• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ananda Balaganapati
    Redan47 skrev 2015-05-25 14:36:21 följande:

    Uppdatering: vi har sett ett pickande hjärt på två UL . På kub, visade sig två bebisar! Enäggstvillingar. Chock ja. Spänd, ja. Mkt högre risk nu hela grav. Imorgon möte på spec Mvc vidare undersök för att kontrollera hinnor o moderkaka mer ingående. Satte in två blactocyt. Hej o ho!


    Åh, vilka underbara nyheter... Stort grattis Enäggs, då är det ena blastocysten som delat sig? Eller? 
  • lillebob
    astmatiker skrev 2015-05-25 20:23:37 följande:

    En fråga till er som äter resveratrol som tillskott - vad tar ni för dos?

    Passar också på att gratulera till alla som plussat! Själv har jag lagt ytterligare ett misslyckat försök till handlingarna o tar paus till efter sommaren. Tänkte dock boosta med tillskott som stärker äggkvaliteteten samt lägga till resveratrol som Serum förespråkar. Har dock inte koll på dosen.


    Åh nej... Styrkekramar!

    Gjorde du äd?
  • astmatiker

    Lillebob: nej vi har hittills försökt med egna ägg då ingen indikerat att mina ägg skulle vara problemet dock har vi manlig faktor. Nu har vi gjort så många försök utan att få ett endaste plus att det börjar bli dags att på allvar fundera på spermie- el dubbeldonation. Har först ett par blastocyster vi ska försöka med i höst men har inte några större förhoppningar att lyckas med nio misslyckade återföringar i bagaget. Men vill verkligen känna att vi gjort allt vi kan innan vi går vidare med donerat material.

  • Ananda Balaganapati
    astmatiker skrev 2015-05-25 20:23:37 följande:

    En fråga till er som äter resveratrol som tillskott - vad tar ni för dos?

    Passar också på att gratulera till alla som plussat! Själv har jag lagt ytterligare ett misslyckat försök till handlingarna o tar paus till efter sommaren. Tänkte dock boosta med tillskott som stärker äggkvaliteteten samt lägga till resveratrol som Serum förespråkar. Har dock inte koll på dosen.


    Tråkigt att det inte funkade astmatiker. Låter sunt att att ta en paus och försöka sen igen. Dr D rekommenderar agnus castus/munkpeppar för att stärka äggen/pusha äggstockarna. Finns även homepatmedicin som gör susen när det gäller äggkvalitet Dr Reckeweg 38. Njut av pausen och gör roliga saker... Kramar
  • AnnC

    Vill tipsa andra som väljer att bo på Hotel Olympics i halandria att på apoteket precis nedanför jobbar en hjälpsam man, han har hjälpt till med IL, nålar o slangar, dock bra att säga det är beställningsvaror så söker han i datorn. Beställer man senast kl 9 på morgonen har han de kl 11.30! Jag väntar på min sista leverans här nu, kl 13.40 går mitt flyg så istället för metron blir det snabbt in i taxi och till flygplatsen efter jag fått de

    Och så här heter blå nål och slang på grekiska! Översta nål, nederst slang, bara att visa upp så vet han:

  • Redan47
    AnnC skrev 2015-05-26 07:03:15 följande:

    Vilka D-vitamin tar ni tjejer? Alltså märke och dos?


    Holistic- d-vitamin 5000iie(125ug) varannan dag, K2+d3 varje dag.

    Va skönt allt ordnade sig!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!