Om någon har recept på Suprefact injektionsvätska, så skynda och hämta ut. Sista försäljningsdatum har gått ut, kommer inte att kunna levereras längre, enligt killen på mitt Apotek (han frågade även chefen).

    Jag fick lite panik då jag idag ringde för att beställa mitt sista uttag som jag har på recept. De hade inga och leverantören hade slutat att leverera. Om Apoteken har det kvar, lämnar de säkert ut det om ni har recept.

    Jag hade dock lite tur, då det fanns en leverantör som fortfarande levererar.

    Jag vet inte mera och har inte heller några exakta fakta vad som gäller.

    Kanske är det inte heller så många som använt Suprefact injektionsvätska för nedreglering. (Mycket smidigare än nässpray tycker jag, jag vet alltid att jag får i mig exakt rätt dos, oavsett nysningar och annat. Tycker det är synd för andra att de slutar med den.)

  • mumwannaB
    Snart lycklig skrev 2014-05-15 16:14:33 följande:

    Oh så spännande! Vilken Atenbebis blir det i ordningen?

    Tänker på dig och hoppas allt går bra!
    Tack :) Vet inte riktigt vilken det blir i ordningen. Kan vi vara uppe i 11-12 st?

    Hoppas verkligen att du ska få se positivt resultat av ditt slit med att samla embryon!
  • Snart lycklig
    mumwannaB skrev 2014-05-15 22:00:07 följande:
    Tack :) Vet inte riktigt vilken det blir i ordningen. Kan vi vara uppe i 11-12 st? Hoppas verkligen att du ska få se positivt resultat av ditt slit med att samla embryon!

    Tack rara!
  • Zinfandel

    Den senaste listan jag kunde finna var från våren 2013 (8 st då!) så en del har hänt sen dess! Flört

    Kan inte ni som har lyckats fylla på så att vi har koll på hur många immunbebisar det har blivit eller som är på väg SkrattandeFödda:


    Lully Hill: Son född 120702 Poussin: Gravid på 5:e IVF försöket. Fött en son. Perry6: Fått en son. Lillih: Fått barn. Tjorven: Fått en dotter
    Hjärtefröjd: 6 IVF:er  TWH: 9 missfall, gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF. HollyGolightly: 6 ET, tvillingar På väg:
  • Solkattan

    Nu har jag fått brev från försäkringskassan om ersättning för vården i grekland. Lite förvånande så kräver de komplettering. Tre punkter. Punkt ett: en patientjournal eller liknande från den behandlande läkaren i Grekland som visar, vilken typ av behandling jag fick samt läkemedelsremiss. Underlag som specar kostnader (till exempel kvitton eller fakturor i original). Sen sist så vill de ha medicinskt underlag (typ journalkopior ) som beskriver min diagnos ifrån Sverige. ( om möjligt??) Är det någon här som mailat dr d och fått nån form av patientjournal? Får lite panik när kompletteringen måste vara inne senast den 2:e juni.!! Vad har ni andra skickat in... ? Aylak: ledsamt.... :(. Det är skit att det inte ska gå när allt gjorts enligt plan...

  • Snart lycklig
    Zinfandel skrev 2014-05-15 22:30:43 följande:
    Den senaste listan jag kunde finna var från våren 2013 (8 st då!) så en del har hänt sen dess!  Kan inte ni som har lyckats fylla på så att vi har koll på hur många immunbebisar det har blivit eller som är på väg  Födda:
    Lully Hill: Son född 120702 Poussin: Gravid på 5:e IVF försöket. Fött en son. Perry6: Fått en son. Lillih: Fått barn. Tjorven: Fått en dotter
    Hjärtefröjd: 6 IVF:er  TWH: 9 missfall, gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF. HollyGolightly: 6 ET, tvillingar På väg:

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!