• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Kattflickan
    Zwillinge86 skrev 2015-01-11 16:19:40 följande:

    Är det bara prednisolone och progesteron som är viktigt att man trappar ner, eller gäller det några mer av immunmedicinerna? Rmc vill att jag minskar med en vaggis per vecka från och med v.12, men jag tänkte trappa ner först efter v.15. Men prednisolonet vet jag inte hur jag ska tänka kring. Håller på att räkna på hur mycket mer jag måste hämta ut för att klara mig.


    Men progesteronet ger väl ingen verkan efter vecka 12?

    Jag trappade ner tidigare och slutade helt i vecka 10. Eftersom jag redan känt av min hepatos, som är en slags allergisk reaktion på progesteron och östrogen så vågade jag inte ta progesteronet längre. Efter att jag slutat så har känningarna av hepatos upphört och värdet på gallsyror sjunkit. Hoppas att jag inte slutade för tidigt med progesteron men jag bedömde risken med hepatos som större för fostret.
  • liz73

    Hej!
    Någon vänlig person som vill inboxa mig med info om var ni får hjälp med IL-dropp? i Stockholm eller i förort runtom. Jag har en kontakt redan, troligen dit många av er går för att få hjälp med IL.(vill förstås inte skriva ut var...här..) svarar gärna via inboxen.  Anledningen till att jag söker ett alternativ, är pga att jag är extremt svårstucken, ofta behövs det upp till 3 stick, på olika ställen. Följt av spruckna blodkärl, blåmärken i över en vecka.
    Det fanns en sköterska där som slutade under 2013, hon lyckades alltid på första försöket, mycket skicklig, och snabb Tyvärr är det inte samma lycka med hennes kollegor, även om de alla är väldigt trevliga och gulliga de som nu jobbar där, och jag är givetvis mycket tacksam för deras hjälp.
    Men jag ser att jag är lite av ett besvär när jag kommer dit, då det tar lite längre tid med att sätta dropp på mig. Så för både deras och min skull, skulle jag hemskt gärna vilja få ett tips till någon som är mycket duktig på att sätta nålar.
    Inboxa gärna om du har ett tips!

  • Redan47

    Kattflicka, det gjorde du rätt i! Det är hängsle och svångrem att ta progestoron v12. Och faktiskt, kan ge problem med överdosering. Frågan är väl hur mkt som doseras per dygn för art sedan trappas ner.

  • Solkattan

    Zwillinge: Jag var inne o kollade på Linköpings RMC. Och såg nåt på deras prislista som jag tidigare aldrig sett på någon prislista. Nämligen en siffra på "Avgift på transport av fryst embryo till annan svensk IVF klinik - 6475kr" samt "Avgift på transport av frysta spermier till annan svensk IVF klinik - 4525kr".
    Så det verkar som om man alltså får sätta tillbaks sina ägg på annan svensk IVF klink när det gäller syskonförsök eller privatförösk om man misslyckas med sina landstingsfinanserade.
    Undrar hur de egentligen löst det..? Alltså vilken  svensk klinik "samarbetar" de med? Får vilken svensk klinik som helst sätta tillbaks donerat material? (om "materialet" man har i frys är donerat?).
    Tycker det är väldigt intressant hur de kan ändra reglerna. Skulle vilja läsa protokollet över detta "beslut"?!

  • Solkattan

    .. så ... bara jag som "tjötar" här..? ;)
    Tänkte för er andra som tänker skicka blod till serum/grekland. Idag så var jag till banken och gjorde överföringen. Ska enligt min bank vara hos Serum imorgon.
    Så nu är det förhoppningsvis nära ett resultat...! (Så snart de har fått pengarna och blodet är färdiganalyserat så ska jag få hem mitt "svar").
    Sitter o suger lite på detta med att få recept.. enligt serum så kostar det 1000 kr att få ett recept utskrivet om man inte är "kund" hos dem. (vilket jag då inte är).
    Hur har Ni andra gjort som fått att Ni ska ta antibiotika...?
    Har Ni lyckas övertyga nån svensk läkare att skriva ut ett recept..?
    Nu vet jag ju iof. inte om det behövs... men lika bra att ställa in sig på det...

  • leah2012
    Cristine skrev 2015-01-12 00:02:11 följande:

    leah2012: Tack! Har du haft kontakt med Dr. D? Önskar dig lycka till med vidare försök. Jag tror starkt på att gluten är en bidragande orsak till uppståndelse av immunoproblem. Även om man inte märker några direkta biverkningar kan det pågå mkt på insidan. På den här sidan står intressant fakta: ladenberg.se/glutenintolerans-och-celiaki-vanligare-an-vad-vi-tror/


    hoppas det ger effekt :) ja jag är patient hos dr d. Det har gett resultat, men ännu ingen bebis :(
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!