• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Men om där är något som stör för att bli gravida så vill ni väl bli av med det? Pennys antibiotikakur är mumma och väl värd att ta för att bli av med sådant som inte ska vara där, om det sen åker med några goda baskilusker på vägen, vad gör det, det fixar kroppen. Det är viktigt att ni tar hela kuren annars är det totalt meningslöst och ni kommer bara att fortsätta att skicka det mellan er (även mannen). Självklart, frågar ni på apotek mm så får ni sådana svar, lita på Penny istället! Skönt att bli av med allt en gång för alla!

  • lill111

    Hej! Finkammar alla apotek här på Rhodos en fråga?

    Doxycycline är de på 100 mg per tablett?

    De förpackningar jag hittat är de 8 tabletter i? Stämmer det tro? Tacksam för svar, har bara fått tag på två paket ännu, mannen ska ju även ha med....

  • lill111

    Hej! Finkammar alla apotek här på Rhodos en fråga?

    Doxycycline är de på 100 mg per tablett?

    De förpackningar jag hittat är de 8 tabletter i? Stämmer det tro? Tacksam för svar, har bara fått tag på två paket ännu, mannen ska ju även ha med....

  • mom2012

    Lill111  är det lätt att få tag på intralipider och neupogen på Rhodos?
    Jag kollade min mans antibiotika precis och dosen är 100 mg (miraclin). Så 100 mg är nog korrekt dos för Doxyclinc.

  • mom2012

    PS lill111 - du ska kunna beställa till apoteken och få hem dagen efter eller redan på kvällen enligt några som skrivit här I forumet. Testa beställa till 1 av apoteken eller åk in till Rhodos stad. Uppdatera gärna mig för vi ska till Rhodos om ett par dagar.

  • AnnC

    Självklart vill man bli av med skiten, jag önskar man kunde se efter x antal dagar om det är borta än så man slapp ta för mycket antibiotika "i onödan" dock.
    Mannen kan jag inte styra över, han kommer inte ta mer än 10 dgr. Han har fruktansvärd klåda där bak... Stackarn, och jag känner mig "skyldig" för allt. Kanske inte var det bästa att starta detta under semestern.
    Själv får jag se hur det fortlöper nu och försöka väga för och nackdelar..

  • lill111
    mom2012 skrev 2015-07-24 10:34:46 följande:

    PS lill111 - du ska kunna beställa till apoteken och få hem dagen efter eller redan på kvällen enligt några som skrivit här I forumet. Testa beställa till 1 av apoteken eller åk in till Rhodos stad. Uppdatera gärna mig för vi ska till Rhodos om ett par dagar.


    Tusen tack;) åker till ett och samma apotek och hon jobbar förbrilt för att få fram antibiotikan...

    Men vi åker även in till Rhodos im för att jaga mer Doxycycline!

    Ska självklart uppdatera dig! Tack snälla för svar;)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!