• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    SL: råkade finna denna beskrivningen häromdagen (ja, det är sköljning), kanske har du redan sett den men det finns kanske andra som ska göra det som inte har sett det:

    In short, the content of the ampule was aspirated into a 1-ml insulin syringe, the Tomcat catheter was introduced into the endometrial cavity as performed during an intrauterine insemination and the content of the syringe was slowly injected into the cavity, while the catheter was gently moved back and forth. Upon completion of the injection, the syringe was disconnected, a small amount of air was aspirated, the syringe was reconnected to the catheter and the air bubble was injected, to pass whatever small amount of G-CSG was left in the Tomcat catheter into the endometrial cavity.

    ACA IgM är kardiolipiner, alltså antiktoppar mot det.
    www.wieslab.se/index.php&pageId=67&subId=65&langId=2&productId=43

    TG är jag lite osäker på men tror att det är thyroglobulin och har väl med sköldkörteln att göra.

  • OneLife

    Födda:
    Lully Hill: Son född 120702
    Poussin: Gravid på 5:e IVF försöket. Fött en son.
    Perry6: Fått en son.
    Lillie: Fått barn.
    Tjorven: Fått en dotter
    Hjärtefröjd: 6 IVF:er
    TWH: 9 missfall, gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF.
    HollyGolightly: 6 ET, tvillingar
    Cathy; fått en dotter
    Che71; 6 missfall, fått en dotter
    Angel00 - Fått en dotter

    På väg:
    OneLife: Just nu i v 31 efter 10 missfall, alla på naturlig väg.

  • che71
    pink lily skrev 2014-05-18 06:45:14 följande:
    Hej! Grattis till alla som blivit gravida och fått barn! Undrar hur gamla Atenmammorna varit när de lyckats. Jag ger nu definitivt upp egna ägg, men det faktum att jag fyller 45 i år och ska börja min immunresa först nu gör mig så stressad, det kan tydligen behövas flera försök med immunbehandling också. Jag tänker: - Hinner jag få min chans att verkligen prova min lycka med immunbehandling innan jag helt enkelt är för gammal? Och, inte minst, hinner vi få ihop pengarna som täcker alla undersökningar och behandlingar+ IVF? Den här stressen över åldern och ekonomin är verkligen knäckande. Kommit fram till att jag helt enkelt måste byta jobb för att tjäna mer, någon som fått göra liknande åtgärder?



    Hej! Jag är 42 o fyller 43 om 3 månader

    Fick barn för 2 veckor sen.

    6 missfall o nästan 4 års försök innan dess.

    2:a immunbehandlade graviditeten lyckades

    (Förra var ofostrig)
  • Zinfandel

    Lägg hellre till infon i listan ,))

    Lully Hill: Son född 120702 
    Poussin: Gravid på 5:e IVF försöket. Fött en son. 
    Perry6: Fått en son. 
    Lillie: Fått barn. 
    Tjorven: Fått en dotter 
    Hjärtefröjd: 6 IVF:er 
    TWH: 9 missfall, gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF. 
    HollyGolightly: 6 ET, tvillingar vid 35, 2:a immunbehandl
    Cathy; fått en dotter 
    Che71; 6 MF, fick en dotter vid 42 och 2:a immunbehandl
    Angel00 - Fått en dotter

    På väg:
    OneLife: Just nu i v 31 efter 10 missfall, alla på naturlig väg.

  • Blingbling

    Inte för att jag ska lägga mig i...men varför inte göra en separat tråd där listan ligger? Kanske med namnet "Vi som fått barn efter behandling i Aten" eller något i den stilen. Då kan ju alla som vill lägga in sig göra det där och så blir det lättare för de som undrar, nu och i framtiden, att få reda på hur många som "gått i mål". Bara en enkel fundering från min sida

  • Zinfandel

    Bra idé om FL funkat bättre Flört som i de slutna trådarna, där blir det bra, men nu tycker jag personligen bara att det blir rörigt och lättare om den hänger med i tråden. 

  • Katt12

    Åh, jag blir så imponerad av hur du orkar, Snart Lycklig! Men det måste vara härligt att ändå känna att du har en behandlingsplan att följa. Själv har jag kroknat känns det som, känner mig maktlös och vet inte vad 17 jag ska göra som ska förbättra situationen.

    Känns som att mitt stora problem är den här upplevelsen av inflammation i kroppen mellan ÄL och mens, som säkert har med endo att göra; för mkt prostaglandiner eller vad det nu är som ställer till det. Men det är så omotiverande att ingen läkare kan hjälpa till eller ens känner igen symptomen. Som ni kanske minns googlade jag på detta och hittade träffar på utländska sajter, bl a en amerikansk läkare som på pricken beskrev mina symptom. Men det är ju inte riktigt aktuellt att boka tid där. Har faktiskt mailat kliniken, men fick "förstås" inget svar:(.

    Och när jag läser att fettsyrorna i IL är ngn slags förstadieämne till prostaglandiner vet jag inte om jag vågar ta mer IL heller. Faktum är att jag aldrig mått så dåligt som under min IVF i höstas med immunsupport. Ledvärk som bara den, svettningar och allmänt dåligt mående under ruvningen.

    Nåja, är kanonförkyld just nu (lagom till ev implantation denna månad, så slemhinnan lär inte vara i bästa skick), kanske det som blev "droppen" just idag för min ork. Ha en fin måndag alla som kämpar och hoppas verkligen du lyckats hitta en gyn som kan hjälpa till med sköljningen, SL!

    Förresten, vad är det för funktion som detta ska fylla? Kanske är ngt man borde testa (när jag tänker efter nämnde faktiskt Dr D detta senast vi pratade för några månader sen)...?

  • Zinfandel
    Blingbling skrev 2014-05-18 22:28:31 följande:
    Okidoki Zin smile1.gif
    Det innebär alltså naturligtvis inte att vi inte ska ha det Flört. Om någon föredrar en separat så fix it SkrattandeSolig
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!