• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    FineS skrev 2014-06-10 21:31:14 följande:
    Är det någon särskild orsak till att du inte får IL? D är ju oftast rätt snabb på att sätta in det.

    Jag har inte svarat bra på IL vid tidigare två fulla färska IVF med ET. Sedan testade vi Neupogen i höstas i samband med någon stimulering, där D verkligen hade koll genom blodprover på min kropp och hur jag svarade på Neupogen. Min kropp reagerade verkligen positivt, varför vi valt Neupogen inför denna FET. Tanken var dock att vi skulle komplettera med IL, men det har inte behövts, då min kropp under hela denna förberedelse (efter start med Neupogen) och även nu under ruvning varit i perfekt immunbalans. Jag gjorde också en hysteroskopi för ca 1 månad sedan, vilket D också säger har påverkat min immunbalans. Jag jan bara konstatera att mina blodvärden är perfekta i alla fall. För mig gäller det nu "bara" att jag fått tillbaka minst en mycket bra bladtocyst. D säger också att IL är mkt skonsammare för kroppen och fungerar/ger samma effekt, men som i allt annat är vi olika, vi svarar olika på mediciner. Sedan har vi i grunden säkert olika problematik också. Man jan kombinera IL och Neupogen om det behövs.
  • che71
    FineS skrev 2014-06-10 20:21:28 följande:
    Tack Che:) hur har det gått för er? Kram



    Maja föddes 2 Maj

    Ligger här i min famn o somnar om igen efter amningen.

    Sugklocka o läskig förlossning på slutet o tyvärr har jag fått framfall som förhoppningsvis ska gå bort med extra knipövningar o tiden.

    Men Maja mår bra o växer o är en underbar liten tjej. .vi har haft sån tur!
  • Vilaa
    Snart lycklig skrev 2014-06-10 15:46:28 följande:

    Tveka inte, gör hyston, även om det blir ett avbrott i semestern.
    Jo, jag har bokat båtresa från Gotland och tillbaks nu, mitt i semestern, så operationen blir av. Tog billiga båtbiljetter på natten så kommer 4 på morgonen här till sthlm och sen åker jag tillbaks 23 på kvällen efter operationen. Hoppas bara det verkligen blir en hysto gjord för hon gynekologen sa att hon bara tar bort saker om hon uppenbart ser att det ska tas bort..Vet inte hur det funkar liksom, har ju förstått att det inte är som i Grekland när man gör hysto men något borde det väll göra. Sen blir det badförbud osv i 3 veckor, denna sommar med..Tjo...

    Inte meningen att låta bitter men va fan ibland krockar allt, vill bara nuppa i sängen som andra och sen klar.. Ahh!
    Men men, nu fixar jag operation, ska testa att ta ut antibiotikan från Dr D´s recept och sen är jag igång.
  • Solkattan

    Så sitter man på tåget till Stockholm igen. Trodde jag skulle missa det iom. En bråkande p automat. Dessa hormoner i kroppen och värmen gör mig alldeles labil. Tur att ingen pvakt såg när jag våldförde mig på automatj* veln! Tillslut tog den åtminstone emot pengar. Sen väl på tåget ringde jag gyn för att ta reda på mitt fbc/prog/östradiol värde från igår. Och det var sååå svårt. Fick bara ut de siffror som avvek. Nu har lpk, neu stuckit iväg. Redan innan transfer.. ? Uppe på samma nivåer som efter transfer vid färsk försöket i april. ( lpk: 10.3 och neu: 8.4) Sen fick jag progesteronet. 48. Känns som ett rätt högt värde ? Ska ligga över 20 har jag läst. Östradiolet hade stigit ytterligare. 3818. Kanske inte konstigt att man känner sig totalt hormonstinn! Vad är ett " bra" östradiolvärde egentligen.. Någon som vet.. ?

  • Ingrid1989

    Fråga... Ni som gjort/ska göra titthålsop i sverige, hur länge fick ni vänta? Betalar landstinget eller privat?

    Hår detta åt skogen vill jag få göra en och det verkade inte omöjligt..

    Magkänslan säger mig inget gott och tårarna rinner okontrollerat. Varför ska det behöva vara så svårt?!

  • Snart lycklig

    Bra Vilaa! Ingrid, jag är också helt i obalans. Igår grät jag mkt! Nu sitter jag på Atens flygplats och väntar på boarding. Bad ett svenskt par hjälpa mig att lyfta upp resväskan vid "bag drop". Sa att jag hade gjort en operation. Så snällt av honom. Får se hur jag löser det från bagagebandet hemma på Arlanda. På hotellet puttade jag ner den från bagagepallen. Skit samma om väskan går sönder.

  • Snart lycklig

    Solkattan, hejja! Lite humör är bra! Ser automaten och dig framför mig! 😾 Lycka till med droppet. Vad svårt det kan vara med provsvaren. Fattar de inte hur viktiga de är! Kanske din man kan hämta dem åt dig, så du får en komplett utskrift. Snart är du också i ruvarfas! 😍

  • Ingrid1989

    Det här är det värsta med att. Psykiskt tortyr!!! Jag har drömt om blod och tårar. Crinone är äckligt och känner mig äcklig. Vill kunna mysa med min älskade sambo men hur ska det gå till?! Idag är en "sån" dag då allt känns hopplöst. Och så regnar det..

    Önskar man kunde trolla?!

    Be om hjälp i sverige också, ta hand om dig!!


    Snart lycklig skrev 2014-06-11 11:36:26 följande:
    Bra Vilaa! Ingrid, jag är också helt i obalans. Igår grät jag mkt! Nu sitter jag på Atens flygplats och väntar på boarding. Bad ett svenskt par hjälpa mig att lyfta upp resväskan vid "bag drop". Sa att jag hade gjort en operation. Så snällt av honom. Får se hur jag löser det från bagagebandet hemma på Arlanda. På hotellet puttade jag ner den från bagagepallen. Skit samma om väskan går sönder.

  • NinaCamilla

    Ingrid: Jag har fått vänta titthålsoperation (laproskopi) i Sverige i 6 månader eftersom under sommaren stänger alla sjukhus och kliniker. Vårdgaranti 3 månader lovar inte att du kan få operation inom den tidsgränsen utan sjukhusets tidsplanering. De brukar har mycket tryck på operationer, tyvärr. Därför vände jag mig till Grekland eftersom jag fick inte tid sist utan hade väntat längre än 3 mån.

  • pink lily

    Är det någon som fått hjälp av sin utländska ivf- klinik att medicinskt reglera sina sköldkörtelvärden? Måste det gå via svensk läkare? Är det i så fall pga övervakning/uppföljningen? Jag kan inte ens få en läkartid på VC. På telefon tycker de att värdena som jag nyss tagit är helt normala. Visst, mina värden har förbättrats TSH ner från 2,6 till 2,1, och T4 fritt upp från 14,4 till 17 ( utan medicin). Men inte optimala värden i fertilitetssammanhang, o dessutom lider jag ju av hormonobalans ( progesteronbrist). Vet inte vem jag ska börja tjata på i Sverige för att få prova att förbättra värdena ännu mer. De första värdena är inför förra ivf för ett par år sedan, o de förstår jag nu var inte så bra.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!