• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • södertjej
    Snart lycklig skrev 2014-06-27 07:57:27 följande:
    Angående min sambo, så är han självklart ledsen för att det inte lyckades, men mest för min skull. Detta kan låta lite konstigt, men han "klarar" sig, han har redan två vuxna barn. Han gör detta för min skull. Naturligtvis blir det för vår skull, då barn eller inte barn påverkar hela mig och vår relation. Han sa senast i förrgår, att han ser hur jag tittar, vänder och vrider mig, när jag ser barnvagnar, gravida, barnkläder i skyltfönster etc, han ser hur jag lider och önskar. Han känner också en skuld, då det ärligt faktiskt betor på honom att barnförsöken rejält fördröjdes. Tyvärr är det sanningen. Jag har skött all kontakt med D ensam, min sambo har inget behov att vara med vid något samtal. Inte helt av ointresse, det har varit och är bara så. Kram.
    Känner helt igen mig om det du beskriver om din man, samma är det med min, att han vill att jag ska få det barn som jag längtar så efter men har inte alls samma önskan. Han har ett vuxet barn och tyvärr är det beroende på honom som även våra barnförsök fördröjdes. Även jag har varit ensam i allt som rör kontakt med D, andra läkare och att fixa med allt. Så jag förstår så väl hur det är för dig! Kram
  • pink lily

    För dem som vill gå vidare med med ÄD och ED kan jag ju kort nämna hur jag tänkt sedan jag konfronterades med en totalkraschad fertilitet vid 39 år. Flera år senare har jag under tiden som jag kämpat för att få behålla min livmoder fått en hop syskonbarn, och de lär bli fler. Jag kan bara föreställa mig hur det är att ha en tvillingsyster - eller syster- som får flera barn, och själv stå utan. Mitt hjärta värkte bara jag sett ena brorsbarnet efter det andra födas. Ett av barnen är så likt mig, till utseendet och sättet, men det är inte mig det ropar mamma efter. Idag tänker jag så här, jag kan inte få genetiska barn, men min svägerska har ju uppenbarligen lyckats att göra det åt mig Hon har fött någon som har så mycket genetiska likheter med mig, (och som inte är ett dugg likt henne). Alltså behöver inte jag göra det! Jag själv är väldigt lik min pappas ogifte och barnlöse farbror, en mycket omtyckt man som dog strax före jag föddes. Jag är lik honom, inte alls min mamma. Egentligen är vi inte lika, utan vi delar genetiska karakteristika, som vi ärvt från någon längre tillbaka. Det går inte att sia om vem som kommer att ärva vems utseende och personlighet, i alla fall inte med den kassa som vi barnlängtande vanliga dödliga kan avsätta för analys och diagnostik. Jag tror att alternativen ÄD och ED utgör en vändpunkt, där det blir mycket tydligt varför man vill ha barn och vad man har för förväntningar på sitt barn. Kanske är det därför som det ofta blir en krisartad upplevelse när man ställs inför faktum att välja bort egna ägg. Sist men inte minst, om vi går flera generationer tillbaka i tiden så är vi faktiskt släkt med varandra allihop. Det vet inte minst de som släktforskat! Tänk, vi är släkt med varandra alla här på familjeliv

  • Katt12

    Även jag får ont i knäna, framförallt under ruvning. Intressant att så många tycks uppleva liknande? Och att dr D kommenterat det. Och även jag har en man som hänger med på dessa turer i första hand för att göra mig glad, det är jag som är ensam "projektledare" för alltihop..;)

    Många kloka ord, pink Lily!

    Vad roligt att du fått det så bra, myran! Minns hur ledsen du var ett tag med utomkveds o allt.

  • Snart lycklig
    NinaCamilla skrev 2014-06-27 12:34:56 följande:

    SL: Det var intressant med knäna? Vad sa D om knäna? Efter min utomkveds har jag haft så ont både knäna och övriga leder att jag trodde att det berodde på cellgifter som jag fick. Då tänkte jag också på om efter all prednisolon användandet har dessa symptom. Jag fick tvärsluta pga. operation i sjukhuset och inlagt i 2 dagar där. Sjukhuset tyckte att jag kunde tvärsluta. Jag har fortfarande ont i knäna och övriga leder.


    Ja, det är intressant, för många verkar få dessa besvär efter helgången graviditet, eller också efter tidiga avslutade graviditeter, eller bara efter misslyckade behandlingar. Jag nämnde det mest och satt jag nu fått ont och då sa han att han nästan förväntade sig det. Han sa att det var en reaktion efter den korta graviditeten. Jag frågade inte så mkt, och tänkte själv att så snart jag tar bort el trappar ned på immunmedicinerna (och hormonpreparat), mår min kropp sämre. Jag mår alltid så bra under hormon- och immunbehandlingarna. Eftersom D snabbt sa att jag inte skulle trappa ner till 15 Prednisolon, utan stanna på 20 mg nu och framåt, så antog jag bara att det hade med kortisontillförseln att göra. Tyvärr frågade jag alltså inget närmare. Dock känns varken i knäna inte lika mkt idag och det är alltid värst på morgonen.
  • Snart lycklig
    Frk Röd skrev 2014-06-27 12:36:53 följande:

    Inte för att jag vill vara pessimistisk, men ca 80% lät lite väl optimistiskt.

    Jag var i Aten i måndags och fick tre blaston insatta (ÄD) och min läkare sa att det är ca 50-60% chans att jag blir gravid. "Risken" för trillingar var enlig min läkare ca 5%.


