• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    Redan: spännande ! Hoppas på lyckat resultat !

    Funderar lite på det där il-droppet som man ska ta i början på cykeln. I alla mina treatment plans så står det att man ska ta ett dropp around first day of period. Or before.

    Jag ska till Uppsala ungefär en vecka in i cykeln. Kommer resa vägen över Stockholm. Skulle passa mig perfekt att ta droppet då. Jag har dessutom cykler som är runt 32-34 dagar. Så äl sker ju senare än hos de flesta andra..?

    Känns så himla pressat med denna återsättning. Dels endast ett ynka ägg kvar ( kan ju dö redan under upptiningen). Sen att läkaren tycker ostimulerat. Är enligt mina beräkningar så att äl kommer inträffa typ dagen innan skärtorsdagen. Med min "otur" säkert så kommer min kropp streta emot o ägglosar mitt under påsken istället (då kliniken är stängd). Så droppet innan kommer vara helt i onödan ... :(. Funderar på att ringa o tjata till mig stimulerat. Men enligt ivf kliniken i Riga så ska jag inte ta femanest då det späder på endometriela hyperplasian... Usch va det här är svååårt !

    Vill bara puta in det här sista ägget i sveige så jag kan gå vidare med ed i Tjeckien i sommar !

  • che71
    JZ79 skrev 2015-03-02 09:03:07 följande:

    Nu drar jag och maken till Aten och Serumkliniken Vi har en bra magkänsla och vi hoppas att konsultationen blir bra och att de tror på att hjälpa oss med en äd-behandling med egna spermier. Aten lovar för övrigt 18  grader och sol Solig


    Va kul! Aten i början på Mars var t-shirt o sitta o sola på uteserveringar för 2 år sen exakt också, då var vi där o träffade Dr D. (Men samtidigt var det snöstorm i Frankfurt som försenade flyget hem o mina prover till Chicago.)
    Nu ligger en liten tjej som är prick 10 månader o sover så sött.

    Lycka till!
  • Athen

    Fråga till alla:

    Var köper ni era mediciner? Jag syftar på D-vitamin, omega3 och folcyra, vilken mängd tar ni om dagen? Vill någon rekommendera länka till en bra sida att handla från? Tack.

    Jag sitter nu med intralipid drop, förhoppningsvis blir det insättning om ca 14 dagar en 2-dagars fet i stimulerad cykel.

    Grattis igen till alla som har lyckats och vi andra forsätter att kämpa!, snart är det våran tur!:)

  • LinneaSvea

    pink lily, vad innebär hormonterapi, vad gör man då?? Det kanske är bra att börja göra i förebyggande syfte menar jag...?

  • HRE

    Oh, jisses - hoppas någon skåning här kan hjälpa!

    Jag har tagit FBC med diff - både i fredags och igår. Tidigare har jag kunnat få alla provsvar samma eftermiddag. Nu säger vårdcentralen att alla prover skickas till Ystad och OM diffen är förhöjd skickas den vidare till Malmö.

    Har pratat med alla möjliga berörda och nu senast med labbet i Malmö som hävdar att en diff tar en vecka! Hon trodde inte på att jag fått svaret samma dag innan för det var helt omöjligt.

    Det känns ju ganska meningslöst att ta tester om man ska vänta en hel vecka - är det någon som vet något ställe som analyserar snabbare?

    Bör väl vara i Malmö då antar jag.

  • Redan47

    Aten: mitt bas intag: folsyra 5mg/dag köper Aten, o fått recept, 3st omega3 eskimo, d vitamin minst 50ug/dag holistic, kalcium/magnesium 600/300mg global earth, b-stress global earth, sedan gör jag fysiska inköp hos min lokala life eller på nätet beror på helheten.

  • lill111

    Behöver hjälp! Är det någon som har kört proygnon i naturlig cykel??? Jag ska köra det tänkte jag! När börjar man och slutar??

    Tacksam för snabbt svar!

    Gjorde LAP och hysto förra måndagen ingen Endo tack och lov!!!Testar därför proygnon för spottings!!

  • trex2013
    Athen skrev 2015-03-02 15:12:18 följande:

    Fråga till alla:

    Var köper ni era mediciner? Jag syftar på D-vitamin, omega3 och folcyra, vilken mängd tar ni om dagen? Vill någon rekommendera länka till en bra sida att handla från? Tack.

    Jag sitter nu med intralipid drop, förhoppningsvis blir det insättning om ca 14 dagar en 2-dagars fet i stimulerad cykel.

    Grattis igen till alla som har lyckats och vi andra forsätter att kämpa!, snart är det våran tur!:)


    Jag köper mycket från iherb Vitaminer + eko produkter), de har bra priser och handlar du inte över 320kr så slipper du tullen! Iom att man knaprar en del del vitaminer så gäller det att ständigt jämföra olika nätbutikers priser. D-vit tar jag 5000mg, omega 3 3000mg, folsyran osäker på mängden har köpt i Aten men tar en tabl om dagen. sen knaprar jag en massa annat också.. =)    www.iherb.com
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!