• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • LinneaSvea

    Åh, vad härligt att det går bra SL och Zwillinge! Tänk vad fort tiden går!
    Inget roligt att tänka på för min del men ändå...
    SL får jag fråga, åt inte du typ paleokost eller LCHF och gick ner mycket i vikt?? Gjorde du detta samtidigt som du försökte bli gravid eller hade du en paus i bebisverkstaden?? och tränade du mycket under den tiden i så fall. Det känns så hopplöst att bara kunna träna två veckor av fyra om man nu ska hålla sig lugn mellan ägglossning och mens och för min del verkar det ju inte ta sig ändå . Man vill ju träna kontinuerligt. Nu kör vi ju på bara naturligt så det är ju inga implantationer. Fick dessutom mens idag, vad tycker ni tjejer, bör jag ge upp?? Fyller ju 45 i sommar och har inte sett ett plus på 1 och 1/2 år.... Stöd, tips och råd mottages tacksamt idag!

  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-28 12:30:53 följande:

    Det är säkert ingen fara. Kanske är det så att du är mera mottaglig när du tar immunstödsmediciner. Kolla med Dimitri för säkerhets skull.

    Jag har också sedan en vecka tillbaka mera molvärk igen, men det ser jag som positivt. Imorgon går jag in i v13 och vi ska göra KUB/NUPP. Lite nervös igen, med andra ord.

    Förstår dig, väntan tills kommande kontroller är olidliga. Vi som kämpat så länge i motvind har nog också så svårt att ta in allt och att det faktiskt kan gå bra. Jag fattar fortfarande ingenting och då har 30% avverkats idag!


    Jippie v 13!????Lycka till på Kub imorgon !kram
  • JZ79
    Snart lycklig skrev 2015-01-28 12:30:53 följande:
    Det är säkert ingen fara. Kanske är det så att du är mera mottaglig när du tar immunstödsmediciner. Kolla med Dimitri för säkerhets skull.

    Jag har också sedan en vecka tillbaka mera molvärk igen, men det ser jag som positivt. Imorgon går jag in i v13 och vi ska göra KUB/NUPP. Lite nervös igen, med andra ord.

    Förstår dig, väntan tills kommande kontroller är olidliga. Vi som kämpat så länge i motvind har nog också så svårt att ta in allt och att det faktiskt kan gå bra. Jag fattar fortfarande ingenting och då har 30% avverkats idag!
    Wow, grattis till att ha kommit hela 30% in i graviditeten!! JAg har ju läst i denna tråd lite i smyg i evigheter och följt din resa och är så glad att ni äntligen kommit såhär långt, efter allt kämpande
  • Anemon
    JZ79 skrev 2015-01-27 18:12:32 följande:
    Om du inte får napp på apoteket eller typ din vc så kan du inboxa din adress om du vill att jag skickar ett urinprovrör till dig. Jag har några hemma smile1.gif
    Vad snällt men nu löste det sig när jag frågade efter urinprovrör. Så nu har jag rör och bara väntar på mensen. Mailade Serum idag med några frågor och fick svar inom två timmar
  • lill111
    Solkattan skrev 2015-01-28 10:42:46 följande:

    Mom: sambon köpte dhea åt mig när han var i USA. Min tanke är om antibiotika är receptfritt? Tex doxycycline ? Om du går i tankarna att testa mensblodet för bakterier hos serum så tycks denna antibiotika "ofta" rekommenderas. Om inte annat så finns det säkert några här inne som kan tänkas köpa det av dig i andra hand...


    En fråga solkatta... Var det doxycykline du fick av serum? Var det jag fick för min lunginflammation nämligen....känner då att det kanske är onödigt att skicka blod till serum, eftersom jag redan ätit en sådan kur... Eller vad tror du/ni??
  • Athen

    Tack för ditt svar swillinge86 vad härligt att höra att du har lyckats att bli gravid, det ger mig hopp, vissa dagar så känns drömmen helt omöjlig.

    Blev ni gravid genom ivf, eller naturligt? Är du född 86?

    Hoppas att det är växtvärk.

    Grattis till dig igen o till SL och alla andra som har en bulle i ugnen. Det finns hopp för oss alla!! Kram

  • JZ79
    Anemon skrev 2015-01-28 20:49:59 följande:
    Vad snällt men nu löste det sig när jag frågade efter urinprovrör. Så nu har jag rör och bara väntar på mensen. Mailade Serum idag med några frågor och fick svar inom två timmar
    Det var så lite så. Det är så många grejer som ska fixas i denna process så en sån "liten" sak som att få tag i provrör kan ju bli otroligt jobbig. Tur det löste sig. Hoppas mensen kommer snart då Jag planerar att skicka ett sånt prov jag med om ca 2 veckor :) Ja de är grymt snabba på att svara på mail Det gillar jag!

    Någon som vet hur lång tid det tar att få svar när man skickat mensblod till serum? Jag bör få mens om ca 2 veckor, sen åker vi ner till Serum i början på mars..Frågan är ju om provet hinner bli klart...men jaja, annars får jag väl mailsvar.
  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2015-01-24 00:06:07 följande:

    SL: Åhh, det är ju underbara nyheter...  Tänkt på dig och hoppats att allt gått bra. Nu hoppas jag att du kan slappna av och njuta av att du har en liten glad och energisk bebis i magen. Känner själv hoppet öka när det funkar för dig. Så tack för det... Kram 


    Tack, hoppas det går lika bra imorgon. Dina ord värmer. När är det dags för dig att börja en behandling? Jag önskar dig all lycka till!
  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2015-01-24 21:00:31 följande:

    Snart lycklig; blir glad av att läsa att ditt senaste VUL gick fint och allt såg bra ut! Grattis!


    Tack rara. Som sagt, hoppas allt ser lika bra ut imorgon.
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2015-01-28 12:55:27 följande:

    SL : 30% redan ... Härligt !! :)


    Ja, visst är det?! Hoppas du och alla andra snart kommer efter. Det är vi alla här inne värda!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!