• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2014-06-29 07:27:31 följande:

    Che71, stort tack! Det stämmer, kollat i Fass: Diflucan 150mg som engångsdos oralt. Ska som ett skott till apoteket när det öppnar. Vill inte kleta med krämer och "injecera" upp saker i underlivet. Detta låter bra!


    Jag tog Diflucan vid två tillfällen nu innan mitt senaste FET, avstämt med dr D. Jag fick klåda och svullnad antagligen efter att Humira-sprutorna och/eller Neupogenet dämpade mitt immunsystem. Jag hade det ofta som ung, men det var länge sedan. Då det fanns rester kvar när jag kom till Aten, fick jag ta en till Diflucan, för säkerhets skull. Fanns även på Apoteket dör. Det var ju dessutom precis innan FET, sista Diflucan tog jag på måndagen i Aten innan FET som var 5 dgr senare på lördag. Jag tog också Lactal Balans, en gelé till natten i flera dgr och smörjde även lokalt några ggr med Canesten salva, innan hemma i Sverige, allt receptfritt. D ansåg att jag inte behövde smörja utvärtes om jag inte hade klåda, endast om det kliade. Jag äter alltid mjölksyrebakterietabletter. Jag ökade dosen vid detta tillfälle. Jag köper oftast av märket Innate, 20 milj ca 275:-. Finns även en starkare 50 milj för ca 575:-, köper hos Lifeland i Sthlm. Ska stå i kylen.
  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2014-06-28 19:58:02 följande:

    Just nu tar jag 300mg estradot, östrogen plåster, jag vet ännu inte hur min kropp svarat, men i huvudet mår jag markant bättte. Viagra créme , morgon kväll, vaginalt, lev m DHL fr serum. Ska enligt serum öka östrogen om det varit piller, men det jag kommer göra är att ta de två östrogenpiller som peny ordinerar mig att ta vaginalt och bibehålla 300mg plåster.

    Min gyn sem- så jag ska försöka få en tid i Nacka. Känns ändå viktigt denna gång att följa upp slemhinnans utveckling, hoppas det löser sig med VUL.

    Har idag börjat m clexane kände igår känslan att benen stumnar o känns tjocka, o huvudvärk molande. Med piller börjar jag direkt m sprutor, enl ordination. Men med plåster vill jag känna först vad kroppen säger. Har ej tagit prover.

    Tar trombyl från dag 1, fortsatt m 10mg prednisolon , 5mg folsyra- ordination. Eget: omega 3. Mivitotal kvinna 30ml, d-vitamin, calcium/magn 600/300mg.


    Tack, ska kolla lite med D. Har plåster hemma nämligen. Kan man kombinera plåster och Progynon?
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-06-29 07:55:58 följande:
    Tack, ska kolla lite med D. Har plåster hemma nämligen. Kan man kombinera plåster och Progynon?
    Ja . Men inte säkert du behöver. Jag kommer ta två piller vaginalt i kombi m plåster efter VUL.
  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2014-06-29 07:55:58 följande:
    Tack, ska kolla lite med D. Har plåster hemma nämligen. Kan man kombinera plåster och Progynon?
    Javisst, det gjorde jag senast när den inte växte till sig ordentligt. Det var mumma Kyss Men håll koll på tjockleken först!
  • Snart lycklig

    Pink lilly, såg nu att jag faktiskt tog två tabletter oralt av Diflucan här hemma i Sverige innan jag åkte till Aten, så en tredje tablett togs alltså i Aten nära inpå transfer. Rätt ska vara rätt. Tänker faktiskt ta en i förebyggande syfte inför detta sista FET också.

  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2014-06-29 09:21:50 följande:
    Ja . Men inte säkert du behöver. Jag kommer ta två piller vaginalt i kombi m plåster efter VUL.
    Zinfandel skrev 2014-06-29 10:12:00 följande:
    Javisst, det gjorde jag senast när den inte växte till sig ordentligt. Det var mumma Kyss Men håll koll på tjockleken först!
    Jag har mailat D nu och meddelat att min mens kom igår morse, där jag också påpekat att jag gärna vill försöka bygga slemhinnan lite tjockare denna gång. Den var visserligen perfekt sist i Ds ögon, tjocklek och utseende, 9 mm. Jag vet att jag ofta haft 10,xx mm eller till och med mera, så jag önskar att den blir 10 mm denna gång. Inte för att jag vet att det hjälper, men, men........ 

    Jag nedregleras ju, så jag börjar ju inte med östrogen förrän vi fått bekräftat att jag blödit ut och är fullt nedreglerad.

    Jaha, då är jag igång då för mitt sista FET. Jag skriver sista, dels för att det är det med egna ägg, men också för att jag hoppas det blir det totalt sett, och att jag inte behöver göra flera (donation). Att jag på något mirakulöst sätt lyckas bli gravid och behålla den efter kommande FET. Jag vet, inte sannolikt, men jag måste ändå försöka vara positiv och lite hoppfull, så även min kropp får in den känslan. Det skadar ju inte, i alla fall. Jag förstår att det endast är tur och mirakel som behövs!

