• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Mila
    mom2012 skrev 2017-07-08 18:47:34 följande:

    PeeWee - penny på serum rekommenderar hysto efter missfall. Men att slappna av är minst lika viktigt. Gör det som känns bäst för dig, så att du inte senare ångrade att du inte gjorde allt du kunde för äggen som är kvar. Kram!


    Vart kan man göra hysto? Och vad kostar det?
    Resan till ett gemensamt kärleksbarn ~ MF i juni, MA i december, MF i mars ~ blogg.alltforforaldrar.se/livetslycka/
  • UndrandeSökare

    Mila- På kliniken ivfSerum i Aten gör de bra hysto. För de tar även bort saker som inte ska vara där. Plus att de gör inplantationssnitt. Så vill du göra hysto är det värt att resa till Serum för att göra det.

  • canada
    Mila skrev 2017-07-09 18:27:10 följande:
    Vart kan man göra hysto? Och vad kostar det?
    Resan till ett gemensamt kärleksbarn ~ MF i juni, MA i december, MF i mars ~ blogg.alltforforaldrar.se/livetslycka/
    Jag fick via landstinget pga upprepade MF, vet också att det finns en privat klinik i Göteborg som gör hysto, men vad jag förstått är Sverige långt ifrån så bra som tex Serum.
  • Mila
    canada skrev 2017-07-10 14:10:38 följande:

    Jag fick via landstinget pga upprepade MF, vet också att det finns en privat klinik i Göteborg som gör hysto, men vad jag förstått är Sverige långt ifrån så bra som tex Serum.


    Tack.

    Hjälpte det för dig?
    Resan till ett gemensamt kärleksbarn ~ MF i juni, MA i december, MF i mars ~ blogg.alltforforaldrar.se/livetslycka/
  • canada
    Mila skrev 2017-07-10 19:43:48 följande:
    Tack.

    Hjälpte det för dig?
    Resan till ett gemensamt kärleksbarn ~ MF i juni, MA i december, MF i mars ~ blogg.alltforforaldrar.se/livetslycka/
    Är gravid i v26 idag men tror mer det har med Dr D's hjälp än själva hyston men man kan aldrig veta, läkaren tog bort två polyper på mig.
  • PeeWee44

    Allt går enligt planerna. Slemhinnan har inte varit så fin på många insättningar 12mm. Vi åker till Aten på söndag och hem nästa lördag. Preliminärt insättning den 19/7. Behöver inte ändra i medicinering heller. Kramar

  • PeeWee44
    Mila skrev 2017-07-09 18:27:10 följande:

    Vart kan man göra hysto? Och vad kostar det?


    När jag var hos min gynekolog igår och mätte slemhinnan pratade vi om hysto. Hon tycker att man ska göra det hos dom som håller på med ivf. Gör man vi tex landstinget kan dom ta för mycket så slemhinnan inte växer till sig.

    Lycka till!
  • MariaKojola

    mom2012 - jag såg ditt inlägg om babyaspirin och blev jättestressad. Ingen(!) har nämnt något om detta till mig och om följde är att bebisen kan dö (!?) så känns det ju helt fruktansvärt! Jag tar detta dagligen, vet verkligen inte varför, men på ordination av dr D. Har frågat honom många gånger gällande mina mediciner (kortison, fragmin o babyaspirin) vad de har för inverkan och hur länge jag ska ta dem, men aldrig fått något svar. Eller bara i stil med "it's for the babys best". Tycker det börjar kännas lite jobbigt, speciellt när läkarna här såklart också undrar och vill veta inför förlossning och jag inte riktigt kan svara. Och om nu bieffekten är så som du skriver får jag ju lätt panik - varför framkommer inte det här på fler ställen?? Och om bebisen kommer prematur (vilket dom förbereder sig på för mig) då hinner jag ju inte planera in att sluta i tid?!? Usch, det här med alla mediciner kändes plötsligt jättejobbigt.

    Men ja, hur ska man göra? Varför tar man det? Kan jag sluta redan nu? (Vecka 25)

  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Som jag förstår det påverkar inte trombyl fostret om man äter 75 mg vilket en tablett är, man skall inte äta över 100 mg de tre sista månaderna av graviditeten. Jag förstår inte vad aspirin och blåsljud på hjärtat har med varandra att göra. Om man föds med blåsljud på hjärtat kan det ofta växa igen av sig själv och alla barn har inte detta ens under fosterstadier utan brukar upptäckas på RUL. På mitt RUL såg de inget hål i bebisens hjärta men dock på min kompis bebis under RUL. Men om mom 2012 har annan info så tar jag tillbaka mitt påstående men jag kan inte hitta någon info att alla foster har hål på hjärtat.... Trombyl används rel ofta i Sverige och är därmed en erkänd medicin vid upprepade missfall eller tidigare havandeskapsförgiftning. Det skall visst minska risken för detta.

    När det gäller trombyl och fragmin brukar man sluta med dem i v. 36 för att inte tappa för mycket blod under förlossningen. Kortison slutar man lite olika med, jag har trappat ner 5 mg och tänkte fråga om jag får trappa ner ytterligare 5 mg om blodproven ser bra ut vid nästa tillfälle. Dr D verkar köra längre in i graviditeten med kortison och jag trappar gärna ner detta innan förlossningen.

    MariaKoloja: Visst har du också fått minska kortisondosen nu under graviditeten? Jag har upplevt att Dr D inte svarar på frågor kring medicinering eller ens tankar kring detta. Jag fick ett ganska hårt mail från honom när jag frågade för mycket och efter det har jag bara gjort som han sagt.... Jag tycker också att det är frustrerande att inte få ställa eller få svar kring detta då jag tycker om att förstå hur saker ligger ihop så detta är en träning i sig. När jag tvivlar så tänker jag på alla missfall/kemiska graviditeter jag har haft med tillsynes perfekta embryon och blir då övertygad om att detta var den rätta hjälpen för mig. Jag tror verkligen inte det var en slump. Men sen tror jag kanske inte just blodförtunnande är det som hjälpt mig utan jag tror mer på IL-dropp och kortison.

    Varför tror läkaren att du ska föda tidigare än beräknat?

  • UndrandeSökare

    MariaKojala- Trombyl fungerar milt blodförtunnande och kan förhindra blodproppar i tex moderkakan.

    Får man proppar i moderkakan kan fostret dö av näringsbrist. Troligast är det väl därför Dr D ordinerar sina patienter att ta det.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!