• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • altea
    astmatiker skrev 2015-02-04 21:53:02 följande:

    Altea: ja planen just nu är att försöka förstå vad som är huvudorsaken till våra misslyckade försök. Min man har lågt antal spermier o därför måste vi göra ICSI men efter ett antal misslyckanden började jag också misstänka immunproblem o vi åkte till Dr D. Har gjort två försök med full immunsupport nu men det lyckas ändå inte. Så är det spermierna som är för dåliga, mitt immunförsvar el är det kanske miljön i livmodern som är fientlig för ett embryo? Om någon kunde svara på det skulle jag bli väldigt glad. Vi planerar nu att ta oss till Serum i Aten för konsultation o div undersökningar (spermiefragmenteringstest, ASA bla) o hoppas de kan hjälpa oss vidare. Neupogen verkar hett just nu men ärligt talat är jag väldigt trött på alla mediciner! Dock tror jag på sköljningar av livmodern o skulle kunna tänka mig att testa det. Ska även ta ett telsamtal med Dr D framöver (för 80 euro som han kräver) o se vad han rekommenderar.


    Tack för svar! Hos oss är det inga tecken på problem med spermierna, och vi får många ägg och fina blastocyster varje gång. Dock vill de ej fastna hos mig så nåt är fel i livmodern alt. i immunförsvaret. Jag jobbar med kosten (paleo) i nuläget, väntar på att serum skall bekräfta att de tagit emot mitt mensblodprov och väntar på svar från Dr D om när vi kan ta ett (80 EUR-)samtal.

    Känner att jag börjar lessna på väntan och alla försök...lite hopplöst liksom.....men det är väl säkerligen naturligt att motivationen går upp och ner. 
    Hade vart fint med en energi-kick och något nytt revolutionerande så vi iaf kunde få se bevis på att något konkret kan förbättras (ev. bakterieflora, hysto, sköljning, neupogen, flera blastocyster vid insättning el. nåt annat).
  • che71
    HRE skrev 2015-02-05 07:18:54 följande:

    Lite svar, lite frågor och lite funderingar...

    Fråga på IL: enligt Dr D ska IL späs med natriumklorid. Men enligt min sjuksköterska är det redan gjort i påsarna nu  och inte heller utrymme att fylla på i påsarna. Är det så? Annars har jag fått outspätt de senaste gångerna och det har iof inte skadat men kan vara bra att veta.  

     


    Jag drog ut mängden IL som inte behövdes o injicerade sen in NaCl, så att det blev som Dr D ordinerade. Första gången hade jag 3 vägskoppling o en påse NaCl bredvid. Så man kan ju göra på olika sätt
    (Om de nu inte har ändrat innehållet i IL påsarna sen förra vintern alltså.)
  • JZ79

    Ni som skickat mensblod till Serum...Har ni gjort det i typ vadderat kuvert, rejält inpackat och sedan med vanlig post? Eller har ni skickat så att ni kan spåra paketet?

    Tack på förhand Glad


  • Zinfandel
    astmatiker skrev 2015-02-04 22:34:25 följande:

    Zin - mitt TNF alfa var förhöjt (36.8) o jag hade även höga CD19 (16) samt CD19+ CD5+ (25.7) när jag var hos Dimitri i april förra året. Jag har astma som diagnostiserades för ca 7-8 år sedan o tar medicin dagligen.


    Vet du om har endo? Några hudåkommor?
  • Blomman701
    JZ79 skrev 2015-02-05 15:19:16 följande:

    Ni som skickat mensblod till Serum...Har ni gjort det i typ vadderat kuvert, rejält inpackat och sedan med vanlig post? Eller har ni skickat så att ni kan spåra paketet?

    Tack på förhand


    I vadderat kuvert med lite bubbelplastrunt! Hittade aldrig provrör så jag använde en tom liten schampooflaska man kan köpa på Apoteket för att ha i vad man vill vid resor. Funkade hur bra som helst och jag struntade i spårat. :)
  • Solkattan

    Ni som är medicinskt kunniga ...

    Min mamma har haft väldigt mycket värk genom åren. Är inte den som trakasserar sjukvården i onödan ( inte som sin dotter då ). Nu har de kommit fram till att hon har atros. Knappt 60 år fyllda. Nu i dagarna hade hon så ont så hon besökte akuten. Fick där morfin tabletter som hon bara kräktes av.

    De tyckte att hon skulle gå till vc o ta kortison spruta i höften. Min tanke var då att jag har ju ett lager av kortison tabletter... Hmm.. Skulle dessa kunna hjälpa henne när hon får sådär vrålont ? Nån som har koll ?

    Kanske lider av atros ? Vad är "lämplig" dos ?

  • Redan47

    Solkatta: artros värk kommer i skov, Fick jag förklarat av handkirurgen. Det enda som hjälpt mig är faktiskt prednisolon. Fick bekräftat av handkirurg o reumatolog att ja, det är det starkaste/effektivaste steroid än något annat än anti inflammation värk dämpande medel. 4mån orörlig - sedan i samband med ett ÄD försök åt jag 5-15mg - Värk borta svullnad nere... !!! Just nu med den höga dosen är jag smärtfri i hela kroppen vilket gör att jag kan röra mig mer, det är underbart!

    Så ja, prova med 5mg och se om hon känner skillnad efter några dagar. Öka till 10, så hon hittar en dos som ger effekt. Hon ska ixå äta kalcium/magn alt kalc/D tillskott.

    JSg äter oxå nyponpulver dagligen. Ska senare få infraröd behandling.

  • astmatiker

    Zin: nej ingen läkare har hittills nämnt något om endo, inte heller Dr D. Jag har inga symtom på det heller även om jag vet att man kan ha det ändå. Gjorde hysteroskopi i somras, här i Sverige, som inte visade något.

    Hudåkommor: hudsvamp som återkommer nån gång per år, annars inget.

  • Zinfandel
    astmatiker skrev 2015-02-05 19:20:51 följande:

    Zin: nej ingen läkare har hittills nämnt något om endo, inte heller Dr D. Jag har inga symtom på det heller även om jag vet att man kan ha det ändå. Gjorde hysteroskopi i somras, här i Sverige, som inte visade något.

    Hudåkommor: hudsvamp som återkommer nån gång per år, annars inget.


    Jag hade nog satsat på att försöka få ner TNFet. Då gäller det att finna orsaken till det kan ju såklart bero på inflammationen i luftrören. Har du fler allergier? Hur mycket Prez har du tagit?
  • astmatiker

    Zin: inga allergier men har överkänslig nässlemhinna som reagerar på dofter, rök etc. Ofta täppt o rinnsnuva. Jo jag försöker på de sätt jag kan/känner till. Dricker tomatjuice o nässelte o tar förstås omega 3 samt vit D. Prednisolon - Dr D har ordinerat 10 mg från cykelns start, 15 mg fr dag 6 o sen 25 mg fr ÄP. Kanske ska öka dosen ytterligare nästa gång? Andra tips?

    Tack för att du bryr dig!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!