• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • JZ79
    MoM11 skrev 2015-03-30 17:42:40 följande:

    Ni som gjort hysteroskopi:

    1. Hur länge blödde ni efteråt?
    2.Blev det mindre och mindre eller var det konstant?
    3. Hur påverkades er cykel, kom mensen tidigare/senare/som vanligt?

    Jag gjorde min hysto förrförra tisdagen, dvs 2 v imorgon. Det stod att man kan blöda 2 v men tycker inte det har avtagit! Snarare blivit mer de sista dagarna, men det kanske kan vara mensen som är tidig (dag 25, brukar få 27-28). Känner inget konstigt annars.


    Jag blödde mer eller mindre i 1-1,5 vecka efter hysterokopi. Det avtog lite efter några dagar, men sen började blödning/spottingarna igen. Helt normalt enligt Serum så länge jag inte fick feber eller illaluktande flytningar. Angående mensen så vet jag inte då jag började medicinera med Cyklakur direkt och tog sen nedregleringsspruta..mensen kom först nu. Vart har du gjort hysto? Prata med din klinik. Kan ju vara så att det är din mens som kommit nu också.
  • Snart lycklig

    Jag gjorde hysto hos Dr D i början av maj förra året, men kommer inte ihåg att jag blödde alls. Beror säkert på om ngt opereras bort, eller inte, vilket jag inte behövde. Blev gravid för första gången (vad jag vet) drygt en månad senare, i juni. Tyvärr slutade det i tidigt missfall.

  • Snart lycklig
    AnnC skrev 2015-03-30 20:11:32 följande:

    Tjejer, jag har druckit tomatjuice varje dag denna månaden, vet inte om jag har höga tnf men jag har ju autoimmuna problem med antikroppar så tänkte det kan ju inte skada.

    Frågan är, fortsätter man dricka efter man blivit gravid, gör det någon nytta då eller är det bara under försök och implantation det gör nytta? Nån som vet?


    Skulle också vilja veta. Jag har fortsatt dricka det typ varje dag hittills i min graviditet, men HATAR det. Tycker det är äckligt! :(
  • Cathy

    Solkattan; ja, Marie är verkligen vår räddande ängel! Förstår inte vad vi skulle göra utan henne! Hon ställer upp alltid! Varför inte åka förbi Sthlm och ta droppet så har du det gjort? För tänk om detta är ett finfint embryo men som sen inte kan fästa för att du skippat dropp...? Och klart du tänker på bf! Det gör man, helt naturligt och när man inte längre gör det så har man väl gett upp hoppet..? Kram och stort lycka till!!

  • Snart lycklig

    Solkattan, klart jag håller tummar och tår. Jag ska ta blodprover på onsdag morgon och kanske blir det IL på onsdag även för mig. (Inte tagit sedan 7/3.) Kanske vi ses?

  • MoM11

    Tack för era svar ang. hysto!

    Jag gjorde den på Sahlgrenska, slemhinnan var ojämn och skrapades/jämnades till, sedan var det nån annan liten fix med nåt blodkärl som kunde orsaka spottings.

    Jag ringde idag men fick inte tag i läkarn. Nu tror jag mensen är igång för det har blivit mer. Iofs tidigt på dag 25 men tror det hänt någon enstaka gång förr.

  • AnnC
    Snart lycklig skrev 2015-03-30 21:24:57 följande:
    Skulle också vilja veta. Jag har fortsatt dricka det typ varje dag hittills i min graviditet, men HATAR det. Tycker det är äckligt! :(
    Hoppas någon annan vet då nej vore ju synd att säga det är gott, men man vänjer sig lite. Och vad gör man inte

    Jag är inte gravid än. Eller kanske. Hoppas på plus imorgon! Ser svaga streck idag äl+9, endast på redigerad bild av testet dock. Och det vågar jag inte riktigt lite på
  • Missne
    Snart lycklig skrev 2015-03-30 21:22:50 följande:

    Jag gjorde hysto hos Dr D i början av maj förra året, men kommer inte ihåg att jag blödde alls. Beror säkert på om ngt opereras bort, eller inte, vilket jag inte behövde. Blev gravid för första gången (vad jag vet) drygt en månad senare, i juni. Tyvärr slutade det i tidigt missfall.


    Jag gjorde också hysto hos Dr D i april förra året. Jag tror inte att jag blödde något heller. Jag opererade inte heller bort något så det kan säkert bero på dt om man blöder eller ej. Jag fick ock inte någon mens alltså 6 månader efter hyston . Vet inte vad det berodde på om det var en slump eller om det berodde på hyston.
  • Missne
    HRE skrev 2015-03-28 11:28:47 följande:

    Ni som haft mycket nattsvettningar - när har de avtagit? Nästan varje morgon vaknar jag och fryser i dyngsur tröja. Får gå upp och byta.

    Tänker att det kan väl inte bara vara immunförsvaret utan biverkan från mediciner + helt vanligt gravidsymptom? Trots allt trycker vi ju i oss massor med östrogen och progesteron.


    Jag får alltid mycket nattsvettningar av kortisonet vilket gör att jag ibland undrar om det kan vara en nackdel för mig? Någon som vet?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!