• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Cathy

    Zwillinge; åh molvärk låter lovande Ruva lugnt du! Hoppas hoppas!

    barcelona: med lågt AMH skulle jag absolut ta dhea! Det finns många studier som visar att den ökar AMH värdet. Annars vad gäller protokoll är svårt men har läst att i vissa fall är kort att föredra för att inte äggstockarna ska 'stängas ner' och behöva starta om igen och kan då vara trögstartade och ge färre ägg. Särskilt för lite äldre. Annars är väl det viktiga att äggen växer i jämn takt och det gör det inte för alla med kort metod. Om du har LH värde som är relativt lågt så skulle jag föredra menopur som innehåller även LH. Men eftersom puregon innehåller endast FSH så brukar det generera fler ägg. Haha, du blev säkert inte klokare nu men kanske du kan ta upp dessa funderingar med Falun. De verkar ju relativt vettiga i denna ivf karusell. Och Q10 rekommenderar jag förstås också Uniquinol formen.

  • barcelona 78

    Cathy, tack snälla för svar! Jag är tacksam för alla råd. Angående DHEA blir jag så osäker. Enl. Dr Sher har vi med låga AMH värden och dessutom endometriom (endometrios på äggstockarna) högre testosteronvärden, därmed kan DHEA få omvänd effekt eftersom det blir för mycket testosteron.

    Med sonen fick jag Menopur och funderar nu på Puregon. Vi gjorde 3 IVFer innan, 2 med Puregon och 1 med menopur och jag svarade bättre på puregon, iallafall fler ägg. Mitt LH dag 3 ligger på 5,6 så varken lågt eller högt. Jag ska prata med distansläkaren men vet inte om hon har så mycket att komma med. Vet du var man kan få tag i Ubiquinol? Och vilka doser ska man använda?

  • MoM11

    Fy vad tråkigt Solkattan - beklagar!

    Jag gjorde ju ett misslyckat ivf förra månaden. Brukar få äl runt dag 13-14. Testade dag 12 och 13, neg. Sesan hade jag inga fler stickor och hann inte köpa. Fick ganska rejäl smärta och en liten blödning dag 18 (brukar få en liten blödning vid äl och lite ont, men inte såhär mycket). Tänkte att äl var försenad. Men sedan fortsatte blödningen + molvärk i 5-6 dagar! Ganska mycket blödning men inte som mens. Har aldrig blött mer en två dagar vid äl. Tänkte då att det kanske kunde vara en nidblödning (även om det verkade konstigt pga längden). Hade liiite ont samt en pyttespotting på dag 10 eller 11, så tänkte att äl kanske varit tidig. Gravtest idag på dag 25 var neg så det verkar inte heller stämma. Konstigt eller hur? Vad tror ni det kan bero på, oroar mig för cystor eller annat.

    Väntar nu på mens om ett par dagar. Har beställt q-10 uniqinol, pycnogenol, reservatrol efter tips härifrån. Har även lite prezolon kvar som ja tänkte ta. Tog rosenrot och apiforce denna månad, vet inte om jag ska ta det igen, känns som så oerhört mycket man stoppar i sig. Försöker även med basisk kost, akupunktur... har säkert glömt nåt. Ska försöka slappa i jul, sedan ta ett beslut om det är värt ett fjärde försök här hemma, om jag ska åka utomlamds, vart i så fall och om jag då ska testa hysto innan. Mycket att tänka på.

  • Zwillinge86

    Redan: officiell testdag 22/12, men D har ordinerat hcgprov på fredag så jag tänkte köra på det. Får nog inte provsvar förrän tidigast måndag så jag kör gravtest på tisdag morgon om jag inte har anledning att tro att det gått åt helvete innan dess.

  • Redan47
    Zwillinge86 skrev 2014-12-09 00:07:37 följande:

    Redan: officiell testdag 22/12, men D har ordinerat hcgprov på fredag så jag tänkte köra på det. Får nog inte provsvar förrän tidigast måndag så jag kör gravtest på tisdag morgon om jag inte har anledning att tro att det gått åt helvete innan dess.


    Ja gör hcg blodprov, då blir det riktigt besked, slippa spekulera. Nervpärs ändå att ruva. Tar du werlabs eller VC ? Har du någon som fixar remiss på hcg. Håller tummar:)
  • Zwillinge86
    Redan47 skrev 2014-12-08 23:19:24 följande:

    Ja gör hcg blodprov, då blir det riktigt besked, slippa spekulera. Nervpärs ändå att ruva. Tar du werlabs eller VC ? Har du någon som fixar remiss på hcg. Håller tummar:)


    Hcg remiss har jag bara på werlabs.
  • leah2012

    Så himla tråkigt solkattan! :(

    Angående q10 jag vet inte. Jag åt 600mg i flera månader. Ubiquinol. Äggen blev inte bra. Massa vitaminer också. Varit bättre innan. Kan ju varit ngt annat också. Jag har nog lite högt på prolaktin. Ska man försöka medicinera mot det kanske nästa gång? Eller prova melatonin? Usch det blir så mkt grejer ja. Jag behöver gå in på neupogen nu också. Vet ej hur mkt än. Någon som kan berätta hur ni blivit ordinerade det av d?

  • Cathy

    barcelona; testa testosteron och dhea så får du veta dina värden. Jag tror att endon mest blommar upp av östrogen. Har läst på om dhea och det verkar som att små doser (särskilt under 50mg/dag) inte påverkar testosteronnivån nämnvärt. Om dina ägg varit mogna vid ÄP så kör puregon, den ger säkert fler ägg.

    MoM; tråkigt att ivfen inte lyckades. Hmm, svårt att säga vad för blödning du hade. Hormonobalans efter ivfen?

    leah: jag tycker absolut du ska medicinera mot högt prolaktin. Kör prolaktinet i botten. Då får man bästa balans mellan de andra viktiga hormonerna. Jag kör en sådan kur just nu, berättar sedan hur det gick. Melatonin rekommenderar jag inte, så stor positiv verkan har den inte på äggen och sänker dessutom östrogennivån, så inte att föredra...Vill man ta vitaminer och tillskott så tycker jag man ska satsa på ett multivitamin, D-vitamin (D pearls, finns på apotea) och Q10. Lipoinsyra förbättrar också äggkvaliteten.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!