    Kanske var jag för trött (kl var 23:20 när vi slutade samtalet) och uppgiven för att uppfatta allt korrekt, men på ett ungefär, så sa han så. Jag är intresserad av att höra vilka % du fått från Peny, ang 1 blasto, 2 blasto och 3 blasto. Lycka till nu i ruvningen!
  • Snart lycklig
    myran6801 skrev 2014-06-27 16:12:35 följande:

    Kära Snart Lycklig, jag beklagar att det inte gick vägen denna gång. Har ju följt dig på din resa och var övertygad det skulle gå bea denna gång.

    Vill bara säga att ÄD är fantastiskt! Du vet ju hur skeptisk jag var innan vi beslöt oss för att överge ivf och gå vidare med ÄD! Men med facit i hand så är jag såååå lycklig att vi gjorde det till slut. Vi har idag två underbara små krabater som vi älskar över allt annat. Glömmer ofta att de är fr en donator. Den ena är en kopia av sin pappa och den andra säger alla är lik mig. Det är hon inte men folk ser det de vill!!! Dock vill jag säga att det är jobbigt med två, mycket jobbigare än jag kunde tro! Vi har haft två kolikbarn tex, inte roligt. När de både kräktes kaskader var inte heller roligt. Men även friska små filurer är krävande Tvillinggraviditet är lite tuffare. Men samtidigt är det en fantastisk gåva. Men jag skulle ALDRIG utsätta mig för att ev få trillingar med vetskapen jag har idag! Inte ens 5%! Men självklart måste var o en bestämma vad som är bäst för dem.

    Kram Myran


    Tack rara Myran! Jag vet precis hur jobbigt du tyckte det var. Du satte ord på det som jag funderat och fortfarande funderar på. Jag tänker ofta ofta på dig när jag funderar och vänder ut och in på detta med ÄD. Om det passar dig, och du vill och orkar, skulle jag så gärna vilja träffa dig igen och prata. Om du vill förstås. Jag förstår att det varit jobbigt med två spädbarn samtidigt och så kolik på det. Jag tänker som så, att det får jag ta. Det är en bonus om jag kan få två, eftersom min ålder inte tillåter en andra graviditet. På ngt sätt får jag/vi reda ut det om så blir fallet. Jag är ju inte där nu....... Jag är såååå glad för din/er skull och det känns så bra att du skriver om din lycka som du känner. Stor kram.
  • Snart lycklig

    Pink Lily, tack! Tack också för fina, kloka och tänkvärda ord. De har nog många av oss nytta av att läsa. Var står du idag? Dina planer?

  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2014-06-27 17:04:30 följande:

    Känner helt igen mig om det du beskriver om din man, samma är det med min, att han vill att jag ska få det barn som jag längtar så efter men har inte alls samma önskan. Han har ett vuxet barn och tyvärr är det beroende på honom som även våra barnförsök fördröjdes. Även jag har varit ensam i allt som rör kontakt med D, andra läkare och att fixa med allt. Så jag förstår så väl hur det är för dig! Kram


    Katt12 skrev 2014-06-27 17:57:10 följande:

    Även jag får ont i knäna, framförallt under ruvning. Intressant att så många tycks uppleva liknande? Och att dr D kommenterat det. Och även jag har en man som hänger med på dessa turer i första hand för att göra mig glad, det är jag som är ensam "projektledare" för alltihop..;)

    Många kloka ord, pink Lily!

    Vad roligt att du fått det så bra, myran! Minns hur ledsen du var ett tag med utomkveds o allt.


    Känns skönt att inte vara ensam som "ensam projektledare", även om det är lite tråkigt för oss. Känns också skönt, även om det är ledsamt Södertjej, att inte vara ensam om att brottas med känslor om att barnförsöken fördröjdes av partner och vi kan inte göra ngt åt detta nu, utan måste släppa och gå vidare, annars förtärs vi själva och våra förhållanden. Det är svårt dock, särskilt när ett misslyckande är ett faktum. Kram.
  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2014-06-27 17:04:30 följande:

    Känner helt igen mig om det du beskriver om din man, samma är det med min, att han vill att jag ska få det barn som jag längtar så efter men har inte alls samma önskan. Han har ett vuxet barn och tyvärr är det beroende på honom som även våra barnförsök fördröjdes. Även jag har varit ensam i allt som rör kontakt med D, andra läkare och att fixa med allt. Så jag förstår så väl hur det är för dig! Kram


    Katt12 skrev 2014-06-27 17:57:10 följande:

    Även jag får ont i knäna, framförallt under ruvning. Intressant att så många tycks uppleva liknande? Och att dr D kommenterat det. Och även jag har en man som hänger med på dessa turer i första hand för att göra mig glad, det är jag som är ensam "projektledare" för alltihop..;)

    Många kloka ord, pink Lily!

    Vad roligt att du fått det så bra, myran! Minns hur ledsen du var ett tag med utomkveds o allt.


    Känns skönt att inte vara ensam som "ensam projektledare", även om det är lite tråkigt för oss. Känns också skönt, även om det är ledsamt Södertjej, att inte vara ensam om att brottas med känslor om att barnförsöken fördröjdes av partner och vi kan inte göra ngt åt detta nu, utan måste släppa och gå vidare, annars förtärs vi själva och våra förhållanden. Det är svårt dock, särskilt när ett misslyckande är ett faktum. Kram.
  • Snart lycklig

    Ego: Vrider mig i sängen av menssmärtor. Denna mens blir inte nådig. Vaknat flera ggr inatt av hemsk värk och nu på morgonen har det röda börjat visa sig. Brukar inte alls ha sådan värk, så påminnelsen om att det var ngt på gång blir stor och ledsam. Det positiva, nu behöver jag inte känna stress för att inte hinna med FET med god marginal innan Life Clinic stänger den 1 augusti.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!