• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ingrid1989
    Solkattan skrev 2015-05-06 14:32:34 följande:

    Ingrid: Jag minns dig!

    Tråkigt att det inte gått vägen för dig... :(. Hur många försök har ni gjort?

    Ja .. det där med pengar är alltid ett gissel! Att få ersättning från FK är nog bara att glömma. Så det är bara att punga ut med ca 20 000 för behandlingen. Sen kostnad för flyg osv tillkommer. Det som ändå går att pressa priset på är ju resa o logi. Leta billiga resor på olika sökmotorer.

    Vad säger läkarna här hemma att misslyckandena beror på? Har era ägg sett fina ut?

    Har du ägg kvar i frysen? Kanske testa en gång med att köra med ta FBC (blodprov) för att kolla hur dessa värden ser ut under en ruvning? (Marie i Stockholm kan fixa remisser och du står för kostnaden).

    Har du alltså även tagit pred, fragmin o trombyl under ruvningen?

    Har du gjort nån hysterskopi? (kan göras i Riga tex för ca 7000 kr)

    Gjort mensblodstest (infection screening) hos Serum? (kostnad ca 1500 eller minns jag fel?).


    Vi har gjort 5 fullbordade färska, ett avbrutet, 2 fet. Inga i frysen nu. Ett betalt försök kvar som nog blir efter sommaren om jag orkar.

    Hystero är gjort. Jag har ätit allt möjligt? Fragmin, predenisolol, trombyl, progesteron, vitaminer, IL, akupunktur mm mm. Även "skrapat" slemhinnan. Ätit prasteron, med inseminering.

    Äggen jag får är fina, inga megaskördar men hör befruktning och dom är "perfekta" vid insättning. Fått 2 många gr. Tappat räkningen på exakt hur många ägg jag fått tillbaka. Makens simmare är perfekta och mig hittar dom inget fel på heller.

    Nu äter jag faktiskt en svag dos cipralex, och mår bättre än på länge. Varför har ingen kunnat ge mig det tidigate undrar ju jag då... ????

    Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra... Eller inte göra...
  • AnnC

    Igår kontaktade jag dr D och nu tänker jag gå all in. Har haft kontakt med braverman innan men det kändes som det blev mycket dyrare med immuntesterna, och Grekland känns lite smidigare ändå!

    Så vi ska inte prata förrän nästa vecka, men har redan nu lite funderingar bara som jag helt enkelt är nyfiken på och oroar mig lite över!

    När man gör immuntestet, gissar det är "Chicago testet" (som kostar 900 euro) måste man göra det på plats eller kan man fixa det hemifrån? Vad ingår i det testet egentligen? Är det hela rubbet med cd, nk celler och tnf alfa? Något mer?

    Vad jag förstått av vad jag läst innan här så ska man sen om/när man lyckas bli gravid, ta blodprover hemma och skicka till dr D så han kan justera doserna. Hur har ni fixat detta? På Vc? Privat? Har det kostat pengar?

    Även om jag inte fått nån ordination än så gissar jag att dropp kommer bli aktuellt och oroar mig lite för den biten. Hur får ni tag i dropp? Köper ni där? Kan dr d skicka? Eller har nån lyckats få recept hemma med hjälp av dr D's ordination? Hur får man tag på nål o slang och sånt? Hur har ni fixat att få droppet? (Jag har en kompis som kan göra det men hon bor 40 mil ifrån mig så visst hade det varit smidigare att kunna fixa det närmare, men det får ju gå i värsta fall)

    Nån som orkar ta sig igenom alla frågor? Har säkerligen fler

    Jag gör inte ivf, utan får upprepade missfall trots behandling med fragmin, trombyl och progesteron och är säker på att det är immunologiskt då jag har elaka antikroppar redan.

  • Missne

    AnnC: Jag tog också alla prover hos Dr D i Aten. Orkade inte hålla på och fixa och trixa i Sverige. Enklast att han fick ta alla prover samtidigt. Gjorde även en hysteroskopi när jag var där. Ett tips är att köpa sprutor, och dropputrustning där i Aten så att du har. Finns butiker som man kan handla i. Be också Dr D om EU-recept på intralipid och de andra medicinerna. Då är det bara att hämta ut på apotek i Sverige. Det gjorde jag utan problem. Då slipper du transportera det i bagaget. Då är det "bara" en sjuksköterska du behöver som kan sätta droppet om du inte hittar någon vårdcentral som gör det åt dig förstås.

  • Missne

    AnnC: Kan du hitta någon läkare som kan skriva om Dr Ds recept till svenska så är det ju ännu bättre då du då får allt utom intralipid på högkostnadsskyddet.

  • AnnC

    Tack så mycket för era svar! Det lugnar mig lite, låter ju som det skulle kunna gå hyfsat smidigt ändå!!

    Tack puni jag inboxar dig säkert senare!!

    Åh jag inser väl att det ändå är smidigast att åka dit och ta proverna, kruxet bara att jag är lite flygrädd efter allt jag varit med om senaste året så tror jag att det värsta ska hända mig hela tiden. Så jag drar mig. Men ska samla mod..

    Jag kollade på werlabs men hittar inte nåt sånt paket, full blodstatus heter det va? Eller plockar man ihop det man behöver och vad är det isf? Vet nån vad det kostar? Blir det gratis om man lyckas få det på Vc eller får man betala för det?

    Jag vet det finns massor av info i denna tråden men den är sååå lång!! Jag har ändå gått igenom en del redan. Får fortsätta läsa

  • pink lily

    AnnC, heter Blodstatus+B-celler, kostar 295:- på Werlabs. Kan få rabatt via koder

    Vad kostar det om man tar på VC, någon som vet?

  • Ananda Balaganapati

    En fråga om sk immunattack. Hur känner ni då? Är det tydligt? Inte som småsvettningar som kan bli av alla hormoner, eller? Mina blodprover har varit bra, hade dock lite högre leukocyter igår (8.9). Tog IL direkt efter. Men inget Dr D tycker är något problem. Han tycker inte jag behöver fler IL nu, utan räcker och avvakta provsvaren från FBC och HcG på onsdag. Tagit IL varannan dag i ca två v. Aldrig varit så nervös som denna gång. Känner alla symptom av hormonerna.

  • AnnC
    pink lily skrev 2015-05-09 19:35:33 följande:

    AnnC, heter Blodstatus+B-celler, kostar 295:- på Werlabs. Kan få rabatt via koder

    Vad kostar det om man tar på VC, någon som vet?


    Tack! Vart hittar man rabattkoder?
  • Puni

    pink lily Det kostar vanlig patientavgift, det går snabbt att komma upp i högkostnadsskyddet

  • Zinfandel

    Det går inte att ta NK-panelen & cytokiner i Sverige. Enda sättet att lösa det härifrån är att skicka blod till RFU men då måste ni ändå vara patient hos Dr D eller någon annan eftersom resultaten skickas till en ordinerande läkare och det bör vara någon som vet hur resultaten ska hanteras Glad Men det är bra att veta om ni behöver ta uppföljande prover att man kan skicka härifrån. 

    En rabattkod är fertilitetsguiden

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!