• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    HRE: nä jag borde väl vara glad över ett plus. Men de två senaste återföringarna så har det slutat med HCG nivåer på 21-22 på dag 9 ( blasto) och sedan tre dagar senare nere under 3. Men visst kan det vara så att mitt embryo fäst sent denna gång. Får ge mig till tåls på måndag... ( kommer ändock ta hemmatestet på söndag). Mest för att se om det ens finns något streck då...

    Läste precis på nätet om blodgrupp 0. Att äggen är sämre när man blir äldre. Tur att vi kommer satsa på ed efter sommaren. För mina ägg tycks va skit... :(

  • HRE

    Solkattan (och andra!) - vänta inte på att Dr. D skriver ni ska ta dropp. Han tycks tro man kan boka in samma dag..,. Boka in ett antal med jämna mellanrum - man kan ju alltid avboka.

    Solkattan - OM nu ägget sitter där måste du göra allt. Så kämpa på!

    Kommunikation är inte hans starka sida, suck. Mailade honom mina värden idag och skrev att jag fick IL igår. Då skriver han att jag ska ta IL idag eller imorgon,,.,. Han har uppenbarligen inte läst att jag skrev att jag fick dropp igår. Jag försöker annars vara så tydlig jag bara kan i mina mail!
    Dessutom har han skrivit två gånger att jag ska skriva in datum för dropp och blodprov i Excel-arket. Det har funnits där hela tiden men nu har jag fetat allt så han inte kan missa;.)

    Han räknar med att jag ska ta Neupogen minst till v. 12 så jag får nog vackert försöka hitta en läkare som skriver ut eller betala själv.,.,.. De kostar 3700 per paket med fem doser....

  • astmatiker

    Solkattan, vilket jobbigt läge. Håller fortfarande tummarna för att det går vägen. Var läste du om blodgrupp 0? Jag är 0- så skulle gärna veta mer.

    Stor kram

  • Missne
    Zinfandel skrev 2015-04-16 21:49:40 följande:
    Jag tror att de är precis lika duktiga båda två. Peny har ett bättre fungerande team runt omkring sig och korrespondensen funkar bättre även om Dr D har bättrat sig avsevärt Glad. Dr D är en jäkel på VUL. Peny är bättre på livmoderns condition och älskar antibiotika, Dr D är bättre på immunologi och medicinerar kraftigare. Peny gör tuffare hystero med implanteringssnitt, Dr D har noggrannare uppföljning. Så det är en smaksak och särskilt tror jag var man har för åkommor och vad som behöver behandlas. Sen gäller det att man fixar (=har möjlighet att lägga all tid och har möjlighet att med kort varsel boka tid) alla Dr Ds blodprover & infusioner ;) Båda är lika goa & engagerade med hjärtat på rätta stället. Kyss

    Värt att veta är att Peny har börjat prata om att gå i pension, om jag har förstått det rätt under nästa år. Dimitri håller på att bygga en ny klinik som öppnar fram emot sommaren och planerna på en samarbetsklinik i Sverige fortskrider. Så av naturliga skäl är de kanske är lite olika kunskapstörstande!
    Spännande med planer på en samarbetsklinik i Sverige, det kan behövas.
  • Ananda Balaganapati

    Ska åka till Aten om två veckor ! Någon som kan tipsa om bra boende i Plaka? Tips på vad jag bör tänka på inför ÄD FET för att få slemhinnan att växa, maximera förutsättningarna för fästningsprocessen? Tack på förhand

  • HRE
    Ananda Balaganapati skrev 2015-04-17 20:41:08 följande:

    Ska åka till Aten om två veckor ! Någon som kan tipsa om bra boende i Plaka? Tips på vad jag bör tänka på inför ÄD FET för att få slemhinnan att växa, maximera förutsättningarna för fästningsprocessen? Tack på förhand


    Jag bodde på Amazon Best Western om jag inte minns fel. Helt ok, väldigt rent och fräscht. Prisvärt.

    Ät omega-3/fiskolja. Det tror jag stenhårt på. Kolla ditt progesteron och östrogen så det ligger högt. Priming eller andra "ingrepp" tror jag också på. Slappna av och tro!
  • Redan47
    Ananda Balaganapati skrev 2015-04-17 20:41:08 följande:

    Ska åka till Aten om två veckor smile1.gif ! Någon som kan tipsa om bra boende i Plaka? Tips på vad jag bör tänka på inför ÄD FET för att få slemhinnan att växa, maximera förutsättningarna för fästningsprocessen? Tack på förhand smile1.gif


    Athens center square, monastraki. 7min gå fr Metro.

    E-vitamin är ett slemhinne vitamin det har jag ätit fram till transfer. Plus alla andra vitaminer, D, omega, b komp, magnesium/kalcium. Trombyl mm. Utifrån slemhinnan resultat VUL öka med östrogen vid behov. Vid ÄD tillkommer ju progestoron 4dgr före transfer.

    Njut av färska frukten god mat ich glas rött för ökad cirkulation, ;) . Sedan efter transfer är det bordsvatten ;)). Koppla av! Andas! Syresätt dig.
  • Ananda Balaganapati

    Att vända sig till läkare i andra länder är val vi själva gör. Jag är supertacksam för att det finns "nytänkande" läkare som Dr D och Peny i andra länder, annars skulle inte vi (inte jag iaf) bli gravida. Det finns inte inget hemligt eller oetiskt. Medicinerna och metoderna är vedertagna/beprövade i USA, England, Grekland m.fl. länder. Tråkigt att metoderna inte är det i Sverige, dock verkar det som om Falun har börjat använda IL. Att sammanställa mediciner och ordination för andra länders vårdinrättningar är högt ställda förväntningar, tycker jag, dels tar det tid, dels finns info om medicinernas funktion, metoder mm bl.a. på nätet, i Dr Beers's bok www.babyfriendlybook.com osv. Sen kan klart ordinationen se olika ut beroende på att vi är olika. Men grunden och medicinernas verkan är densamma.

    Lycka till och hoppas du hittar info som du kan delge MVC så att de får den info de behöver. Tipsa dem gärna om boken!


    altea skrev 2015-04-16 16:21:51 följande:

    Hej tjejer,

    har kommit fram till v.7+4 och än så länge känns allt bra.

    Tar immun-medicinerna enl. Dr D's ordination och har varit ärlig med MVC om dessa och att de skall fortgå till v. 12.

    Nu vill MVC ha en bekräftelse från Dr D om vad alla mediciner har för funktion och varför ordinationen ser ut som den gör - för att kunna ge mig rätt fortsatt behandling här hemma under graviditetens gång. 

    Har ni andra gravida fått liknande förfrågningar från MVC? 

    De kändes ej särskilt kritiska utan endast nyfikna på hur de kan hjälpa till på bästa sätt....hur tänker ni om detta? 

    Tacksam för er input!! 


    altea skrev 2015-04-16 21:16:07 följande:

    Hej igen:

    jag kanske är sjukt naiv under den här resan, men jag reagerar på detta....

    Jag skrev som tidigare nämnts till Dr D ang. en sammanfattning om vad immun-supporten går ut på. Såhär såg svaret ut: 

    I fully understand the Swedish authorities on their approach, but unfortunately I won't be able to help you in this matter. I hope that you can understand.

    Vad har jag missat?

    Är något hemligt, olagligt eller totalt oetiskt i det vi stoppar i oss dagligen?

    Innan jag skickar ett ilsket mail med en massa frågor om vad vitsen med hans stöd under graviditeteten är så vill jag gärna ta del av er visdom.....vad har jag missat? varför vill han ej hjälpa till?

    Tack!! 


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!