• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • leah2012
    JZ79 skrev 2015-02-06 17:22:11 följande:
    Solkattan, kan inte se vad det står.. :( exakt vilka behandlingar har du sökt för? Vi väntar på besked angående behandlingen vi gjort i Åbo.. Hoppas på pengar tillbaka eftersom vi är beviljade äd här hemma (står fortf i kö på SU) men man vet ju aldrig om de beviljar eller inte.. ORkar du överklaga?

    Serum hade ju funderingar på att jag skulle ta Kortisontabletter, Fragmin och Neupogen vid nästa behandling för att hjälpa slemhinnan att växa och bli treskiktad. De ville jag skulle diskutera det med min reumatolog så de inte förvärrar min sjukdom. Tyvärr har min reumatolog sagt sitt och det verkar inte vara en bra idé pga min reumatiska sjukdom. Neupogen ökar de vita blodkropparna och i mitt fall så kan den ökningen göra att min inflammation i ryggen blir sämre. Slutgiltigt besked får tas efter konsultationen på Serum när jag vet vilken dosering de tänkt och så får jag prata med min läkare här hemma igen, men just nu så verkar det som om jag får hoppas på att Progynon tabletter och Östrogentabletter ska göra susen. Sist fick jag bara Progynon, om vi lägger till plåster så kanske slemhinnan tjockar till sig som den ska.
    Neupogen vet jag, men ska Fragmin och kortison hjälpa slemhinnan växa? Någon mer som kör med det för slemhinna? Min växer väldigt dåligt :(
  • JZ79
    leah2012 skrev 2015-02-08 20:39:31 följande:
    Neupogen vet jag, men ska Fragmin och kortison hjälpa slemhinnan växa? Någon mer som kör med det för slemhinna? Min växer väldigt dåligt :(
    nej, jag menade att Neupogen skulle hjälpa slemhinnan..inte att de andra medicinerna.
  • Redan47

    Jag har två kort med mig. För ja det finns illa uttagsgrönser per vecka/dag.... Kolla med din bank.

    Men, finns ingen anledning ha de slantarna med dig från Sverige. Det Finns en bank mkt nära serum , alpha bank, där du kan ta ut till hyston. 100meter typ! Jag fördelar mina kontanter, så jag har en plånbok som jag använder för små shopping och Metro. Mindre valörer ich mynt. Värdeskåp på hotellet där förvarar jag dator pass och större sedlar. Ta absolut INTE med dig pengar till sjukhuset om du gör hysto alltså.

    Du kommer behöva antibiotika efteråt ich cyclacur, billigt , max några svenska hundringar. Finns på serum. Jag är skit trött efteråt, så jSg tagit det jag behövt där. Andra resor går jag runt på Apoteken o shoppat lite. Kontanter där ocå. Mkt få apotek som tar kort. På flygplatsen faktiskt! Apoteket vid ankomsthallen. Fråga på så försöker vi svara,

  • Snart lycklig
    JZ79 skrev 2015-02-08 21:01:46 följande:

    nej, jag menade att Neupogen skulle hjälpa slemhinnan..inte att de andra medicinerna.


    Finns säkert fler saker, men några som jag kommer på just nu som är bra för slh är: B-50-komplex, E-vitamin, Agnus Castus (munkpeppar), samt Neupogen. Har man inte tagit AC tidigare, kanske man inte ska laborera och börja precis innan ivf/transfer. Känns som det är ngt mera, som jag inte kommer på just nu.

    Vid Neupogensköljningar veckan innan transfer hjälper det till att dämpa ev aggressivt immun även lokalt i livmodern. Vet inte om man måste göra sköljningar tidigare än sista vecka innan transfer om man vill bygga slh. Jag har vid de tre behandlingar som jag gjort med sköljningar endast gjort två st veckan innan transfer.
  • Snart lycklig

    Förresten, jag har även kört med Fructus Femina (babyklister), från veckan innan transfer tills nu. Har droppar kvar för några dagar, slutar sedan. Visade Dr D och den akupunktör jag anlitade i Grekland i samband med återföringen. Godkändes av båda. FF skickade jag efter från Danmark.

  • Snart lycklig

    Kom på.... Jag tog inför denna graviditet en tablett extra Progynon per dag mot vad D ordinerade. Den extra tabletten tog jag vaginalt till kvällen. Övriga tog jag oralt som vanligt. Hade 10 mm slh dag 8 i behandlingen. Bättre än vid de två FET jag gjorde förra sommaren.

  • leah2012

    Tack snart lycklig. Hoppas på lika bra resultat som du. Jag kommer ju inte heller göra sköljningar förrän några dagar innan transfer.

  • lillebob

    Precis fått provsvar från serum, har clamydia... Berättade det för min Gyn, som hade svårt att tro detta, tog genast ett test...vem ska man tro på?

  • Solkattan

    Lillbob: det är ju just det som är problemet... de tester man gör här hemma går ju inte in på "djupet". Det kan vara så att man inte hittar just klamydia bakterierna när man endast gör en topps test. Utan man måste kolla mer "nogrannt".
    Själv fick jag negative på clamydian men positivt på ureoplasman.
    Jag litar i detta fall på serum och labbet. Äter med glädje antibiotikan och hoppas bli kvitt uroplasman!
    Googlade på ureoplasma. Och det kan vara så att man får in den i livmodern via katetern då man gör äggåterföring. Alltså den kanske inte fanns där ifrån början..
    Men som alltid har man ett val. Men efter x antal år i svenska systemet så misstror jag det mesta ... här hemma.
    Intressant o höra vad svensk testet visar...

  • Solkattan

    Då har man ringt FK. Handläggaren ska ringa tillbaks inom 2 dagar.. suck. Alltid denna väntan. Mailade Franklin labbet och frågade lite försynt om FDA "godkännande".. eller om de hade nåt "godkännande" hos EMA (motsvarigheten i EU). Samt vilka länder/kliniker de samarbetar med för övrigt i Europa...
    (Om det nu är någon klinik i europa som man i Sverige faktiskt bugar sig extra djupt och vördnadsfullt för).
    Får se om de vill svara på mitt taffligt skrivna svengelska mail.. :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!