• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Vallmo78

    Så det finns chans att lyckats trots man har typ fått samma behandling dock utan uppföljning?! Jag blir så besviken på Sverige att de inte behandlar en korrekt.


    quintana7 skrev 2016-10-18 12:23:50 följande:

    Dr D skräddarsyr sin behandling genom täta blodprov som följs upp, där doseringen baseras på dem. I Sverige har de standarddos samt standardlängd för alla behandlingar.


  • Solkattan

    MariaKojola: Vi körde på med embryodonation i Prag och Dr D:s immunsupport på detta. De i Prag hade väl lite frågor men eftersom man betalar o ser glad ut så fick de acceptera. De satte dropp utan problem. Även om det rent logistik mässigt är svårare med behandling utomlands så upplevde jag det enklare att köra på Prag + Aten än Sverige + Aten. När jag byte klinik i Sverige efter ett antal försök på en klinik så insåg jag att det bästa var att hålla käft om Dr D. Det kom för mycket negativa vibbar från svenska läkare och jag orkade inte med att behöva "försvara" Dr D:s metoder. Nu litar jag endast på Dr D. När ordinationerna har "krockat" så har jag gått på Dr D:s linje. Han erbjöd oss embryodonation i Aten men det var betydligt dyrare än Prag. Jag upplevde honom mycket sympatisk och förstående då vi valde Prag. Han har en förståelse vad barnlängtan är. Att man endast har en viss mängd pengar.

    Vallmo78: Ibland tror jag på placebo effekten när det gäller Dr D. Och då menar jag på ett lags sätt i positiv bemärkelse. Att när man träffar denna varma och förstående människa så ger det nåt slags flow. Låter kanske totalt flummigt men han är ju verkligen mån om sina patienter. Vill att alla ska lyckas. I Sverige har jag inte alls mött på denna värme inom vården. På slutet av våra försök här så ville de snarare bli av med oss. Och med den känslan så skapas det knappast nåt psykolgiskt bra utgångsläge.

    För oss tog det drygt 2½ år efter första träffen med innan vi tycks fått ett embryo som viljat stanna förbi vecka 12. Och under dessa 2½ har jag haft hans fulla support under alla försök. Bortåt 10 stycken återföringar tro?

  • MariaKojola

    Tack för tipset om "visa endast"! Lättare att kolla upp vad någon använt och få lite tips därifrån, istället för att bläddra hit och dit.


    Jag kommer inte ännu gå på ÄD, utan hoppas att det ska fungera med hjälp av Dr D och mina egna ägg. Ekonomiskt blir det ju såklart påfrestade med allt det här, men vad gör man inte? Vi har nu hållit på i över två år med aktiva ivf-försök, och jag börjar bli väldigt less på att inte ens ha fått se ett plus. ÄD känns dock som ett stort steg, när vi ändå alltid fått relativt många ägg och i OK kvalitet.
    Köper nu ett trepack, känns som det ger lite andrum att "få" misslyckas.

  • lill111
    MariaKojola skrev 2016-10-18 09:03:01 följande:

    Tack för er hjälp och svar igen. Även om de "bara" är några korta inlägg så lugnar det märkligt mycket att höra att någon annan gjort samma sak - och att det gått bra.

    Resan är nu bokad och måndag 7/11 så blir det blodtester och hysteroskopi. Vi kommer sen att köra på ivf vid nästföljande mens, men det blir i Sverige. Jag har inte berättat om Aten för min klinik, hur har ni gjort? Frågade lite innan om hur de ställer sig till immunologi och det var så negativa svar så jag är rädd att det skulle bli ogenomförbart om de visst om atenutredningen. Dr D vet dock om upplägget och det är OK för honom.

    Något annat jag funderat på (som vi väl alla funderar på) är om det är bättre chans att lyckas med hjälp av Aten? Den här tråden blir såklart rätt partisk, och jag vill ju bli så hoppfull som jag blir av att läsa era historier, men är det någon annan som gjort så pass många försök som vi (7st) aldrig fått ett plus, och sedan ändå lyckas? Nu är jag ju dock inställd på nytt försök och nya metoder, hoppas hoppas att detta nu ska ge resultat!


