• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    Solkattan, först, så glad för din skull att allt fortsätter att gå bra!

    Jag gjorde ju ÄD hos Dr D. Jag fick ta kortison hela graviditeten, 10-15 mg på slutet. Trappade sedan ner efter graviditeten.

    Faktum var att jag fick lite ont i leder och blev lite stel, så efter jul (bebis då 6 månader) testade jag att öka till 10 mg och har sedan minskat med 0,5 mg per månad. Denna månad oktober tar jag 5,5 mg (2,5 mg tablett och tre kapslar på 1 mg per styck). Nästa månad tar jag 5 mg osv. Bebis blir då 1 år och 4 månader. Jag mår riktigt bra i kroppen tror jag, så denna oerhört långsamma nedtrappning har i alla fall varit bra för mig. Har en amerikansk läkare på VC som rekommenderat mig detta. D anser att man kan trappa ner snabbare.

    Prednisolon är inte alls dyrt utan högkostnad. Såklart, alltid bättre gratis.

    Fortsatt lycka till!

  • dreamz
    dreamz skrev 2016-10-26 15:30:41 följande:

    Hehe gjorde de.. hcg 2935 .. liten ofattbart bara, svårt att tro då det e fel provtagningsdatum på mejle.. stod att js tog prov den 24/10 17:05 vilket jag inte gjorde.. blir knäpp


    I måndags hade jag 1959 hcg. Bra ökning 1959-2935 på en dag? Konstigt att inte clearblue digital visade gravid +3?
  • UndrandeSökare

    Solkattan, vissa här itråden har fått trappa ner ut sluta innan förlosdning men en hel del verkar få fortsätta med kortison till efter förlossningen. Mail Dr D och be om mer info.

  • UndrandeSökare

    Dreamz-Urintest är inte alltid så pålitliga. Det är ju just därför läkarna vill att vi tar blodhcg istället. Det kanske är tvillingar? Satte du in 2 embryon?

  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-26 15:55:49 följande:

    I måndags hade jag 1959 hcg. Bra ökning 1959-2935 på en dag? Konstigt att inte clearblue digital visade gravid +3?


    Grattis - låter i mina öron som en väldigt bra ökning!
  • Radar7
    Radar7 skrev 2016-10-26 16:16:49 följande:

    Tack UndrandeSökare. Vilken klinik som helst, men inte den


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!