• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • LinneaSvea

    Pink lily, får jag fråga vad är optimala värden i fertilitetssammanhang på dessa prover?? och är det någon som vet hur jag kan få en hyseroskopi gjord i Göteborg, det verkar inte finnas någon som vill göra det på mig, blir 44 i sommar.

    Jag försöker bara med hemmaförsök då min sambo inte vill göra något annat men jag följer er alla här inne

    Tack för hjälpen!
     Och lycka till alla!!

  • Zinfandel
    Ingrid1989 skrev 2014-06-11 10:46:44 följande:
    Fråga... Ni som gjort/ska göra titthålsop i sverige, hur länge fick ni vänta? Betalar landstinget eller privat?
    Hår detta åt skogen vill jag få göra en och det verkade inte omöjligt..
    Magkänslan säger mig inget gott och tårarna rinner okontrollerat. Varför ska det behöva vara så svårt?!
    Jag var väldigt tydlig med att jag kunde ta ett återbud med kort varsel men jag hade inte räknat med att de skulle ringa för en tid typ "på torsdag" Flört och då kunde jag tyvärr inte så jag fick vänta några veckor till och op blev av ganska exakt 1 månad efter remitteringen och det gick via landstinget. Men det tog mig 2 heldagars telefonerande för att få till remissen över huvudtaget….
  • FineS
    Snart lycklig skrev 2014-06-10 22:41:10 följande:
    Jag har inte svarat bra på IL vid tidigare två fulla färska IVF med ET. Sedan testade vi Neupogen i höstas i samband med någon stimulering, där D verkligen hade koll genom blodprover på min kropp och hur jag svarade på Neupogen. Min kropp reagerade verkligen positivt, varför vi valt Neupogen inför denna FET. Tanken var dock att vi skulle komplettera med IL, men det har inte behövts, då min kropp under hela denna förberedelse (efter start med Neupogen) och även nu under ruvning varit i perfekt immunbalans. Jag gjorde också en hysteroskopi för ca 1 månad sedan, vilket D också säger har påverkat min immunbalans. Jag jan bara konstatera att mina blodvärden är perfekta i alla fall. För mig gäller det nu "bara" att jag fått tillbaka minst en mycket bra bladtocyst. D säger också att IL är mkt skonsammare för kroppen och fungerar/ger samma effekt, men som i allt annat är vi olika, vi svarar olika på mediciner. Sedan har vi i grunden säkert olika problematik också. Man jan kombinera IL och Neupogen om det behövs.

    Grattis till perfekta blodvärden! Håller tummarna för twins, men en räcker gott och väl också:)
  • FineS
    che71 skrev 2014-06-11 04:16:26 följande:
    Maja föddes 2 Maj Ligger här i min famn o somnar om igen efter amningen. Sugklocka o läskig förlossning på slutet o tyvärr har jag fått framfall som förhoppningsvis ska gå bort med extra knipövningar o tiden. Men Maja mår bra o växer o är en underbar liten tjej. .vi har haft sån tur!

    Grattis, äntligen Che!!! Man får aldrig ge upp!!! ❤️
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2014-06-11 13:48:07 följande:
    Är det någon som fått hjälp av sin utländska ivf- klinik att medicinskt reglera sina sköldkörtelvärden? Måste det gå via svensk läkare? Är det i så fall pga övervakning/uppföljningen? Jag kan inte ens få en läkartid på VC. På telefon tycker de att värdena som jag nyss tagit är helt normala. Visst, mina värden har förbättrats TSH ner från 2,6 till 2,1, och T4 fritt upp från 14,4 till 17 ( utan medicin). Men inte optimala värden i fertilitetssammanhang, o dessutom lider jag ju av hormonobalans ( progesteronbrist). Vet inte vem jag ska börja tjata på i Sverige för att få prova att förbättra värdena ännu mer. De första värdena är inför förra ivf för ett par år sedan, o de förstår jag nu var inte så bra.
    Stirra er inte blinda på västerländsk medicin och artificiell medicin, Levaxin är långt ifrån lösningen på allt. Kontakta en homeopat vettja, vilket är vanligare vid sköldkörtelproblematik i t ex Tyskland DrömmerKyss
  • pink lily

    LinneaSvea, Optimalt TSH: 1, max 2. Om 2 är ok beror på hur högt T4fritt ligger, om det är högt så kan TSH ca 2 duga. Se Zinfandels webbsida Fertilitetsguiden (sidan om sköldkörteln) för mer info+ vad ivf-kliniker förordar. I Sverige är övre gränsvärdet för TSH nu 3,7, och kan vara svårt att få förståelse för att gränsen bör vara en annan i fertilitetssammanhang.

  • pink lily

    Slog mig att kan vara 3,5 års behandling med kinesisk medicin som givit mina förbättrade sköldkörtelvärden, i så fall är det bara att fortsätta på det spåret 😊 Tyvärr har jag inte 3,5 år på mig att korrigera det ytterligare, men kanske går det att lägga mer krut på just detta. Intressant med metoderna i Tyskland, har hört att homeopati är stort där-t o m inom idrottsmedicin.

  • Snart lycklig

    FineS, tack snälla, fortsätt att hålla tummarna för twins! Självklar skulle jag bli den lyckligaste kvinnan på jorden om jag skulle få ett barn! Kram.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!