    Hej! Jag har gjort 2 ivfer här hemma med immunstöd fr dr D. Inte lyckats, tyvärr - svårt att veta varför??

    Nu ska vi ju ner till dr D igen för hysto och nya prover - är en djungel detta att identifiera vad som är orsaken till varför man inte lyckas...

    Tagen vinner säger de - 5 år har vi kämpat med att gå till ett syskon:(( 6 mf:(
  • Vallmo78

    Vi har gjort totalt 12 insättningar ( (4 ET och 8 FET) som resulterat till 3 missfall. Varav 2 av de när vi körde immunbehandling i Falun. Jag är så i botten och ledsen av all misslyckande. Har lite svårt att Dr D ska kunna trolla eller ge mig "sånt flow". Min sambo är jätte negativ till Athen av enkla anledning att han tror inte på honom så vi har det väldigt tufft just nu...Nu har jag allafall bestämt mig att åka ner trots min sambo inte följer med ....[quote=77061145][quote-nick]Solkattan skrev 2016-10-18 13:00:57 följande:[/quote-nick

    Vallmo78: Ibland tror jag på placebo effekten när det gäller Dr D. Och då menar jag på ett lags sätt i positiv bemärkelse. Att när man träffar denna varma och förstående människa så ger det nåt slags flow. Låter kanske totalt flummigt men han är ju verkligen mån om sina patienter. Vill att alla ska lyckas. I Sverige har jag inte alls mött på denna värme inom vården. På slutet av våra försök här så ville de snarare bli av med oss. Och med den känslan så skapas det knappast nåt psykolgiskt bra utgångsläge.

    För oss tog det drygt 2½ år efter första träffen med innan vi tycks fått ett embryo som viljat stanna förbi vecka 12. Och under dessa 2½ har jag haft hans fulla support under alla försök. Bortåt 10 stycken återföringar tro?[/quote]

  • quintana7
    Vallmo78 skrev 2016-10-18 13:00:30 följande:

    Så det finns chans att lyckats trots man har typ fått samma behandling dock utan uppföljning?! Jag blir så besviken på Sverige att de inte behandlar en korrekt.


    Absolut! Allas kroppar är helt olika och i Sverige slutar man med medicineringen för tidigt och gör den alldeles för random. 
  • UndrandeSökare

    Hej Vallmo! Förstår att du är ledsen över alla misslyckaden. Det är helt sunt att vara skeptisk till behandlingar också, särskilt som det kostar mycket pengar.

    Som svar på din fråga Nej, inte ens Dr D är Gud och kan fixa/trolla fram barn åt alla. Om du läser gamla inlägg i tråden så kommer du upptäcka att de finns de som hans behandling inte funkat på. Vissa har sen bytt till andra kliniker och lyckats där med ÄD eller ED. Eller accepterat sin barnlöshet. Immunbehandling är ingen quick fix och tyvärr finns det inget som funkar på alla. Så är det med med infertilitet. Men om du vill läsa framgångshistorier så gå in på www.fertilitetsguiden.com så kan du läsa om flera som det funkat för. Hoppas det går bra för dig. Lycka till.

  • Maraki73

    Hej jag har en liten fråga. När ska man börja med progesteron vaggisar? Jag är på CD 11 idag r det för tidigt att börja med vaggisar?

  • PeeWee44
    Maraki73 skrev 2016-10-18 22:43:09 följande:

    Hej jag har en liten fråga. När ska man börja med progesteron vaggisar? Jag är på CD 11 idag r det för tidigt att börja med vaggisar?


    Jag börjar i kväll, insättning på måndag med 5dagars blasto. Hoppas det hjälper.
  • Ananax
    Maraki73 skrev 2016-10-18 22:43:09 följande:

    Hej jag har en liten fråga. När ska man börja med progesteron vaggisar? Jag är på CD 11 idag r det för tidigt att börja med vaggisar?


    När jag gjorde ivf började jag två dagar innan insättning av tre-dagars embryo.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!