    Jag säger det igen, jag är såååå glad för att ni alla finns.Hjärta

    Nu ska jag flumma lite.... Jag "spådde" mig innan förra FET hos min mediala frissa. Hon fick hela tiden in att jag skulle bli gravid. Hon fick hela tiden in två st (tvillingar, en flicka och en pojke), MEN hon fick också in ett avstannande (!). Det tolkades flertalet gånger som att det kanske skulle vara tre från början och att en avstannade (flicka).

    Hade ju ingen aning om att det skulle bli till frysen vid det tillfället, så kanske var de två som hon fick in som tvillingar de som hamnade i frysen och avstannadet vet vi ju nu var ett faktum.

    Antalet två stämmer med nya frysisarna
    Att jag blev gravid stämmer
    Att något avstannde stämmer

    Det är ju inte alltid lätt att tolka allt..........., men lite spännade, även om man får ta det "med en nypa salt". (När jag precis blivit ihop med min nuvarande, berättade hon exakt hur han såg ut, utan att veta något alls. Även en massa annat har stämt. Hon har också berättat att det är min mormor (och morfar) som besökt mig härhemma, när det "spökat", vilket det har.) Flört

    Jag ska till henne i nu i veckan, så får se om vi får några minuter över. Vi är ju inte heller ensamma i salongen. Det är bara att hoppas att hon får in att de är levnadsdugliga, så kanske jag åtminstone kan få en bra känsla i kroppen, oavsett hur det går. Bara det kan ju hjälpa några promille och alla promillen i positiv bemärkelse behövs!

    Ja, jag vet, flummigt värre, men halmstrån, ni vet........

    Ska nu snart unna mig och gå på ett LPG Lipomassagepass. Akupunktur började jag med i fredags (för att skynda på mensen, vilket verkade fungera) och nya kosttillskott till dyra pengar är inhandlade (igen). Då är jag där igen, alltså där jag hoppades såååå att inte behöva vara just nu...... Gråter
    Kram{#emotions_dlg.flower}
  • Snart lycklig
    FineS, hur går det för dig? Du får inte känna att du inte kan dela med dig av, förhoppningsvis glädje, bara för att vi är några som det inte gått så bra för.

    Jag hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra för dig. Berätta gärna!

    Vi delar ju både glädje och sorg här.

    Kram.
  • Snart lycklig

    Oh nej, fick precis min massagaetid avbokad, , då hon har lite ont i magen. Nåväl, vill ju ändå inte ses då. Bokade om till slutet av veckan. Jaha, det var min hållpunkt för att "överleva" dagen. Vad ska jag göra nu då?

    Jag får väl laga mat då.... Köpte en ny kokbok i fredags, "PALEO med Åsa Söderberg, naturlig mat & livsstil". Jag har direkt gått upp de 2 1/2 kg som jag gick ner under behandlingen och önskar komma ner till den nivån igen, utan att direkt banta. Det skulle varta skönt att gå in i kommande transfer 2 1/2 kilo lättare än vid förra. Paleo är ju glutenfritt och i det närmaste mjölkfritt, vilket då också blir laktosfritt. Dock är det lite kokos, som kanske inte är det mest optimala, men det går faktiskt inte utesluta allt.

  • Kattflickan

    Jag gick på Paleodiet innan jag gjorde min lyckade ivf. Gick snabbt ner 5 kg. Det enda jag hade svårt för var att äta mycket ägg och blomkål till allt. Blomkålen var god men gjorde mig dålig i magen.

    Jag är inne på min andra helt koffeinfria dag. Huvudvärken är massiv

  • FineS
    Snart lycklig skrev 2014-06-29 11:27:19 följande:
    FineS, hur går det för dig? Du får inte känna att du inte kan dela med dig av, förhoppningsvis glädje, bara för att vi är några som det inte gått så bra för. Jag hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra för dig. Berätta gärna! Vi delar ju både glädje och sorg här. Kram.

    Fina SL, jag går in i 7:e veckan i morgon. Jag känner glädje över att vi äntligen fått det efterlängtade plusset och att det fortfarande håller i sig, men oron och rädslan över att det inte ska gå hela vägen tar överhand. Jag borde vara tacksam för att jag kommit så här "långt". Jag har läst tråden värje dag, men hållit mig lite undan då jag tycker mina problem varit skitproblem om man jämför, man får lite perspektiv. Skall göra VUL 8:e juli, längtar dit, jag vill bara veta hur det ser ut där inne. Håll tummarna för att vi klarar oss dit! Kram ps. Härligt att din kämparglöd har vaknat till liv igen:)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!